Peanuts

Peanuts (29)

maandag, 18 december 2017 13:10

20171216 - Peanuts in het nieuw

Onze Peanuts werden door Sinterklaas verrast met een prachtig T-shirt.

Peanuts T Shirts FrMaar ja…. Hoe houd je ze uit elkaar , als ze op 1 hoopje liggen na de training. Dat wordt natuurlijk ongetwijfeld een getouwtrek in de trend van:

“Ho! Dat is mijn T-shirt “. “Helemaal niet joh, die is van mij!”.

Gelukkig kwam de vader van Daan met de oplossing. Hij stelde voor om op alle T-shirts de voornaam te zetten. Dat was natuurlijk niet tegen dovenmansoren gezegd. Natuurlijk reageerden alle ouders ook enthousiast en op de eerstvolgende training na het Sinterklaasfeest leverden alle Peanuts hun T-shirt in bij mij.

Nu komt het dus heel mooi uit, dat Richard (dat is dus de pappa van…) na onze training altijd in de sporthal komt om badmintontraining te geven. Snel de T-shirts geven, voorzien van hun naam en afwachten.

Een week later waren ze gedrukt en poseerden alle Peanuts trots voor de fotograaf.

Han v d Akker

Peanuts T Shirts Ba

zaterdag, 02 december 2017 16:59

20171201 - De Sint bij ons in de Crosser

 

20171201 SP Sinterklaasfeest VirtsuVrijdagmiddag `1 december was Sinterklaas te gast in de Crosser. Hij werd vergezeld door maar liefst 7 echte Zwarte Pieten. Alle kinderen uit de U10-1, de U10-2 en de Peanuts waren er natuurlijk bij. Om 15.45 uur begonnen Evelien en Yolanda aan de warming-up. Alle kids deden hun uiterste best. Heel leuk was te zien , dat de nog kleinere broertjes en zusjes, die allemaal schitterend verkleed waren, ook meededen. Na een klein kwartier werd het tijd om uit te rusten en Sinterklaas te verwelkomen. Die liet niet lang op zich wachten en onder luid gejuich kwam hij met zijn Pieten het veld op. Eerst even met alle kinderen kennismaken. Toen ging de Goedheiligman zitten en kon hij genieten van een aantal basketbalspelletjes, gemaakt door “ome” Han , waarbij de Pieten zwaar op de proef werden gesteld. Halverwege was er natuurlijk een pauze, waarin de Activiteitencommissie met snoep en limonade rondging.

Hierna werden de spellen weer snel opgepakt, want de tijd begon te dringen. Klaar ? Nee, natuurlijk niet. Eerst nog even allemaal op een rij zitten met de Sint er voor. Hij had voor ieder kind een heel mooi T-shirt en een heerlijke chocoladeletter.

Han v d Akker

 

De Foto's die genomen zijn staan in het online fotoalbum....

 

maandag, 20 november 2017 20:39

20171118 - Hoi basketbalvolgers

Zaterdag 18 november was het eindelijk zo ver. ! Nee, niet dat Sinterklaas met gelukkig echte Zwarte Pieten aankwam, maar onze Peanuts speelden hun eerste echte wedstrijd. Tegenstander Migliore had ook een Peanuts team en wilde heel graag naar ons toe komen.

De afgelopen weken heb ik natuurlijk  “keihard” getraind, niemand mocht verzaken en ziekte kostte je basisplaats ! Ja, echt waar ! Je moet vroeg beginnen met een kadaverdiscipline.

Allerlei defense-systemen werden uit de kast getrokken. Vooral de help-defense kreeg van mij alle aandacht. Aanvallend beperkte ik mij tot 6 verschillende variaties, die zelfs voor Heren 1, de trotse koploper van de Eerste Divisie, heel moeilijk zouden zijn.

De zaal begon lekker vol te lopen. Alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes waren aanwezig. Ook die van Migliore, waardoor het net leek , of de oude tijden in de Crosser waren terug gekeerd.

Gelukkig waren 2 oud-leden nu eens eindelijk bereid om hun taak te doen. Pappa Arno was de scheidsrechter en pappa Mark zat achter de tafel.

Gezien het belang van deze wedstrijd had ik Niels Plieger gevraagd om de warming-up te doen. Hij deed dit prima, zodat “mijn” Peanuts  goed voorbereid konden beginnen. “Scheids” Arno ging onmiddellijk al de fout in, omdat hij met een sprongbal wilde beginnen. “Sprongbal”? Wisten alle Peanuts veel. Zij begonnen dus allemaal letterlijk te springen tot zij erbij neer vielen.

