Peanuts

Peanuts (29)

woensdag, 01 maart 2017 22:14

20170228 - Carnavalstraining Virtus Peanuts

210170228 Peanuts carnavalAfgelopen dinsdag werd er op speelse wijze carnaval gevierd in de sporthal. De jonge basketballertjes konden zich opgeven voor een heuse carnavalstraining. Gelukkig was niet iedereen op wintersport of uit logeren, zodat er nog genoeg kinderen zich hadden opgegeven.

In prachtige outfits gestoken en onder vele bekende carnavalskrakers begonnen de kinderen aan het spelletjescircuit, natuurlijk wel enigszins gerelateerd aan het basketbal. Ballonnen scoren in de basket is natuurlijk al een flinke opgave of al balancerend op een draaischijf een de bal zien te vangen gaf ook de nodige problemen. Bowlen, slalom met een stick tussen pionnen, bliklopen en achteruit dribbelen leverden ook veel punten op. Nadat alle spelletjes gedaan waren en de punten genoteerd op de strippenkaart, gingen de Peanuts weer moe , maar voldaan naar huis.

Meer foto's (via Han vd Akker) kunt u weer vinden onder menu-item "Foto's en films"

Zaterdag 11 februari vertrokken de peanuts met twee teams en 1 coach richting Arnhem voor een toernooi.In de vroege ochtend om 8:30 uur werd het vervoer door een aantal fanatieke ouders verzorgd,om vervolgens in de sneeuw te vertrekken richting Rayon Oost...U8 bestond uit: Micha, Jayden, Tymo, Sven en Wouter en U9: Sanne, Noah, Bente en TomEenmaal aangekomen kreeg iedere deelnemer een flesje water en ieder team een mega zak popcorn!
 
20170211 Peanuts BC Virtus ArnhemOm 10:00 uur startte er een gezamenlijke warming-up en om 10:30 uur ging de eerste wedstrijd van U8 tegenBatouwe uit Bemmel van start. Het thema van het toernooi was de Yell, nou dat konden de jongens wel. Het galmde door de zaal: " De meuziken uit Werkendam die kunnen er wat van"Al snel bleek, dat de jonge Werkendammertjes het scoren best gemakkelijk af ging. Er werd goed samen gespeeld en verdedigend zat het ook wel goed. Tymo en Sven wisten mooi de basket te vinden. Er werd gewonnen met 6-18. Direct daarna kon het U9 team aan de bak. Ook die yelde er op los: " VIR+TUS VIRTUS VIRTUS YESS!!!"Ze moesten tegen het sterke Arnhem Eagles uit Arnhem en hadden een zware kluif.Een aantal keren werd toch mooi de basket gevonden en vooral de dames Sanne en Bente namen het voortouw. Er werd gevochten als leeuwen, maar helaas werd de wedstrijd met 28-14 verloren.Tussendoor werden er verschillende team oefeningen georganiseerd, zodat de kinderen lekker bezig waren...Coach Evelien was druk heen en weer aan het lopen van veld 1 naar veld 2, want nu mocht U8 het tegen hetthuisteam opnemen. Al weer snel bleek, dat Virtus de sterkere was, met wat mooie verre scores van Jayden.en mede door het snelle spel van Wouter was het weer Werkendam wat aan het langste eind trok: 14-6U9 mocht aantreden tegen Wijba uit Wijchen. Lang bleef het gelijk op gaan. Met een mooie score van Tom, kwamende teams wel heel dicht bij elkaar. Helaas speelde het lengteverschil parten en werd het uiteindelijk 6-12.
 
Het was weer tijd voor een Side event om vervolgens weer van U8 te kunnen genieten. Het werd geen leuke wedstrijd,Er werd door Wijba uit Wijchen erg ruw gespeeld, waardoor de Werkendammertjes een beetje gefrustreerd raakte.Lange tijd bleef het 0-0, Micha die een prima 1e toernooi speelde, raakte nog geblesseerd aan zijn pols door hetagressieve spelletje van het felle meidenkader. Toch werd er uiteindelijk gewonnen met een lage 6-0De laatste wedstrijd voor U9 was tegen Becege uit Doetinchem, een bekende tegenstander van het vorige toernooi.Paar uitblinkende spelertjes die moeilijk te stoppen zijn, maar Noah liet zich niet aan de kant zetten en nam een paarmooie scores mee. Ook hier ging het weer gelijk op, maar Virtus lukte het helaas niet om te winnen. Eindstand: 24-14.Jammer, niks in winst omgezet, maar wel weer goede ervaring opgedaan.
 
