Logo 2 Taken on

Het takenschema t/m 21 sept. staat online.
klik op taken image, schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

Peanuts

Peanuts (22)

Na een maand flink oefenen in het Vlechtwerk zitten de trainingen voor de nieuwbakken Peanuts er op.. Na de zomervakantie gaan wij een officiële start maken met het team. De trainingen zullen naar de dinsdagmiddag verplaatst worden. De exacte tijd wordt uiteraard nog bekend gemaakt.

De lidmaatschapskosten vallen reuze mee: slechts Euro 7,50 per maand. Kinderen vanaf 5 jaar t/m 7 jaar zijn dan van harte welkom om in een gezellige entourage te komen basketballen. De laatste training vond afgelopen donderdag plaats. Natuurlijk werden er volop spelletjes gedaan afgewisseld met traktaties. Enkele foto’s laten een leuke indruk achter.                    

Wilt u nog meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Han v d Akker : hvda49@gmail.com                                      

201907 peanuts01

201907 peanuts02

201907 peanuts03

201907 peanuts04

201907 peanuts05

201907 peanuts06

20180621 laatste peanuts trainingDonderdag 21 juni was de laatste “training” van dit seizoen. Bijna altijd ging ik door tot de schoolvakantie begon, maar dit jaar ga ik eerder op vakantie.Het hele seizoen is vrij constant geweest. Af en toe kwamen er gelukkig wat nieuwe Peanuts bij. Deze kinderen pasten zich heel snel aan en werden vanaf hun eerste training door de rest van de groep goed opgenomen. Het hele seizoen stond voor mij in het teken van “plezier”. Ieder kind doet zijn/haar uiterste best en dat moet gewaardeerd worden. Zelf vind ik dat het allerbelangrijkste element bij het werken/sporten met kinderen. Niet de prestaties! Ze zijn nog zo jong! Als ik een teleurgesteld gezicht zag bij bijv. een lay-up, of een schotje, dan zeg ik altijd toch iets positiefs om ze te stimuleren. Als dan de volgende oefening weer “fout” ging, herhaalde ik mijn woorden. Daardoor krijgt ieder kind zelfvertrouwen en dat betaalt zich altijd terug. Ook in sociaal opzicht.

Alle kinderen zijn dit seizoen flink vooruitgegaan. Dat hebben ze simpel aan zichzelf te danken, omdat ze goed luisterden en gemotiveerd waren. Ik kan zo nog pagina’s doorgaan, maar dan wordt het eentonig. Het hele seizoen heb ik echt heel veel plezier met deze groep gehad en ik vind het “jammer”, dat ze bijna allemaal naar de U10 gaan maar………daar krijgen zij 2 hele goede trainers/coaches: de vaders van Eva en Isa. Dat vind ik bijzonder leuk, dat oud-basketballers (die ik ook als kind begeleid heb) nu hun eigen kinderen willen begeleiden. Fantastisch!!!!

O ja, de laatste training ging traditiegetrouw op de bekende wijze:

Een spelcircuit onderbroken door een limonade/snoep pauze en afgesloten met het uitdelen van basketbalstickers/plaatjes.

Han v d Akker

De foto's staan zoals gewoonlijk in het online fotoalbum

Donderdag 1 maart konden onze Peanuts en de U10-1 en U10-2 spelers terecht in de Crosser voor een gezamenlijk toernooi op basis van plezier en teambuilding. Evelien kwam bij mij met dit initiatief, wat ik natuurlijk onmiddellijk omarmde. Even samen brainstormen en het idee kon uitgewerkt worden.

Eerst alle ouders “appen” over ons plan en daarna afwachten hoe de reacties zouden zijn. Voor de Peanuts was ik niet zo bang, want wij trainen altijd op die dag. Ook in vakanties. Het was de vraag, of de U10 spelers en speelsters zin hadden. Even waren wij nog bang, dat half Werkendam op wintersportvakantie was en dus weinig animo. Al heel snel bleek het tegendeel waar. Het overgrote deel van de U-10 kids wilde graag mee doen. Werk aan de winkel. Evelien en ik kwamen even bij elkaar om de teams te maken en een ruw spelschema op te stellen. Daarna kon ik thuis aan de slag met PC en viltstift om alles duidelijk op papier te krijgen. Wij hadden 3 teams gemaakt:

1) De Arme Aapjes   ( A )
2) De Bolle Beren     ( B )
3) De Chique Cavia’s (C ) .