Onze Peanutsgroep bestaat uit 9 super enthousiaste kinderen , die onderverdeeld waren in groepjes van 3: Nadia, Isa , Joël.> Julia, Daan , Jens en>Tim, Lars en Eva. In deze samenstelling werd er ook gespeeld. Steeds 4 minuten per keer en dat dus 7 maal achter elkaar. Natuurlijk met een rust, want ik had voor alle kinderen limonade en snoep ( sorry, geen appel, te duur !!) gekocht .

De sfeer was voorbeeldig en iedereen genoot zichtbaar van het frivole spel van deze jonge kinderen.

Volgens wederzijdse contacten hadden beide teams dezelfde ervaringen: de eerste wedstrijd en kinderen van 5,6 en 7 jaar. Al snel bleek, dat “mijn” Peanuts het overduidelijk moesten afleggen in fysiek opdracht . Alle Migliore spelers waren ouder( bijna 8 jaar) en dus een stuk groter en dat scheelt natuurlijk een behoorlijke slok op een borrel. Zonder te praten over o.a. reboundoverwicht konden de Migliore Peanuts wel 5 of 6 maal achter elkaar naar de ring gooien, omdat zij steeds de bal konden pakken en dan scoor je natuurlijk wel. Maar…ook technisch waren zij te goed voor ons. Ze konden lekker dribbelen en passen en maakten dankbaar gebruik van hun lengte-overwicht. Toch bleven de Virtus-peanuts hun uiterste best doen en bleven zij rennen/hollen/ draven en…goed luisteren. Vooral verdedigend ging het steeds beter. Iedere 4 minuten zag je al een vooruitgang en lukte het zelfs soms om de bal te pakken na een goede “defense-houding”. 

Julia deed het erg goed tegen een meisje, die 3 koppen groter was. Zij blokkeerde haar zelfs een paar keer, waarna Jens of Daan er snel met de bal vandoor konden gaan. Bij het drietal Tim, Lars en Eva wist Tim heel knap 2 keer te scoren, nadat hij de mooie pass had gekregen van Lars. De benjamin op het veld “Eva” ging steeds beter spelen. Op het laatst ging ze als een schaduw achter haar tegenstander aan. Mede hierdoor kon Migliore steeds moeilijker spelen. Het was een zeer, zeer sportieve wedstrijd en ook de coach van de bezoekers deed een flinke duit in het zakje: Het is een ongeschreven wet in het Peanut-basketbal, dat je bij een grote voorsprong jouw ploeg pas op de middellijn laat verdedigen. Door dit sympathieke gebaar konden de Virtus-Peanuts iets beter basketballen. Heel leuk was ook het spel van Nadia, Isa en Joël.

Isa is geboren met basketbalgenen van haar kruin tot haar kleine teen. Ondanks haar geringe lengte wist zij toch maar even 5 keer !!!!! met een loepzuiver schotje het netje te vinden. Nadia werkte zich uit de naad en volgde haar tegenstander over het hele veld. Moe ? No way ! Toen Joël, hij is pas 3 weken lid, ook nog scoorde, was de vreugde compleet en kon de scheidsrechter affluiten. Na afloop had ik voor beide teams een beker gekocht en kregen ze allemaal een medaille. Ik heb er wel bij gezegd, dat dit natuurlijk eenmalig is.

Migliore stelde voor om over een paar weken de return te spelen. Even navragen natuurlijk en ……iedereen zei volmondig “JA”!!!!

p.s. Of ik dan nog trainer/coach ben van de Virtus-Peanuts is nog effe afwachten voor mij. Onmiddellijk na de wedstrijd trokken de heren van den Heuvel en Schouwenaars van de TC/ zich terug in de kantine om na 1 biertje ??  over mijn lot te beslissen.

Tot slot wil ik Hessel van Biljouw bedanken voor alle mooie foto’s en beheerder Martin Ippel voor alle hulp, die in mijn omstandigheid hartstikke welkom was.

O ja> voor iedereen die alle statistieken bijhoudt: het was 16-52 .

Een zeer tevreden coach: Han v d Akker

 

Foto's, genomen door Hessel van Biljouw, staan onder menu-item Foto's en films. (update 21-11 : foto's ontvangen van Migliore toegevoegd)

 

zaterdag, 01 juli 2017 19:00

20170627 - Seizoensafsluiting Peanuts

Dinsdag 27 juni was onze laatste training in de Crosser van dit seizoen

(‘16-’17). Evelien en ik zijn erg tevreden over alle resultaten en de vele, leuke dingen, die wij ook georganiseerd hebben. Op het overzicht van de foto’s kunnen jullie alles terugzien.

