zondag, 01 maart 2020 00:11

20200229 - Virtus vecht en wint voor klassebehoud

De wedstrijdfoto's van de  door Virtus gewonnen thuiswedstrijd tegen Harlemlakers staan in het online fotoalbum.

PB2020229 virtus halemlakers

Doelstelling van Virtus is duidelijk, ondanks een geringe selectie van 8 spelers wil het team er alles aan doen om als nieuwkomer in de Promotie Divisie een plaats voor te behouden. Dat het spannend gaat worden is zeker: met nog 5 wedstrijden te gaan en 5 teams in de gevarenzone die ook nog eens dicht op elkaar zitten, kan er nog van alles gebeuren! Zaak is wel dat Virtus blijft vechten voor lijfsbehoud, juist dat hebben de mannen van coach Dusan afgelopen zaterdag tegen Harlemlakers gedaan, toen ook nog eens het  Werkendamse publiek als 6de man achter het team ging staan kon Virtus vanuit een bijna verloren positie zich terug knokken in de wedstrijd en winnend afsluiten.

Virtus startte met een man-to-man verdediging, bijna de gehele 1e helft ging het gelijk op. Nadelig voor Virtus was wel dat het scheidsrechters corps veel floot, ook voor kleine fouten, met als gevolg een snelle fouten last voor Peter van der Stelt en Cas Vos. Ruststand 33-35.

Na de rust startte Virtus in een zoneverdediging, in de hoop de aanval van de Lakers te ontregelen, “dat lukte deels” De zone sloot niet geheel waardoor de schutters van de Lakers hun team naar een 40-48 voorsprong konden schieten, vanuit deze zone ging de aanval van Virtus wel steeds beter lopen. Ton Visser (17pt) was de grote aanjager, speelde een geweldige wedstrijd was overal en scoorde een belangrijke 3-punter via het bord. Gavin van den Wall (29pt) speelde weer eens sterk vrijuit, zijn (score) inbreng is intussen onmisbaar geworden.  

In het beslissende 4e kwart speelde Virtus met Niels Plieger, Gavin van den Wall, Ton Visser, en de jonge spelers Matas Magila en Stijn Cornet. Beide spelers wisten zich staande te houden in deze spannende slotfase op hoog niveau. Bankspeler Stijn Cornet greep zijn kans met de fouten last bij Virtus, zijn inbreng maakte wel degelijk verschil, sterke rebounds en 6 punten waren belangrijk. Eindstand 79 - 69.

Komende zaterdag 07-03 speelt Virtus thuis tegen oude bekende: Uitsmijters uit Amelo.

Uit werd er in de slotfase verloren met 2 pt verschil, ondanks de uitgedunde selectie weet je het bij Virtus nooit, met steun van Werkendamse publiek is er van alles mogelijk. Aanvang 19.30 uur, Sporthal de Crosser

Houd de Virtus site in de gaten voor de laatste updates. www.bcvirtus.nl

Gavin van den Wall 29, Ton Visser 17, Niels Plieger 13, Cas Vos 9, Stijn Cornet 6, Matas Magila 3 en Peter van der Stelt 2.

Periode standen: 22-19 / 11-16 / 18-21 / 28-13

Rust: 33 - 35
Eindstand: 79 - 69

Foto, topscorer Gavin van den Wall

Lees 875 keer Laatst aangepast op maandag, 02 maart 2020 19:24