zondag, 08 december 2019 18:33

20191207 - BC Virtus, winst na zwaarbevochten wedstrijd

20191207 Virtus Leiden

BC Virtus start de belangrijke december maand goed met een eerste overwinning, maar makkelijk was het zeker niet, BS Leiden kwam op volle oorlogssterkte naar De Crosser en was gedreven om de punten mee naar Leiden te nemen. Coach Dusan startte met de volgende basis 5; Gavin van der Wall, Peter van der Stelt, Thomas Guldenaar, Ton Visser en Cas Vos. Al vroeg in de wedstrijd nam Virtus een 11-3 voorsprong en zag het er goed uit. Immers, de ervaren spelers Niels Plieger, Patrick Both en Martijn Both moesten toen nog hun opwachting maken. In het 2e kwart scoorde Virtus slechts 11 punten en was BS Leiden helemaal terug in de wedstrijd. Bij BS Leiden tartte met vier 2-meter (maar ook 2 meter breed) mannen het bord, ook hun guardline was effectief met snelle drives. Tegen het eind van de 1e helft keek Virtus dan ook tegen een 7 punten achterstand aan.

Tijdens de rust werd door coach Dusan een stevig woordje gewisseld. In de tweede helft zag je Virtus steeds meer het initiatief nemen, Niels Plieger werkte heel de wedstrijd keihard en verdedigde de lange mannen van BS Leiden sterk. Opvallend was de wederopstanding van Patrick Both, zijn (score) inbreng was heel belangrijk en zorgde ervoor dat Virtus met nog 2.5 min. te gaan een comfortabele 8 punten voorsprong kon nemen. Een driepunter van Leiden en slordig spel aan Virtus kant, zorgde er onnodig voor dat het nog spannend ging worden. Met 3 punten voorsprong in de laatste seconde gooide Niels Plieger dmv een vrije worp de eerste winst binnen voor Virtus.

Na afloop in de gezellige Anita’s kantine formuleerde oud-basketballer Bert Klop het juist; Beter een slechte wedstrijd met winst, dan goed spelen en met lege handen staan, daar weet Virtus intussen alles van. Komend weekend speelt Virtus uit en kan het opgebouwde zelfvertrouwen verder worden uitgebouwd tegen het gelijk op de ranglijst staande Groene Uilen uit Groningen. Het weekend daarop 21-12 speelt Virtus thuis tegen Uball.

De spectaculaire loting voor de 4-ronde NBB beker tegen Landskampioen Landstede Hammers wordt op 4 januari gespeelt in Werkendam.

Voor laatste updates en competitie standen houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 20-12 / 11-24 / 23-19 / 17-12
Rust: 31-36
Eindstand: 71 - 67

Patrick Both 16, Cas Vos 12, Gavin van den Wall 11, Niels Plieger 8, Thomas Guldenaar 8, Martijn Both 6, Peter van der Stelt 5, en Ton Visser 5

De wedstrijdfoto's staan in het online album.

Lees 485 keer Laatst aangepast op zondag, 08 december 2019 18:51