maandag, 08 januari 2018 19:13

20180106 - Virtus Peanuts TOPPIE in Amersfoort

20180106 Peanuts amersfoort

Al heel vroeg in het seizoen, 6 januari, en nog vroeger uit bed vertrokken de Peanuts om 7.45 uur richting Amersfoort. Het toernooi is 1 van de velen uit de regio Oost-Utrecht/ Gelderland en staat “hoog” aangeschreven bij alle topverenigingen in die sterk basketbalgeoriënteerde streek.

Het Madness Mini Tournament was groots opgezet met zeer veel teams uit de wijde omgeving: Amsterdam, De Haag, Hilversum, Utrecht en natuurlijk Werkendam

Voor de Virtus-Peanuts was het pas hun eerste officiële deelname aan een toernooi en stond plezier en leren voorop. Coach Han v d Akker lag ziek op bed, maar gelukkig waren Yolanda ter Horst en Evelien Biesheuvel bereid om in te springen. De Peanuts waren aangevuld met 3 U10 spelers, te weten: Jayden, Noah en Mike. Niet, omdat zij zo goed zijn (hoewel), maar uiteraard als ondersteuning voor de andere kinderen.

Er werd gespeeld op een normaal veld en met 5 spelers. Dit was allemaal erg nieuw voor de Peanuts: wennen, rennen en snel moe.

Om 9.35uur stond de eerste wedstrijd gepland tegen thuisploeg Crackerjacks. Maar zij waren niet de eerste Werkendammers, die aan de bak moesten. Over ouderparticipatie gesproken: om 9.15 uur moesten de papa’s Marc en Arno al hun eerste wedstrijd fluiten, terwijl de coach (mama Yolanda) zich al aan het voorbereiden was om het eerste fluitsignaal. Vanaf het eerste balcontact deden de Peanuts hun uiterste best. Ze hadden het erg moeilijk tegen de fysiek grotere tegenstander.

Zeker omdat de twee grootste spelers maar liefst 2 koppen groter waren dan de meeste Peanuts, maar opgeven was er niet bij en zij bleven strijden voor een goed resultaat. Dat deze wedstrijd uiteindelijk verloren ging, was alleen belangrijk voor de poule-statistiek.

De tweede wedstrijd was tegen Apollo uit Amsterdam. Dit was een compleet U8-team, maar net wat sterker en ervarener.  Ondanks de inbreng van enkele U10 spelers bleken ook de basketballertjes van de landelijke zeer bekende vereniging Apollo toch te sterk. Wel was het goed om te zien, dat er op veel momenten goed werd overgespeeld en dat de Peanuts als een team op het veld opereerde. Lars werkte keihard en wist zelfs nog te scoren ook.

De laatste wedstrijd was tegen de U8 van Dunckers uit Hilversum. Ook dit was een beginnend team, maar toch wel met meer lengte. Ondanks deze “handicap”, waar de Peanuts iedere keer tegen aanlopen, waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er werd heel goed gewerkt en zelfs hard verdedigd. Joël spande de kroon en maakte het, net zoals in de andere wedstrijden, zijn tegenstanders heel moeilijk. De Werkendammertjes bleven hun uiterste best doen, ondanks de vermoeidheid. De spanning was hoog en het werd spannender en spannender. Zenuwachtig balverlies aan beide kanten voerde de spanning nog meer op. Wie zou dit potje winnen? Bij het eindsignaal keek iedereen voorzichtig naar het scorebord: 7 – 7. Een topprestatie van deze jonge kinderen.

De komende maanden zullen er nog wat oefenwedstrijden gepland worden. De eerste is op 17 februari om 12.30 uur tegen Apollo uit Amsterdam. Een pittige klus voor de Peanuts, maar al dit soort wedstrijden dienen ervoor om hen klaar te stomen voor de U10 competitie na de zomervakantie.

Han v d Akker   i.s.m. Yolanda ter Horst

Foto’s: (zie online Album) Arno v d Heuvel.

Lees 396 keer Laatst aangepast op maandag, 08 januari 2018 19:35