Om 16.00 uur begonnen Brian en Warner met de warming-up. Dat was natuurlijk hartstikke nodig met die Siberische omstandigheden. Toen de kinderen lekker warm waren, kon het toernooi beginnen. Er werd steeds 10 minuten gespeeld per wedstrijd en het schema liet een dubbele competitie zien. Wij hadden 1 extra spelregel ingelast: Wie scoorde, moest op de bank plaats nemen en een wissel mocht erin. (natuurlijk was dit gedaan om te voorkomen, dat de “ouderen” alle ballen opeisten om zelf  steeds te willen scoren).

Er werd bijzonder sportief en leuk gebasketbald, waarbij het teambelang bijna altijd op de voorgrond stond. De scores vielen aan alle kanten met veel variaties: een snelle lay-up, een lekker jump-shot en nog net geen dunk. Ik noteerde alle uitslagen op het grote vel, zodat de kinderen ook zelf hun prestaties konden volgen. Naarmate de tijd vorderde, steeg de spanning ook. De teams gingen gelijk op. Winstpartijen werden opgevolgd door verliespartijen, waardoor de onderlinge verschillen heel klein bleven. Toen de laatste wedstrijd om 16.30 uur was afgelopen, kregen de kids van Evelien een paasei en ging ik de stand uit rekenen.

De behaalde eindstand kwam geheel overeen met onze doelstelling: alle 3 de ploegen hadden evenveel punten en ging dus iedereen als winnaar naar huis en waren er geen verliezers.

De foto's die gemaakt zijn kunt u weer vinden in het online album.

Han v d Akker

 

maandag, 18 december 2017 13:10

20171216 - Peanuts in het nieuw

Onze Peanuts werden door Sinterklaas verrast met een prachtig T-shirt.

Peanuts T Shirts FrMaar ja…. Hoe houd je ze uit elkaar , als ze op 1 hoopje liggen na de training. Dat wordt natuurlijk ongetwijfeld een getouwtrek in de trend van:

“Ho! Dat is mijn T-shirt “. “Helemaal niet joh, die is van mij!”.

Gelukkig kwam de vader van Daan met de oplossing. Hij stelde voor om op alle T-shirts de voornaam te zetten. Dat was natuurlijk niet tegen dovenmansoren gezegd. Natuurlijk reageerden alle ouders ook enthousiast en op de eerstvolgende training na het Sinterklaasfeest leverden alle Peanuts hun T-shirt in bij mij.

Nu komt het dus heel mooi uit, dat Richard (dat is dus de pappa van…) na onze training altijd in de sporthal komt om badmintontraining te geven. Snel de T-shirts geven, voorzien van hun naam en afwachten.

Een week later waren ze gedrukt en poseerden alle Peanuts trots voor de fotograaf.

Han v d Akker

Peanuts T Shirts Ba

zaterdag, 02 december 2017 16:59

20171201 - De Sint bij ons in de Crosser

 

20171201 SP Sinterklaasfeest VirtsuVrijdagmiddag `1 december was Sinterklaas te gast in de Crosser. Hij werd vergezeld door maar liefst 7 echte Zwarte Pieten. Alle kinderen uit de U10-1, de U10-2 en de Peanuts waren er natuurlijk bij. Om 15.45 uur begonnen Evelien en Yolanda aan de warming-up. Alle kids deden hun uiterste best. Heel leuk was te zien , dat de nog kleinere broertjes en zusjes, die allemaal schitterend verkleed waren, ook meededen. Na een klein kwartier werd het tijd om uit te rusten en Sinterklaas te verwelkomen. Die liet niet lang op zich wachten en onder luid gejuich kwam hij met zijn Pieten het veld op. Eerst even met alle kinderen kennismaken. Toen ging de Goedheiligman zitten en kon hij genieten van een aantal basketbalspelletjes, gemaakt door “ome” Han , waarbij de Pieten zwaar op de proef werden gesteld. Halverwege was er natuurlijk een pauze, waarin de Activiteitencommissie met snoep en limonade rondging.

Hierna werden de spellen weer snel opgepakt, want de tijd begon te dringen. Klaar ? Nee, natuurlijk niet. Eerst nog even allemaal op een rij zitten met de Sint er voor. Hij had voor ieder kind een heel mooi T-shirt en een heerlijke chocoladeletter.

Han v d Akker

 

De Foto's die genomen zijn staan in het online fotoalbum....

 

Pagina 1 van 3