Logo 2 Taken on

 
Het seizoen is gespeeld, bedankt voor het uitvoeren vd taken
Klik op 'Taken' afb. links, het schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

maandag, 17 december 2018 21:33

20181215 - Virtus H1 de ongeslagen vechtmachine is winterkampioen

PB20181215 Virtus Weert

Virtus stond afgelopen weekend voor een loodzware taak om de 1e helft van de competitie thuis af te sluiten tegen Basketbal Academie Limburg uit Weert, een team dat in de slipstream van het ongeslagen Virtus bleef hangen. Vooraf was bekend dat Weert versterkt met 5 (vijf) Eredivisie spelers naar Werkendam ging komen, tel daarbij op dat basisspeler Peter van der Stelt (verplichting) niet van de partij was, dan weet je dat het niet gemakkelijk ging worden. De aanwezige toeschouwers konden vanaf het begin genieten van een wedstrijd op hoog niveau, beide teams wilden winnen ten koste van alles. Weert startte met 3 zuivere 3-punters, Virtus haalde de verdediging strak aan en vocht zich weer terug in de wedstrijd. Immers het gecontroleerd vecht-basketbal zit bij de Werkendammers in de genen. Patrick Both, Martijn

(pitbull) Both en Niels Plieger zijn zekerheidjes die er week in week uit staan. Cas Vos speelde een goede wedstrijd, zijn verdedigende block- en reboundwerk zijn belangrijk voor het team. Het 1e kwart ging nog naar Weert 21-22 het 2e naar Virtus 24-20.

Tactisch sterk wisselbeleid van coach Dusan
Coach Dusan wist met een doordacht wisselbeleid het gemis van Peter van der Stelt op te vangen, zijn keuze om bepaalde spelers rust te geven en om door te pakken wanneer de wedstrijd in een beslissende fase komt, pakt elke keer goed uit. Ondanks de smalle basis weten ook de wisselspelers elke keer goed in te vallen, waardoor er van een terugval geen sprake is. Na de rust (45-42) bouwde Virtus dan ook de voorsprong steeds verder uit.

In het 4e kwart veerde Weert nog een keer op en scoorde 7 punten op rij en kwam terug tot 66-59. Goed ingrijpen van coach Dusan zorgde voor rust, de daarop volgende aanval werd afgerond door Niels Plieger, waarna de winst van Virtus niet meer in gevaar geweest. De laatste 3 punter van Sander Visser was een mooie kers op de taart!

Iedereen stond te juichen! Een ouderwets basketbal avondje Crosser!

 

Virtus kan geschiedenis schrijven
Op maandagavond 17-12 speelt Virtus in en tegen Amsterdam voor de NBB beker, mocht Virtus winnen; dan gaan ze door naar de beste 8 van Nederland en worden het eerste team van Nederland uitkomend in de 1e divisie die de laatste 8 haalt. Een prestatie van formaat!

Mocht het zover komen dan bestaat een grote kans dat Virtus landskampioen Donar Groningen treft in een uit en thuis wedstrijd.

Vraag: wat is het verschil tussen Sporthal de Crosser en Martini Plaza

Antwoord: 4500 zitplaatsen!

Periode standen: 21-22 / 24-20 / 16-10 / 14-9

Rust: 45-42 Einstand: 75-61

Niels Plieger 22, Patrick Both 19, Martijn Both 13, Cas Vos 10, Jimmy van Leeuwen 4, Ton Visser 4 en Sander Visser 3.

 

 

Op de foto vlnr: Patrick B­oth, Ton Visser, Sander Visser, Daan van der Pol, Martijn Both, Stijn Visser, Jimmy van Leeuwen, Cas Vos, Niels Plieger en coach Dusan Bozic

Ontbrekend: Peter van der Stelt

Lees 121 keer Laatst aangepast op dinsdag, 18 december 2018 18:19