De laatste wedstrijd voor U8 was tegen Arnhem Eagles 2. Nadat het eerste team die dag al werd verslagen, bleek ookhier Virtus weer net wat sterker te zijn. De Meuziken waren moe tijdens hun vierde wedstrijd. Dat was op alle vlakkente zien. Toch waren ze met een 12-8 winst ongeslagen in hun poule: een prima resultaat voor het kleine dorpje!!!Na afloop kreeg iedere speler nog een oorkonde en een appel. Moe maar voldaan konden ze de terug weg uitrustentijdens een verre rit. 1-2-3 TEAM!!!
 
Martijn Visser heeft weer foto's gemaakt, u kunt ze vinden onder menu-item "Foto's en Films"

20170128 Peanuts toernooi WijchenZaterdag 28 januari om 11:45 uur vertrokken de jongste spelertjes van Virtus met hun coach en twee fanatieke papa's naar het verre Wijchen om daar wat ervaring op te kunnen doen op een peanuttoernooi. Het thema van deze dag was TEAMWORK!!!
Het waren Sanne, Noah, Bente en de twee jonkies Jayden en Wouter die het Virtus team vormden en meteen hun nieuwe kleding mochten showen. Bij aankomst werd er meteen gesuggereerd, dat de Werkendammertjes zo en zo al een prijs hadden gewonnen voor de mooiste kleding.
Om 13:00 uur werd er eerst gestart met een gezamenlijke warming up, alle kinderen deden heerlijk mee. Daarna mocht iedere coach wat lekkers voor hun team komen ophalen bij de fantastische organisatie van het thuisteam Wijba.
De eerste wedstrijd stond gepland tegen Arnhem Eagles, Virtus moest erg aan het ruwe spelletje van de stadskinderen wennen en kwam hierdoor nauwelijks tot scoren. Er was een grote speler, die fysiek veel sterker was en duidelijk het verschil maakte. Alleen Bente en Wouter wisten een keer tot de basket te komen eindstand 10-4.
Daarna mochten we in een parcours , dat op tijd ging, laten zien wat we konden. Door mooie scores, kwamen we meteen boven aan de ranglijst te staan.
De tweede wedstrijd was tegen Becege 2 uit Doetinchem, Virtus was niet meer zo nerveus en deed lekker mee.  Sanne begon steeds meer haar draai te vinden in het team en wist enkele mooie scores mee te nemen. Ook Noah stond een leuk potje te basketballen met enkele mooie scores. Er werd  met 18-12 verloren.
De tijd was weer aangekomen. Voor een teamoefening, waarbij er flink gedobbeld moest worden op een speelmat  waarbij vele basketbal- elementen aan de orde kwamen. Ook hier wisten we als team de snelste tijd neer te zetten, mede doordat er zo vaak 6 werd gegooid.
De derde wedstrijd was tegen het thuisteam Wijba, wat erg gelijk op ging. Deze game was het vooral Jayden die bij Virtus het verschil maakte. Hij wist maar liefst de eerste 6 punten op zijn naam te zetten. Strooide met de passjes en was verdedigend ook goed van de partij. Wat opviel was dat de snelle Wouter vandaag veel over speelde, waardoor het scoren voor hem vaak wat lastig was... Resultaat 14-12
De vierde en laatste wedstrijd was tegen Becege 1... De Werkendamse dametjes Bente en. Sanne, deden zeker niet onder voor de felle jongens en mede door nog knappe scores van Noah werd het 16-10.
Uiteindelijk met de prijsuitreiking kregen de Werkendammertjes een taart. Ze werden gekozen als het beste samen spelend team!!!
Moe maar voldaan, arriveerde het Virtus team rond 18:00 uur weer in hun meuzikendorpje en konden ze de taart verdelen...

