zondag, 03 november 2019 18:04

20191103 - BC Virtus legt koploper Grasshoppers vuur aan de schenen

PB20191103 virtus grasshopers

“Appeltje-Eitje”, dacht de ongeslagen koploper Grasshoppers uit Katwijk, even de puntjes ophalen in Werkendam, maar na 2 minuten spelen vluchtte de coach van Grasshoppers in een time-out, het basis team van Virtus begon ijzersterk en stond in no-time met 11-2 voor. Afgelopen zaterdag speelde Virtus in een goed bezochte sporthal de Crosser als vanouds met veel passie en drives, dat in tegenstelling tot vorige week waren de Virtus mannen nu wel bij de les.

Beide teams speelde voor het eerst tegen elkaar en Grasshoppers wist eigenlijk niet goed wat ze met de Werkendammers aan moesten. Virtus begon de wedstrijd sterk, de verdediging sloot goed en vandaar uit konden snelle fastbreaks gelopen worden, afgewisseld met 3 punters van buiten. Onder het bord was voldoende rebound kracht, mede dankzij het sterk spelen van Cas Vos (12 rebounds). Martijn Both jaagde als vanouds achter zijn 5 steals aan. Samen met broer Patrick blijven zij de motor achter het Virtus team. Grasshoppers knokte zich terug in de wedstrijd en er ontstond een gelijk opgaande strijd.

Ruststand 44 – 46

Na de rust startte Virtus niet goed, wissels pakte verkeerd uit en nu was het de beurt aan coach Dusan om in te grijpen. Grasshoppers pakte in deze fase 9 punten voorsprong. Een 3 punter van Niels Plieger en 2 sterke drives van Martijn Both bracht Virtus weer langszij 58 – 60, (3e kwart 8.40 min.) Opeens begon de grillig spelende Gavin van der Wall zich met de score te bemoeien en in korte tijd zette hij 11 punten op het scorebord. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd, toch kon Grasshoppers weer uitlopen dankzij het veel beter nemen van vrije worpen en dat maakte nou precies het verschil. Virtus verscheen 29 keer aan de lijn, slechts 14 waren raak.

Compliment aan de scheidsrechters die lieten beide teams spelen en floten niet voor elk wisse wasje, wat de wedstrijd zonder meer ten goede kwam. Eindstand 80-88 Virtus heeft een bijzonder team, ervaren spelers wisselen elkaar af met jonge talenten die het niveau van de Promotie Divisie aankunnen, maar grilligheid en er elke week staan is nog wel een dingetje. Toch,.. als je geluk heb en op de tribune zit van Sporthal de Crosser, zoals afgelopen zaterdag tegen Grasshoppers, zie en voel je de potentie van dit Virtus team. Volgens Coach Dusan zijn de teams niet te vergelijken met het 1e divisie van vorig jaar, het niveau is zoveel hoger en wil je mee blijven doen dan moet er een tandje bij.

Komende zaterdag 09-11 speelt Virtus uit om 18.00 uur tegen een oude bekende. Uitsmijters uit Amelo, afgelopen seizoen verloor Virtus in de finale van de Final Four nog van dit team, Uitsmijters heeft 8 pt uit 6 wedstrijden, terwijl Virtus nog altijd op een eerste overwinning wacht. Supporters die mee willen, meld je aan bij 2xvos@hetnet.nl

Voor laatste updates en competitie standen houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 25-22 / 19-24 / 16-15 / 20-27
Rust: 44 - 46
Eindstand: 80-88

Martijn Both 16, Cas Vos 16, Gavin van den Wall 13, Patrick Both 12, Peter van der Stelt 8, Niels Plieger 7, Thomas Guldenaar 4, Ton Visser 2, en Matas Magila 2 

 

De wedstrijdfoto's van BC Virtus H1 - Grasshopers H1 staan online, zie online fotoalbum.

Lees 452 keer Laatst aangepast op maandag, 04 november 2019 23:29