maandag, 21 september 2020 22:09

2020-09-21 - BC Virtus verliest van Black Eagles

Afgelopen zaterdag, 19 september,  speelde BC Virtus haar tweede competitiewedstrijd. In Rosmalen was het altijd lastige te bespelen Black Eagles de tegenstander. Dit team beschikt over veel ervaring met onder meer spelers die actief zijn geweest in de Eredivisie. Daarbij moest Virtus Patrick Both missen en wist het dat het een zware kloof zou worden.

Virtus start met haar basis 5: Peter van der Stelt, Martijn Both, Ton Visser, Jimmy van Leeuwen en Cas Vos. Vanaf het begin wordt er voor elke bal geknokt door beide teams en gaat het gelijk op. Aan het eind van het 1e kwart valt een verre driepunter gelukkig binnen voor Black Eagles, waardoor zij een kleine voorsprong hebben 19-13.

Aan het begin van het tweede kwart maakt BE een run en zo lopen zij uit naar een stand van 27-15. Deze scores komen vooral van onder de basket, mede door het groot aantal aanvallende rebounds dat zij pakken. De rust wordt bereikt met 41-28.

Virtus dat met een erg jonge bank aantrad, laat zien dat ieder team rekening met hen moet houden. Iedereen heeft zijn minuten gemaakt en zijn aandeel geleverd in het agressieve spel dat coach Dorpmans van zijn spelers wil zien. Deze speelstijl resulteert erin dat begin 4e kwart de stand is teruggebracht tot 57-55. Door verzorgd aanvalsspel en een verdediging die goed in mekaar zat, wist Virtus dichter en dichter te komen. Helaas valt de laatste minuten het kwartje net de verkeerde kant op. Zeker na een schot vanaf bijna de middenlijn, die via het bord binnen valt voor de thuisploeg. Hiermee kwam het verschil weer op 13 punten verschil en was het gedaan. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 74-60.

Ook tijdens deze wedstrijd was te zien dat het goed zit in de koppies van de spelers. Ze werken keihard mét en voor elkaar. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd in sporthal De Crosser tegen Lokomotief uit Rijswijk om 19:30 uur.

Scores: Martijn Both 19, Jimmy van Leeuwen 12, Ton Visser 7, Peter van der Stelt 6, Stijn Cornet 4, Jannick van Ballegooijen 4, Cas Vos 3, Julian Schrijvers 3, Max Verhoeven 2 en Stijn Visser.

Kwartstanden: 19-13 / 22-15 / 15-20 / 18-12

PB Algemeen

Lees 178 keer Laatst aangepast op maandag, 21 september 2020 22:12