Logo 2 Taken on

Het takenschema t/m 21 sept. staat online.
klik op taken image, schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

maandag, 28 januari 2019 21:45

20190126 - BC Virtus in thriller langs River Trotters

Het voetveer Werkendam-Hardinxveld had het er maar druk mee. Wat wil je,… de Merwede derby staat al jaren garant voor spektakel en mag je als basketbal liefhebber niet missen. Ondanks de ongeslagen status kan Virtus geen enkele wedstrijd achterover leunen, zeker niet als nummer 3 het sterke River Trotters vanuit het Noorden de rivier oversteekt.

In een goed bezette Sporthal De Crosser gaven beide teams elkaar niets toe en was het spannend vanaf de eerste tipoff. De scheidsrechters hadden hun handen vol om de derby in goed banen te leiden, gevolg was dat beide teams al in de eerste helft te maken kregen met fouten last. De Trotters begonnen sterk 2-6, Virtus volgde, maar losse ballen werden meestal opgepikt door de Trotters die in deze fase iets feller waren dan de Werkendammers.

Ruststand 33-33. In het derde kwart namen de Trotters afstand en speelden in deze fase het beste basketbal, een voorsprong van 12 punten 40-52 verscheen op het bord.

Het leek een gelopen wedstrijd, maar een tactische beslissing van coach Dusan om aan het eind van het derde kwart in een zone-press te gaan staan deed de wedstrijd doen kantelen. De Trotters raakten van slag, hun aanval stokte en met ondersteuning van een kolkende De Crosser werd het billen knijpen voor de Trotters.

MVP Niels Plieger

Onder aanvoering van Niels Plieger die een dijk van een wedstrijd speelde werden de Trotters overal onder druk gezet. Niels scoorde vanuit alle standen maar liefst 29 punten. Zijn drives en jumpshots waren niet te stoppen, fraai waren vooral zijn midrange jumpers! Het beslissende moment viel dan ook in de laatste minuut, met een stand van 74-74 moest de MVP-er 2x naar de vrijeworp lijn, waarvan 1x een opzettelijk fout was gegeven. Niels schoot de beslissende 5 punten feilloos binnen,… game over!

Voor de mensen die deze wedstrijd gemist hebben, komend weekend wordt ons dorp vanuit het Zuiden aangevallen door het op de 2e plaats staande Black Eagles uit Rosmalen. Ook weer een wedstrijd die je niet mag missen. Vrijdagavond (01-02) aanvang 20.00 uur Sporthal De Crosser.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 16-13 / 17-20 / 16-10 / 16- 23

Rust: 33 - 33
Einstand: 79 - 76

Niels Plieger 29, Martijn Both 16, Patrick Both 13, Peter v.d. Stelt 11, Jimmy van Leeuwen 4, Ton Visser 3 en Cas Vos 3.

Lees 205 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2019 21:49