maandag, 06 mei 2019 23:04

20190504 - Virtus neemt eerste hobbel op weg naar promotie

Dat het weer een spektakel stuk ging worden in Amsterdam stond eigenlijk al vast, de talrijke meegereisde Werkendamse supporters zo’n 120 in getal werden vanaf het begin getrakteerd op een geweldige topwedstrijd. Virtus won in Amsterdam de eerste van de dubbel voor promotie tegen BV Amsterdam met 58-59. Onder leiding van coach Dusan had Virtus zich goed voorbereid op de nieuwe confrontatie met de Amsterdammers, voor de beker werd er immers nog nipt verloren. In een bijna gelijk opgaande strijd moest Virtus in het 2e kwart de Amsterdammers even laten gaan. De Amsterdammers kregen steeds meer vat op de man-to-man verdediging van de Werkendammers met als gevolg een achterstand van 11 punten met de rust. Het ervaren team van Amsterdam beschikt tevens over Matthias Runs een 210 cm lange center, die met powerdunks scoorde, zonder meer spectaculair. Zijn alley-oop dunk kreeg alle Amsterdammers van de banken.

 

Rebounden, Dunken, Blocken en Stofzuigen

Na de rust waren de rollen omgedraaid, Virtus startte met een zoneverdediging waarin volop, in de bucket, double-teaming werd gespeeld en tussendoor gewisseld werd naar een man-to-man verdediging. De Amsterdammers raakten voor het eerst de controle over de wedstrijd kwijt. In deze fase speelde Cas Vos sterk onder het bord, zijn dunks en blocks kwamen door. Alle losse ballen werden weer door Martijn Both “onze stofzuiger”opgepikt. Peter van der Stelt speelde een gecontroleerde wedstrijd. Beide teams miste de gekste ballen, simpele lay-ups en vrije-worp schoten werden gemist, maar dit paste weer in het beeld van de wedstrijd. Eind 3e kwart was de score weer in evenwicht 48-46, het laatste kwart bleef gelijk opgaan totdat Niels met een belangrijke 3-punter afdrukte. Eindstand 58-59. Gezegd moet worden dat de scheidsrechters de moeilijke wedstrijd goed leidinggaven. Virtus werd de morele winnaar, van het eerste bedrijf, maar is er nog lang niet!

 

Gedenkwaardige stilte in Amsterdam

De NBB schoot duidelijk te kort met het organiseren van deze Final Four wedstrijd zo laat in de middag op 4 mei. Gedenkwaardig en zonder meer indrukwekkend waren de 2 minuten stilte na afloop van de wedstrijd in de volle kantine, je kon een spelt horen vallen!

Komende zaterdag 11 mei, 20.00 uur in Sporthal de Crosser valt de beslissing.

Volgens coach Dusan heeft Virtus heel diep moeten gaan, al weken wordt er 4 keer in de week getraind. Amsterdam hadden wij goed geanalyseerd. Het gemis van de geblesseerde Daan van de Pol liet zich ook gelden, hopelijk is het team zaterdag weer compleet. Coach Dusan sprak zijn waardering uit over de grote groep meegereisde supporters die ons ondersteunden, dat is toch ook weer Werkendam waar een kleine club groot in kan zijn. Amsterdam gaat in de Crosser wat beleven. Wij rekenen op een volle hal en op de 6de-man. Dat het gaat spoken is zeker. Ik denk niet dat mijn spelers zich deze promotie laten ontglippen.

 

Wij zijn Werkendam!... Wij zijn Werkendam!

Voor deze wedstrijd is er geen entree-kaartverkoop, ter compensatie en om de club te steunen worden er bij de ingang en in de zaal loten verkocht. Tijdens de wedstrijd gaan we er een feestje van maken, er kunnen mooie prijzen gewonnen worden, de verloting vindt plaats in de rust, tevens worden de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd, dit alles onder begeleiding van een DJ.

Lees 426 keer