maandag, 28 september 2020 20:06

2020-09-28 - Virtus lijdt onnodige nederlaag tegen Lokomotief

BC Virtus heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in eigen sporthal te verliezen van Lokomotief uit Rijswijk. Een onnodige nederlaag tegen een tegenstander dat normaal gesproken verslagen had moeten worden.

Vorig jaar speelde Virtus nog tegen het Heren 1 team van Lokomotief, maar nu kwam het uit tegen het tweede team. Het thuisteam startte met haar basis 5: Peter van der Stelt, Martijn Both, Ton Visser, Jimmy van Leeuwen en Cas Vos. De wedstrijd gaat in het begin gelijk op. Dan beginnen de schoten van buiten de driepunterslijn te vallen voor de bezoekers en nemen zij een voorsprong na het 1e kwart 13-20. Hier gaan ze het in het 2e kwart mee verder en lopen zelfs uit naar een 17-28 tussenstand. Toch weet Virtus zich terug te knokken door een keiharde verdediging neer te zetten, waaruit enkele fast-breaks scores komen. Tijdens de rust staat er 33-34 op het scorebord.

Het derde kwart lijkt veel op het eerste kwart waarbij het spel op en neer gaat en beide teams haar scores kunnen maken. Cas Vos valt dit kwart uit vanwege foutenlast, nadat er een opstootje plaatsvond tussen spelers van beide teams.
Begin 4e kwart staat er nog steeds een voorsprong voor de bezoekers op het bord 44-46. Het laatste en beslissende kwart krijgt Virtus geen grip op de schoten van buitenaf die de mannen uit Rijswijk nemen en komt het zelf moeilijk tot scoren. De bezoekers vergrootten hiermee hun voorsprong en geven die niet meer uit handen. Via een goed percentage vrije worpen wint Lokomotief de wedstrijd in Werkendam 57-69.

Werk aan de winkel voor de mannen van coach Dorpmans. Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd in Barendrecht tegen Vloeregalisatie Verhagen/Binnenland.

Scores: Martijn Both 16, Peter van der Stelt 8, Patrick Both 7, Cas Vos 7, Jimmy van Leeuwen 7, Ton Visser 6, Julian Schrijvers 5, Max Verhoeven 1, Stijn Visser, Stijn Cornet en Jannick van Ballegooijen.

Kwartstanden: 13-20 / 20-14 / 11-12 / 13-23

PB Algemeen

Lees 139 keer