maandag, 03 februari 2020 22:37

20200201 - Verlies na fouten in de puntentelling, Uball 77 – BC Virtus 75

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van BC Virtus weer een belangrijke uitwedstrijd tegen Uball uit Utrecht. Nog niet zo lang geleden wist Virtus de thuiswedstrijd tegen Uball om te zette in een overwinning 92-78. Beide teams spelen onderin de Promotie Divisie en zijn aan elkaar gewaagd, de uitslag kan voor beide teams cruciaal zijn.

Virtus speelde zonder meer een van haar betere wedstrijden, vanaf jumpbal was het spannend. Virtus won drie van de vier kwarten, maar een slecht derde kwart zorgde ervoor dat na het eindsignaal Uball uiteindelijk 2 punten overhield 77-75. Deze eindstand wordt nu door Virtus aangevochten, Niels Plieger scoorde in het 2e kwart 2 punten die niet geregistreerd zijn, de scheidsrechters zijn daarop gewezen, maar weigerde het VAR-tablet systeem zelf na te lopen. De verkeerde telling staat genoteerd, waardoor Virtus zich gesterkt voelt om een officieel protest te gaan aantekenen naar de Basketbal Bond.

BC Virtus startte met de volgende basis 5; Niels Plieger, Gavin van den Wall, Ton Visser, Peter van der Stelt en Martijn Both. Het 1e kwart ging gelijk op getuigen de 24-26 tussenstand, in het 2 e kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd, scores jeugdtalent Matas Magila en Cas Vos hielden Virtus in de race 39-38, na het incident met de niet getelde punten van Niels Plieger was Virtus het even kwijt. Uball profiteerde, kreeg vat op de man-to-man verdediging van Virtus, waardoor er een gat geslagen werd van 13 punten met de rust. 

Coach Dusan liet Virtus na de rust een zone verdediging spelen waarop Uball geen enkel antwoord had, hun afstandsschot viel weg, twijfel sloop in het team en Virtus voelde zicht gestrekt door deze sluitende verdediging. In de gehele 2e helft scoorde Uball slechts 23 punten tegenover 55 punten in de eerste helft. Onder het bord heerste Niels Plieger (12 rebounds) en Cas Vos (9 rebounds), samen met de ongrijpbare Gavin van der Wall (19pt) speelde dit trio ijzersterk. Vooral Niels Plieger verdient extra lof, met zijn 33 jaar speelde de Werkendammer als in zijn beste dagen en nam heel het team op sleeptouw.

In een nagel bijtende slotfase kwam Virtus nog op 3 punten voorsprong 72-75 in de laatste minuut, maar 2 scores van Imme van der Brug gooide de lichten uit aan Virtus kant. Eindstand 77-75.

Komend weekend kan Virtus sportief revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers, de uitwedstrijd werd met slechts 1 punt verloren, zaterdag 8 februari, aanvang 19.30 uur.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

 

Periode standen: 24-26 / 31-16 / 14-18 / 8-15

Rust: 55 - 42
Eindstand: 77 - 75

Gavin van den Wall 19, Cas Vos 18, Niels Plieger 17, Martijn Both 7, Peter van der Stelt 6, Matas Magila 4 en Ton Visser 4

Verslag Theo Vos
Foto Ron Dekker, Gavin van den Wall in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Ubal.

PB20200203 Gavin vd Wall

Lees 554 keer