maandag, 07 mei 2018 17:58

20180505 - Virtus redt het niet in Den Helder

Na de thuisnederlaag van een week eerder tegen het sterke Zeemacht uit Den Helder moest Virtus afgelopen zaterdag opnieuw spelen tegen Zeemacht. Alleen nu in het uiterste puntje van Noord-Holland.

Het geloof in een positief resultaat was natuurlijk aanwezig bij de spelers en de staf. Als dat er niet was, had het geen zin om de verre reis te maken. Ook de trouwe supportersschare geloofde er nog steeds in. Een volle bus begeleidde de spelers richting Den Helder. Coach Erwin Dekkers startte met zijn bijna vaste basisvijftal: Niels Plieger, Patrick Both, Jasper v Houwelingen, Ton Visser, Jimmy v Leeuwen en Peter v d Stelt.

Virtus begon gedreven aan hun bijna onmogelijke opdracht. Totaal niet geïntimideerd door de entourage in de sporthal behaalde Virtus de eerste 10 minuten een hoog niveau. Vooral seizoenstopscorer Niels Plieger en Peter v d Stelt wisten regelmatig het netje te vinden. Dit eerste kwart wordt afgesloten met een acceptabele tussenstand:23-20. In het tweede kwart moest Virtus iets gaan proberen om de kleine achterstand in te lopen en een voorsprong te creëren. Dit lukte een week eerder ook dus waarom nu niet? De Werkendammers probeerden Zeemacht via een felle man-to-man over het hele veld onder druk te zetten. De opzet was natuurlijk om snel balwinst te veroveren om daarna een score te maken. Ondanks de grote werklust lukte het Virtus niet om de thuisploeg echt in de problemen te brengen. Via hun geroutineerde oud ere-divisiespelers lukte het hen om onder de Werkendamse press uit te komen. De ruststand was weer wat ongunstiger geworden: 40-34.

Virtus wilde niet van opgeven weten tot grote vreugde van de meegereisde supporters. Alle spelers kregen speeltijd. Niemand verzaakte. Het was mooi om te zien, dat Virtus ondanks het scoreverloop toch uiterst geconcentreerd bleef spelen voor de overwinning. Het derde kwart wordt afgesloten met een 60-49 tussenstand en hierdoor was aan Virtus kant de hoop op een goed resultaat verdwenen. Het laatste kwart van deze succesvolle competitie wordt echter een formaliteit. Beide ploegen geloofden het wel. Gelukkig waren er toch nog aan beide kanten mooie scores te zien, waardoor de wedstrijd eindigde in 78-63.

Scores: Niel Plieger 16p; Peter v d Stelt 10p; Ton Visser en Martijn Both 7p; Patrick Both 6p; Joep de Kleijn en Rik Groeneveld: 4p; Jasper v Houwelingen en Jimmy v Leeuwen 3p; Stan Bruijstens :2p, Cas Vos 1p.

Verslag : Han vd Akker

 

Lees 698 keer