Peanuts

Peanuts (29)

dinsdag, 07 april 2020 19:57

20200407 - Bedankje van Han

PB20200407 hvdaVanuit zorgcentrum ALTENAHOVE, waar ik nu al helaas 5maanden verblijf, wil ik iedereen binnen onze mooie vereniging hartelijk bedanken voor de schitterende bossen/boeketten die bij Anneke rond 4 april thuis werden bezorgd. Ik ben daar heel blij mee en het lukt mij helaas niet om iedereen persoonlijk te bedanken, hoewel dat zeker wel op zijn plaats zou zijn.
 
Ik mis de PEANUTS echt. Ruim een jaar geleden met Evelien opnieuw begonnen en net toen het begon te lopen, ging ik pleite!
 
Ook wil ik alle Peanuts nog hartelijk bedanken voor het bijzonder leuke boekje wat jullie voor mij gemaakt hebben. Dat wordt weer zo'n COLLECTORS ITEM.
 
Er wordt dit seizoen helaas niet meer gespeeld.
Iedereen het allerbeste!!
 
Groetjes : Han vd Akker
Peanutsgroep, "ome" Han

Zaterdag 29 februari was het dan zo ver, de peanuts van Virtus o.l.v. Evelien en hulpjes Sanne & Jayden gingen met een hoop supporters op pad naar de overburen River Trotters in Hardinxveld. Helaas hadden Daan en Mees andere verplichtingen en konden deze geweldige ervaring niet mee maken.

Na een warming-up kon er om 14:00 uur begonnen worden, beiden coaches hadden afgesproken 4x4 op een kleiner veld te spelen, zonder scorebord.Virtus startte met: Liam, Nick, Dylan en Milan. Het begin was wat onwennig, een andere sporthal, een echte tegenstander, maar al snel bleken de teams aan elkaar gewaagd te zijn. De eerste score kwam van Liam, de oudste en grootste speler aan de Werkendamse zijde, die diverse keren de basket wist te vinden. Na wat wissels bleek de felle Senna, meer tempo in het spel te brengen en moesten alle spelertjes een tandje bij zetten. Noud stond nog wat onwennig in het veld, had in de kleedkamer al aangegeven het erg spannend te vinden. Maar hoe verder we in de wedstrijd kwamen, hoe meer hij los kwam. Alle kinderen deden goed mee en deden op deze manier hun eerste wedstrijdervaring op.

Het verliep allemaal heel sportief, in de rust werden er door de zoontjes van beide coaches over en weer snoepjes uitgedeeld en na wat drinken konden ze er weer tegenaan. Dat Milan een verdediger is, is wel gebleken in deze game… hij plakte zich haast letterlijk aan zijn tegenstander vast. Dylan prikte zich als kleinste van zijn team, vaak als een echte meuzik door de menigte heen en wist meerdere malen zijn teamgenoten keurig aan te passen. Zo slim als een vos, zo speelt Bram, houdt alles en iedereen in de gaten en wist zelfs netjes tot scoren te komen. Bij beiden teams zaten er op zijn tijd al leuke aanvallen in, met heel mooi samenspel van Senna en Nick, waardoor Nick meerdere malen tot scoren kwam. Dat er nog een hoop getraind moet worden is logisch, maar het begin is het halve werk. Wat wil je met een U8 team, wat zo jong is, met meer dan de helft die nog maar de kleuterleeftijd U6 heeft!

Na afloop werden alle spelertjes door River Trotters in het zonnetje gezet en werden beloond met een mooie medaille. Een hele leuke eerste sportieve ervaring met een warm, vriendschappelijk onthaal in Hardinxveld.

SP Universeel

vrijdag, 20 december 2019 23:44

20191222 - Peanuts vs Ouders

Als afsluiting voor de kerstvakantie, speelde de peanuts hun allereerste wedstrijdje tegen hun ouders. Een fanatiek team met een papa omringd door mama's, moesten flink aan de bak. Er was vooral veel lol en er werd flink op los gescoord. Uiteindelijk was de overwinning voor het kleine sterrenteam 44 -22

PB201912a Peanuts

PB201912b Peanuts

PB201912c Peanuts

zondag, 08 december 2019 18:30

20191203 - Basketbalpieten bij de Peanuts

Dinsdag 3 december werden de peanuts van Virtusl verrast met twee basketbal-pieten. De kinderen deden ontzettend hun best om hun basketbalkunsten te showen. Na een pauze met wat lekkers werd er nog een partijtje gespeeld. Aan het einde van de training werd iedereen verrast met een aardigheidje. " Ome " Han die momenteel in het ziekenhuis verblijft, werd door foto's en filmpjes op de hoogte gehouden! Het grote kado is nog even een verrassing ssssssssst!!!

20191203a peanuts

20191203b peanuts

PeanutsIn de herfstvakantie hadden de beide trainers van de Virtus-Peanuts, Evelien Biesheuvel en Han v d Akker (helaas afwezig wegens ziekte) een heuse basketbalclinic georganiseerd voor alle kinderen van 5,6 en 7 jaar. De opzet was duidelijk: de kinderen op een leuke, speelse wijze kennis laten maken met basketbal. Niels Plieger al jarenlang een vaste waarde voor heren 1 van Virtus en een verdienstelijk speler op de 3x3 toernooien in Europa was bereid om de clinic te leiden.

Na de warming-up volgde er natuurlijk allerlei baloefeningetjes en schotoefeningen. Daarna moesten de enthousiaste kinderen 5 stations doorlopen met allerlei leuke basketbalvariaties.

Op het eind van de clinic was er nog even tijd over voor het afsluitende spel: “raak of mis”, waarbij er hard gelachen en gerend werd.

Na afloop werd de kinderen nog verteld, dat zij, als zij het leuk vinden, 3 dinsdagen gratis mogen mee komen trainen in het Vlechtwerk op dinsdagmiddag van 15.45 uur tot 16.45 uur.

Vandaag zijn onder leiding van Evelien Biesheuvel en Niels Plieger de Virtus Peanuts van start gegaan. Samen met vriendjes en vriendinnetjes aan een teamsport doen is best wel stoer. Na flink oefenen met dribbelen, overgooien en vrije worp schieten, konden zo de eerste basketbal stapjes gemaakt worden op het grote veld.

De trainingen zijn elke dinsdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur in het Vlechtwerk

en zijn voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar. De eerste trainingen zijn gratis.

Wil jij het ook eens proberen? Meld je dan aan bij Han van den Akker: hvda49@gmail.com  

Helaas kon Han van den Akker door ziekenhuisbezoek vandaag niet van de partij zijn.

Wij wensen Han veel beterschap toe. Evelien en Han zijn al jaren de grote initiatiefnemers achter het Virtus-Peanuts basketbal in Werkendam.

 

 

PB20191022a pwanuts

PB20191022b pwanuts

PB20191022c pwanuts

PB20191022d pwanuts

 

Pagina 1 van 3