zondag, 15 september 2019 21:35

20190914 - BC Virtus verliest nipt van Landskampioen Locomotief

Virtus kon zich een makkelijkere start wensen, de 1e wedstrijd in de Promotie Divisie was gelijk tegen het beste team van de afgelopen jaren: Locomotief uit Rijswijk. In een benauwde zaal in Rijswijk begonnen beide teams gehavend aan de wedstrijd. Zowel Locomotief als Virtus miste geblesseerde spelers, Niels Plieger, Daan van de Pol en Stijn Visser konden aan Virtus kant niet van start gaan. Afgelopen jaar werd Virtus in een thuis oefenwedstrijd nog van de vloer geveegd door Locomotief, “Virtus was dus gewaarschuwd”

In een fysiek intense wedstrijd golfde het spel op en neer en bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd, de Virtus nieuwkomers; Gavin van der Wall, Thomas Guldenaar en Mattas Magila gaan zich steeds beter thuis voelen en in tegenstelling tot vorig jaar kon er makkelijker gewisseld worden. De guard line-up van Lokomotief is berucht, maar de guards van Virtus; Peter van der Stelt, Martijn Both en Gavin van der Wall deden daar niets voor onder, ook onder het bord stonden de Werkendammers hun mannetje, Cas Vos, Patrick Both, Thomas Guldenaar en Ton Visser speelden sterk! Helaas drukte het scheidsrechters corps (3 in totaal) een steeds groter stempel op de wedstrijd, in een harde maar sportieve wedstrijd werden maar liefst 6 technische fouten uitgedeeld, waarvan er 5 naar Virtus kant gingen, gevolg was dat Locomotief in het 2e kwart iets kon uitlopen 40-33.

Na de thee startte Virtus sterk 43-39, maar na 2 minuten spelen kreeg Cas Vos zijn 2e technische fout, waardoor de lange man de kleedkamer kon opzoeken, een groot gemis! Toch bleven de Werkendammers geloven in hun kansen, via tussen standen eind 3e kwart 60-58 en 4e kwart 74-69 bleef het een open wedstrijd. Opvallend sterk waren de gebroeders Both, na een geweldig een-tweetje zijn ze in Rijswijk nog de bal aan het zoeken! Ook de inval beurt van Thomas Guldenaar verdient een vermelding, in een moeilijk fase deed hij het gemis van Cas en Niels onder het bord doen vergeten. Eindstand 89-79

Komende zaterdag 21-09 speelt Virtus thuis om 19.30 uur tegen een oude bekende. Zeemacht uit Den Helder komt naar Werkendam, 2 jaar geleden had Virtus geen kans in de best of four serie voor een plek in de Promotie Divisie. Zeemacht eindigde in het afgelopen jaar verdienstelijk op de 5e plaats.

Voor laatste updates en competitie standen houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 21-21 / 19-12 / 27-27 / 22-19
Rust: 40 - 33
Eindstand: 89-79

Martijn Both 24, Patrick Both 18, Cas Vos 9, Gavin van den Wall 7, Thomas Guldenaar 6, Ton Visser 6, Peter van der Stelt 5, Mattas Magila 3 en Sander Visser 1

Lees 430 keer