maandag, 01 oktober 2018 19:48

20180929 - Mentaal sterk Virtus wint streekderby tegen River Trotters

Het BC Virtus Heren 1 team, bestaande uit een mooie mix van geroutineerde- en nieuwe jonge spelers, begint de competitie sterk.Voor de streekderby tegen River Trotters Hardinxveld had BC Virtus coach Dusan Bozic zijn mannen goed voorbereid. Immers, River Trotters is een titelkandidaat en de puntjes even pakken aan de overkant zou niet gemakkelijk worden.

In een goed bezette sporthal De Wielewaal was het dan ook spannend vanaf de 1e minuut. BC Virtus begon sterk met verdedigen waardoor direct de aanval van River Trotters werd ontregeld, aangevuld met sterk reboundwerk en een goed lopende aanval met drives en 3 punters. In tegenstelling tot de voorgaande wedstijd was het scoringspercentage vanaf de vrijeworplijn nu gestegen naar 70 %.  Al snel in de 2e kwart stond er een goede tussenstand op het bord 17-21. Ruststand 29-42.

In de 3e kwart met een stand van 44-49 liep het digitaal systeem vast en ontstond er een oponthoud van 20 minuten. Deze break kwam River Trotters goed uit, na de spelhervatting slopen de Trotters dichterbij, in het vierde kwart bij een stand van 59-64 zette coach Dusan Bozic zijn basisteam weer in, waarna Peter van der Stelt en Niels Plieger 8 belangrijke punten scoorde op het juiste moment. Deze tik kwamen de Trotters niet meer te boven, waardoor het verschil weer opliep naar 18 punten. Eindstand werd uiteindelijk 70-79.

Volgens coach Dusan Bozic was zijn volledige team 100% gemotiveerd en geconcentreerd en is dit duel puur op mentaliteit gewonnen. Door het wegvallen van het digitale scorebord waren er helaas geen individuele scores bekend.

Komend weekend speelt BC Virtus weer een belangrijke uitwedstrijd tegen het tevens ongeslagen Black Eagles uit Rosmalen, aanvang 14.45 uur Sporthal Hazelaar!

PB20180929 Virtus RiverTrotter Archief2017 l

Archieffoto van de thuiswedstrijd tegen River Trotters uit 2017

Lees 314 keer