vrijdag, 22 juni 2018 05:16

20180621 - Laatste “training” Peanuts

20180621 laatste peanuts trainingDonderdag 21 juni was de laatste “training” van dit seizoen. Bijna altijd ging ik door tot de schoolvakantie begon, maar dit jaar ga ik eerder op vakantie.Het hele seizoen is vrij constant geweest. Af en toe kwamen er gelukkig wat nieuwe Peanuts bij. Deze kinderen pasten zich heel snel aan en werden vanaf hun eerste training door de rest van de groep goed opgenomen. Het hele seizoen stond voor mij in het teken van “plezier”. Ieder kind doet zijn/haar uiterste best en dat moet gewaardeerd worden. Zelf vind ik dat het allerbelangrijkste element bij het werken/sporten met kinderen. Niet de prestaties! Ze zijn nog zo jong! Als ik een teleurgesteld gezicht zag bij bijv. een lay-up, of een schotje, dan zeg ik altijd toch iets positiefs om ze te stimuleren. Als dan de volgende oefening weer “fout” ging, herhaalde ik mijn woorden. Daardoor krijgt ieder kind zelfvertrouwen en dat betaalt zich altijd terug. Ook in sociaal opzicht.

Alle kinderen zijn dit seizoen flink vooruitgegaan. Dat hebben ze simpel aan zichzelf te danken, omdat ze goed luisterden en gemotiveerd waren. Ik kan zo nog pagina’s doorgaan, maar dan wordt het eentonig. Het hele seizoen heb ik echt heel veel plezier met deze groep gehad en ik vind het “jammer”, dat ze bijna allemaal naar de U10 gaan maar………daar krijgen zij 2 hele goede trainers/coaches: de vaders van Eva en Isa. Dat vind ik bijzonder leuk, dat oud-basketballers (die ik ook als kind begeleid heb) nu hun eigen kinderen willen begeleiden. Fantastisch!!!!

O ja, de laatste training ging traditiegetrouw op de bekende wijze:

Een spelcircuit onderbroken door een limonade/snoep pauze en afgesloten met het uitdelen van basketbalstickers/plaatjes.

Han v d Akker

De foto's staan zoals gewoonlijk in het online fotoalbum

Lees 443 keer