maandag, 03 december 2018 23:23

20181201 - Pats! Boem! Ongeslagen Virtus walst over Leiden

Een heerlijk Beker-basketbal avondje afgelopen zaterdag in Sporthal de Crosser tegen een Divisie hoger spelend BS Leiden, BC Virtus strooide met passes en liet Leiden in het 4e kwart alle hoeken van het veld zien.  BS Leiden was gewaarschuwd naar Werkendam gekomen, Virtus staat niet voor niets ongeslagen bovenaan in de 1e divisie. Beide teams begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd, het scoreverloop ging dan ook over en weer, de 1e helft was met sterk systeemspel wel bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. BS Leiden beschikt over snelle guards en grote sterke bord spelers, het basisteam van Virtus gaf Leiden gelijk goed partij. De jonge Cas Vos pakte in deze fase 8 rebounds en zorgde voor rust onder het bord, aanvallend werden spelletjes goed gelopen en ervaren spelers als Patrick Both en Niels Plieger konden zo krachten sparen voor de 2e helft. Ruststand van 35-37. In het 3e kwart kreeg Virtus steeds meer grip op de tegenstander en nam langzaam de leiding over.

Stofzuiger Martijn.
Het was Martijn Both die met goed getimede acties in het 4e kwart het startschot gaf met het bekende Virtus Run and Gun spel, een spel waar weinig teams antwoord op hebben, zijn 5-stofzuiger steals waren bepalend, waarna werkelijk alles lukte bij Virtus.

Jimmy swooooeeetssshh.
Al snel haakte Jimmy van Leeuwen ook aan en schoot met scherp 5 driepunters binnen (swoooooeeetssshh alleen maar net. Het gehele team walste in deze fase over Leiden heen, er werd geen bal gemist, toen de rook eindelijk was opgetrokken stond er een 90-67 eindstand op het bord, Leiden scoorde in het 4e kwart slechts 15pt. tegen Virtus 36 pt.

Man van de wedstrijd
Grote man van de wedstrijd, Patrick Both (30 punten) was een plaaggeest voor de tegenstander, zijn (soms vals trage) spel is dit seizoen ijzersterk en goochelde gecontroleerd de mooiste ballen binnen. Er moet gezegd worden dat het hele team een pluim verdiende! Na afloop maakte de coach van Leiden een compliment, hij was onder de indruk van het snelle basketbal spel van Virtus en heeft dit nog niet eerder gezien in de Promotie Divisie.

Komende vrijdag speelt Virtus voor de competitie uit tegen Vlissingen.Het vervolg van de 4e bekerronde zal waarschijnlijk thuis plaats vinden op donderdag 20 december tegen en dat is zeker: BV Amsterdam. Door deze overwinning komt het beker bezoek van Donar - Groningen een stapje dichterbij!

Periode standen: 14-15 / 21-22 / 19-15/ 36-15
Rust: 35-37
Einstand: 90-67

Patrick Both 30, Martijn Both 17, Niels Plieger 15, Jimmy van Leeuwen 15, Peter van der Stelt 6, Daan van de Pol 5, Ton Visser 2, Cas Vos, Stijn Visser en Sander Visser.

PB20181201 Virtus Leiden

 

Lees 315 keer