maandag, 26 november 2018 20:16

20181123 - Top coach Dusan Bozic laat BC Virtus alleen maar winnen

Als je al wat jaartjes in de top speelt van de landelijke 1e divisie dan weet je onderhand wel voor welke tegenstanders je op moet passen. Pendragon op vrijdagavond in Tilburg is er zo een, dankzij de tactisch sterke coach Dusan neemt Virtus elke hobbel en weet hij zijn team elke keer goed weg te zetten, Hij leest de tegenstander goed en durft jonge spelers een kans te geven. Virtus begon dan ook weer ijzersterk, als een speer schoot de guardlijn met Peter van der Stelt en Martijn Both uit de start blokken via snelle steals en drives. Gevolg was dat er al gelijk een stevige voorsprong op het bord stond: 8-24, 1e kwart.

Het 2e kwart begon uiterst rommelig, dankzij scheidsrechters die niet bij de les waren kon Pendragon terug komen in de wedstrijd, tot 4 punten naderde Pendragon. In deze fase werd Peter van der Stelt onterecht op een onsportieve fout getrakteerd waardoor hij het speelveld moest verlaten. Toch pakte het mentaal sterke Virtus direct weer de draad op en kon het 2e kwart toch nog worden afgesloten met een 28-40 voorsprong. Na de thee is Virtus niet meer in gevaar gekomen en kon er doorgewisseld worden. De ervaren spelers Partick Both en Niels Plieger zijn bezig met een sterk seizoen en weten elkaar blindelings te vinden. Sander Visser speelde een sterke wedstrijd en kleefde aan zijn tegenstander. Via een 36-60 3e kwart werd er uiteindelijk een 55-76 eindstand bereikt.

Komende zaterdag speelt Virtus thuis voor de beker tegen BS Leiden (Promotie Divisie), aanvang 19.30 uur

Kijkerstip: kom eens naar De Crosser en moedig dit team aan, want dat zal nodig zijn tegen het sterke BS Leiden uitkomend in de hogere Promotie Divisie. Bij winst bestaat er een goede kans dat er een Eredivisie team (misschien wel Donar-Groningen?) naar Werkendam komt!

Periode standen: 27-19 / 14-13 / 5-18 / 12-23

Rust: 41-32, Einstand: 55-76

Niels Plieger 22, Martijn Both 17, Patrick Both 15, Jimmy van Leeuwen 9, Daan van de Pol 6, Cas Vos 3, Ton Visser 2 en Peter van der Stelt 2.

Lees 336 keer