Foto's genomen door Martijn Visser kunt u vinden onder menu-item "Foto's en Films"

donderdag, 29 december 2016 00:13

20161227 - BC Virtus Peanuts mogen trots zijn

Met 8 van de 26 enthousiaste Peanuts: Noah, Sven, Jowen, Bente, Jayden,Tymo,Walter en Tom (helaas was Sanne ziek en hoefde Martijn niet mee, waardoor jullie slechts een paar foto’s van mij te zien krijgen) vertrokken wij dinsdagmiddag 27 december naar Hardinxveld voor weer een oefenpotje, nu tegen River Trotters.

Het wordt (helaas) een heel ander verslag,dan jullie van mij gewend zijn. In het vervolg wordt wel duidelijk “waarom”.

In het mailcontact, voorafgaand aan dit Kerstuitje, werden er duidelijke afspraken gemaakt en daar gingen Evelien en ik ook vanuit, omdat we niet tegen dezelfde zeperd op wilden lopen zoals tegen Goba bij de eerste wedstrijd. River Trotters had laten weten, dat zij ook een groepje van nieuwe kinderen hadden in de leeftijd van 6-7-8- jaar ZONDER enige competitie-ervaring. Deze gegevens pasten dus precies in ons plaatje>ook wij hebben kinderen van 6-7 en 8 jaar zonder competitie-ervaring.

Na een hartelijke- en gezellige ontvangst bleek al vrij snel, dat er iets weer niet klopte. Net zoals Goba deed in onze eerste oefenpot, stelde ook River Trotters een flink aantal U-10 spelers op met competitie-ervaring. Dit was tegen de afspraak en op z’n zachtst gezegd, vonden wij dit niet leuk! Maar ja, ”Wat doe je”? Inpakken en wegwezen??

Van de kant van River Trotters valt dit misschien wel te begrijpen. Hun nieuwste jonge team bestond uit slechts 5 spelers en dan speel je geen wedstrijd. Maar…had dat dan van tevoren tegen ons gezegd! Dan hadden wij onze kinderen daarop kunnen voorbereiden. Nu wisten Evelien en ik al op voorhand, zonder dat er 1 bal gegooid was, dat deze wedstrijd voor onze Peanuts zou uitdraaien op een > hopeloze missie< !

Het krachtverschil, het niveau en de ervaring waren aan Hardinxveldse kant eenvoudig te groot. Dit bleek al vrij snel in de openingsfase, toen enkele U-10 spelers vrij eenvoudig konden op dribbelen en simpel scoren, omdat onze Peanuts uiteraard nog lang niet alle kneepjes van het verdedigen beheersen. Zo’n scenario hadden wij juist willen voorkomen voor onze Peanuts> het is natuurlijk super frustrerend als je als pas gestart basketballertje aan alle kanten voorbij wordt gelopen en je ziet dan dat de bal vaak door het netje ploft. Natuurlijk is verliezen helemaal niet erg en zeker ook zeer leerzaam, maar dan wel op een echt eerlijke manier en dat was dit zeker niet.

Ondanks dit moeilijke gegeven zijn Evelien en ik bijzonder trots op onze Peanuts. Na de rust en enkele opbeurende woordjes van onze kant probeerden ze er toch nog iets van te maken. En….dat lukte ook ! Ze luisteren goed naar ons en mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Leuk om nog te vermelden was het feit, dat de scheidsrechter meer een begeleider was voor bij de kanten dan een echte fluitist.

Na afloop toch nog enige “hilariteit” n.a.v. enkele opmerkingen van onze ouders over de wedstrijd en beslissingen, die genomen werden. Nadat ik sommige dingen had uitgelegd (en dat is volkomen logisch, want het ontbreekt de ouders aan spelregelkennis) werd een “begrijpende glimlach” op hun gezichten waar te nemen: “O, zit dat zo !”