Met de Peanuts (inmiddels U10-1>daarover straks meer<) hebben wij oefenwedstrijden gespeeld tegen 0.a. Goba en Rivertrotters. Verder hebben wij 2 keer meegedaan aan een Peanut toernooi in Arnhem en Wychen en natuurlijk waren wij ook op de All Star dag in Vlijmen present met 2 teams. Knutselen deden we ook met de kerst en pasen. En het leuke was wel voor de kinderen, dat wij overal “prijzen” mee naar huis namen met 0,0 !!!!! wedstrijdervaring.

Door hun enthousiasme en inzet zagen wij de kinderen bijna wekelijks groeien in hun ontwikkeling, wat natuurlijk weer zijn weerslag had op ons enthousiasme. Het was echt een “feessie” om iedere training te plannen. Ook op papier waren de voorderingen ook duidelijk zichtbaar.

Uiteindelijk hebben Evelien en ik onze doelstelling gerealiseerd: na de vakantie begint er 1 groep van de Peanuts:> de U10-1< aan hun eerste competitie ervaring. Wij zijn echt heel benieuwd hoe dat zal gaan.

De andere kinderen blijven uiteraard ook gewoon trainen. Misschien wordt er na de kerstvakantie ook een U10-2 samengesteld, die dan ook de competitie in gaat.

Terug naar dinsdag: het werd natuurlijk géén gewone training. Wij hadden een spellencircuit gemaakt, waarbij de kinderen in groepjes van 3 alle opdrachten moesten doen. Tussendoor was er natuurlijk tijd voor limonade en een versnapering.

De vrijdag daarop (30 juni) was ons echte afscheidsfeessie op de Kinderboerderij. Van 14.00 uur tot 17.00 uur stond in het teken van de PIRATEN. De kinderen mochten uiteraard verkleed komen, terwijl Evelien er dan nog een piratengezicht bij schilderde.

De medewerkers van de kinderboerderij hadden een leuk programma samengesteld: eerst allemaal een piratenschip maken. Dan een piratenspeurtocht met opdrachten doen en tenslotte, als afsluiting natuurlijk een frietje, een snack en een ijsje.

Het fantastische seizoen zat er op. Naar huis!!!

Foto's kunt u vinden in ons fotoablum

“Ome” Han

Zaterdag 13 mei waren de jongste basketballertjes uit Werkendam al vroeg uit de veren, er stond namelijk om 08:00 uur een gezamenlijke warming up op het programma tijdens een peanuttoernooi in het Brabantse Vlijmen. Na het aanmelden en omkleden en een kleine verkenning in de sporthal, werd er gretig begonnen om even warm te draaien voor een druk bezet toernooi. Virtus U8 bestond uit Jayden, Tymo, Jaimy en Wouter. Het team begon eerst aan een gezamenlijke teamoefening de zo gehele race 4 fun. De eerste wedstrijd was tegen BC Oirschot, het was Jayden die zijn team met 8-0 op voorsprong bracht, door goed verdedigend werk van zijn teamkaartjes, kwam de tegenstander maar 1 keer tot score toe en werd het 12-2.

Na een korte pauze werd er gestart tegen het Veghelse Attacus, die bekend staat met een goede jeugd. Beide teams waren erg fanatiek, Jaimy zat overal tussen en Virtus bleef lang op voorsprong... Pas in de laatste secondes maakte Attacus de gelijkmaker 12-12
Toen was het tijd voor de favoriet stormbaan, welk team is het snelst?
Na wat kleine tussen pauzes was het tijd voor de derde wedstrijd tegen het organiserende team Vlijmscherp. Virtus was trefzeker, de snelle Wouter wist meerdere maken te scoren en door wederom de verdediging goed stond werd er met 14-2 gewonnen.
De vierde en tevens laatste wedstrijd zal tegen Springfiéld uit Berlicum zijn, door afzegging zorgde het thuisteam dat er een vervangend Vlijmscherp 2 stond. Tymo kwam een aantal keren vrij makkelijk tot scoren en zo liet het jonge Virtus zien dat ze de meeste teams overklaste  en werd er een ruime zege van maar liefst 20-2 geboekt.
Meteen volgde de Prijsuitreiking, wat was het spannend, nadat ook Attacus alle overige wedstrijden gewonnen had. Maar op doelsaldo werd Virtus toch de duidelijke winnaar en mocht de jarige Tymo de 1e prijs mee naar huis nemen!
 
Enkele foto's die genomen zijn kunt u bekijken in het fotoalbum.

 

Pagina 2 van 3