maandag, 02 maart 2020 23:38

20200229 - Peanuts Virtus spelen allereerste wedstrijd…

Zaterdag 29 februari was het dan zo ver, de peanuts van Virtus o.l.v. Evelien en hulpjes Sanne & Jayden gingen met een hoop supporters op pad naar de overburen River Trotters in Hardinxveld. Helaas hadden Daan en Mees andere verplichtingen en konden deze geweldige ervaring niet mee maken.

Na een warming-up kon er om 14:00 uur begonnen worden, beiden coaches hadden afgesproken 4x4 op een kleiner veld te spelen, zonder scorebord.Virtus startte met: Liam, Nick, Dylan en Milan. Het begin was wat onwennig, een andere sporthal, een echte tegenstander, maar al snel bleken de teams aan elkaar gewaagd te zijn. De eerste score kwam van Liam, de oudste en grootste speler aan de Werkendamse zijde, die diverse keren de basket wist te vinden. Na wat wissels bleek de felle Senna, meer tempo in het spel te brengen en moesten alle spelertjes een tandje bij zetten. Noud stond nog wat onwennig in het veld, had in de kleedkamer al aangegeven het erg spannend te vinden. Maar hoe verder we in de wedstrijd kwamen, hoe meer hij los kwam. Alle kinderen deden goed mee en deden op deze manier hun eerste wedstrijdervaring op.

Het verliep allemaal heel sportief, in de rust werden er door de zoontjes van beide coaches over en weer snoepjes uitgedeeld en na wat drinken konden ze er weer tegenaan. Dat Milan een verdediger is, is wel gebleken in deze game… hij plakte zich haast letterlijk aan zijn tegenstander vast. Dylan prikte zich als kleinste van zijn team, vaak als een echte meuzik door de menigte heen en wist meerdere malen zijn teamgenoten keurig aan te passen. Zo slim als een vos, zo speelt Bram, houdt alles en iedereen in de gaten en wist zelfs netjes tot scoren te komen. Bij beiden teams zaten er op zijn tijd al leuke aanvallen in, met heel mooi samenspel van Senna en Nick, waardoor Nick meerdere malen tot scoren kwam. Dat er nog een hoop getraind moet worden is logisch, maar het begin is het halve werk. Wat wil je met een U8 team, wat zo jong is, met meer dan de helft die nog maar de kleuterleeftijd U6 heeft!

Na afloop werden alle spelertjes door River Trotters in het zonnetje gezet en werden beloond met een mooie medaille. Een hele leuke eerste sportieve ervaring met een warm, vriendschappelijk onthaal in Hardinxveld.

SP Universeel

Lees 658 keer Laatst aangepast op maandag, 02 maart 2020 23:44