Het gebruikelijke wedstrijdverslag acht ik nu niet van belang, maar wel>>

  • Noah: debuteerde erg goed en ging steeds beter spelen.
  • Jowen:kreeg steeds meer zelfvertrouwen, wat goed te zien was.
  • Sven: 1 van de kleinsten, voor niemand bang en verdedigde prima
  • Tom:deed heel goed z’n best en paste goed naar de anderen.
  • Tymo:gaf alles wat hij kon en dat kon je aan z’n gezicht zien !
  • Wouter:dribbelde lekker snel en probeerde dan om te scoren
  • Bente:droeg haar steentje goed bij en liep steeds prima vrij.
  • Jayden:gaf een paar hele, goeie passes ,zodat wij konden scoren

Er zijn enkele foto's genomen en die kunt u weer vinden onder het "Foto's & Film" menu-item

 

In de 2de week van de Kerstvakantie zijn er nog 2 activiteiten gepland, waaraan de Peanuts ook mee kunnen doen:

  1. Het Scholierentoernooi voor alle basisschoolkinderen
  2. Ons eigen 3 x 3 toernooi.

Verdere info is op de site te vinden.

20161220 Peanuts kerstNadat de Virtus-Peanuts( 6 -7 -8 jaar) afgelopen zaterdag hun pas 2de wedstrijd ooit wisten te winnen met 27-35 tegen Goba was het dinsdag j.l. de beurt om zich tijdens de kersttraining op het knutselen te werpen. Bijna alle kinderen hadden zich opgegeven om beurtelings in 2 groepen hun kerstster te versieren> de ene groep basketballen en de andere groep knutselen. De leiding had vooraf kerststerren gezaagd en het bestuur van Virtus gaf haar fiat om de kerstversieringen te kopen. Met net zo’n groot enthousiasme als bij hun training, namen de basketballertjes plaats achter de tafels om daarna hun creativiteit te botvieren: ballen, slingers, guirlandes, spuitsneeuw, houten kerstfiguren,lamellen, takjes, enz enz. lagen op de tafels. De kinderen wisten de meest creatieve kerststerren te maken, die ze natuurlijk na afloop mee naar huis mochten nemen.

Zaterdag 17 december stond de 2de oefenwedstrijd van dit seizoen op het programma voor de Werkendamse Peanuts.

20161217 Goba VirtusNadat Virtus een paar weken geleden met een behoorlijke nederlaag terug over de brug werd gestuurd, omdat het niveauverschil behoorlijk groot was,besloten de Meuziken in overleg met de Blieken om de 10 jarige hulptrainer Daan mee te nemen!
 
Net voor vertrek stond de moeder van Sven met een kapotte accu, die dus dit keer verstek moest laten gaan.Virtus startte met: Sanne, Bente, Jowen, Jayden en Tom... Meteen was te zien, dat de jonge fanatieke Werkendammertjes vooruit waren gegaan en maakten het Goba verdedigend soms knap lastig. De openingsscore was voor Sanne. De thuisploeg  kwam het 1ste kwart voor te staan, maar nadat Daan in werd gebracht, strooide hij met de meest fantastische passjes. Zelf wist hij ook op zijn tijd een score mee te pakken. Door goed verdedigend werk van Jowen en Tymo, bleef het felle thuisteamzelfs een kwart op nul staan!!! Ruststand 19-17
 
Na rust werd er leuk overgespeeld. Bente wist zich heel vaak vrij te spelen en liet zo de nodige puntjes op haar naam  bijschrijven. Sanne kwam maar liefst tweemaal achter elkaar op de vrije worp lijn te staan. Van de vier vrije  worpen benutte ze er keurig twee! Jayden had duidelijk zijn dag niet. Had vaker ruzie met de vloer dan met zijn tegenstander. Uiteindelijk wist hij aan het einde van de game toch nog twee prachtige assists te geven op onze snelle Wouter, die deze keurig afrondde. Na een ongelukje met Tom, die zich lelijk bezeerde, vond er nog een aantal sterke wissels plaats aan Gorinchemse kant, maar de wedstrijd was al gespeeld. De kleine Werkendammertjes wisten o.a.v. de ervaren Daan een mooi resultaat neer te zetten: 27-35.
 
Martijn Visser heeft weer foto's gemaakt en die kunt u weer vinden onder menu-item "Foto's en Films"
Pagina 3 van 3