Logo 2 Taken on

Het takenschema t/m 21 sept. staat online.
klik op taken image, schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

Heren 1

Heren 1 (56)

Virtus kon zich een makkelijkere start wensen, de 1e wedstrijd in de Promotie Divisie was gelijk tegen het beste team van de afgelopen jaren: Locomotief uit Rijswijk. In een benauwde zaal in Rijswijk begonnen beide teams gehavend aan de wedstrijd. Zowel Locomotief als Virtus miste geblesseerde spelers, Niels Plieger, Daan van de Pol en Stijn Visser konden aan Virtus kant niet van start gaan. Afgelopen jaar werd Virtus in een thuis oefenwedstrijd nog van de vloer geveegd door Locomotief, “Virtus was dus gewaarschuwd”

In een fysiek intense wedstrijd golfde het spel op en neer en bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd, de Virtus nieuwkomers; Gavin van der Wall, Thomas Guldenaar en Mattas Magila gaan zich steeds beter thuis voelen en in tegenstelling tot vorig jaar kon er makkelijker gewisseld worden. De guard line-up van Lokomotief is berucht, maar de guards van Virtus; Peter van der Stelt, Martijn Both en Gavin van der Wall deden daar niets voor onder, ook onder het bord stonden de Werkendammers hun mannetje, Cas Vos, Patrick Both, Thomas Guldenaar en Ton Visser speelden sterk! Helaas drukte het scheidsrechters corps (3 in totaal) een steeds groter stempel op de wedstrijd, in een harde maar sportieve wedstrijd werden maar liefst 6 technische fouten uitgedeeld, waarvan er 5 naar Virtus kant gingen, gevolg was dat Locomotief in het 2e kwart iets kon uitlopen 40-33.

Na de thee startte Virtus sterk 43-39, maar na 2 minuten spelen kreeg Cas Vos zijn 2e technische fout, waardoor de lange man de kleedkamer kon opzoeken, een groot gemis! Toch bleven de Werkendammers geloven in hun kansen, via tussen standen eind 3e kwart 60-58 en 4e kwart 74-69 bleef het een open wedstrijd. Opvallend sterk waren de gebroeders Both, na een geweldig een-tweetje zijn ze in Rijswijk nog de bal aan het zoeken! Ook de inval beurt van Thomas Guldenaar verdient een vermelding, in een moeilijk fase deed hij het gemis van Cas en Niels onder het bord doen vergeten. Eindstand 89-79

Komende zaterdag 21-09 speelt Virtus thuis om 19.30 uur tegen een oude bekende. Zeemacht uit Den Helder komt naar Werkendam, 2 jaar geleden had Virtus geen kans in de best of four serie voor een plek in de Promotie Divisie. Zeemacht eindigde in het afgelopen jaar verdienstelijk op de 5e plaats.

Voor laatste updates en competitie standen houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 21-21 / 19-12 / 27-27 / 22-19
Rust: 40 - 33
Eindstand: 89-79

Martijn Both 24, Patrick Both 18, Cas Vos 9, Gavin van den Wall 7, Thomas Guldenaar 6, Ton Visser 6, Peter van der Stelt 5, Mattas Magila 3 en Sander Visser 1

 
Logo StroopwafelAfgelopen vrijdag heeft BC Virtus een kraam gehuurd opde drukbezochte Braderie van Werkendam.
Onze Activiteitencommissie hebben daar een geweldige invulling aan gegeven door oa verse stroopwafels te verkopen en het raden van de prijs voor een volle winkelwagen aangeboden door MCD Werkendam.Het mooie weer zorgde voor een recordomzet,
penningmeester blij,iedereen blij. Activiteitencommissie bedankt voor jullie inzet en deverse stroopwafels gebakken door Indy en Joey waren de lekkerstevan de markt.
 
 
 
20190621 brad1
 
20190621 brad2

Het treffen afgelopen zaterdag op het NBB Finals Gala in Zwolle tegen Uitsmijters-Amelo eindigde voor Virtus in een 77-64 verlies partij. Beide teams hadden al promotie afgedwongen via de Final Four wedstrijden. De extra wedstrijd werd gespeeld voor de eer en het Nederlands Kampioenschap Eerste Divisie. In het sfeervolle Landstede sportcentrum, startte Virtus met het vaste basis team: Patrick en Martijn Both, Niels Plieger, Cas Vos en Peter van der Stelt. Cas Vos speelde sterk deze wedstrijd en de eerste 6 punten waren voor zijn rekening. Er volgde een gelijk opgaande strijd waarin Virtus minder gelukkig was met beslissingen van de scheidsrechters, met als gevolg een vroege in-fouten-last voor de Werkendammers. Een fouten last die ging door spelen want het team van Amelo was veel breder op de bank. Amelo speelde constant met 3 lange mannen onder het bord en hun guardlijn kreeg steeds meer greep op de wedstrijd. Toch wist Virtus knap stand te houden en met een maximale voorsprong van 8 punten in het 2e kwart werd een 37-37 ruststand bereikt.

Na de rust liepen de Uitsmijters al snel uit naar een 10 punten voorsprong dankzij speler Jur Schroder (31pt) en via een 55-47 stand 3e kwart eindige de wedstrijd in 77-64 verlies. Toch bleef Virtus kans houden om terug in de wedstrijd te komen, maar op het sleutel moment vielen de ballen niet van afstand en onder het bord. Jammer voor Virtus de tank was leeg. Na een lang seizoen waarin het team boven verwachting presteerde mogen coach en spelers terug zien op een prachtige promotie. Van de 28 officiële wedstrijden werden er slechts 3 verloren! Een topseizoen!

Voor het komend seizoen is er werk aan de winkel, niet alleen moet het heren 1 team versterkt worden, ook de organisatie binnen BCVirtus als vereniging dient breder te worden, met meer aandacht voor onze jeugdopleiding.

Periode standen: 20-24 / 17-13 / 18-10 / 22-17
Rust: 37-37
Eindstand: 77-64

Niels Plieger 18, Cas Vos 17, Peter v.d. Stelt 9, Martijn Both 8, Ton Visser 5, Max Verhoeven 3, Patrick Both 2 en Daan van de Pol 2.

Met een overwinning van 65-62 heeft BC Virtus in Werkendam de dubbel gewonnen in de Final Four tegen BV Amsterdam. Een week eerder werd uit met 1 punt verschil gewonnen. Hierdoor gaat Virtus na een afwezigheid van 24 jaar promoveren naar de Promotiedivisie, de op één na hoogste klasse. BC Virtus mag zich scharen onder de beste 23 teams van Nederland, met speelsteden als Den Bosch, Groningen, Rotterdam, Utrecht en…  nu ook Werkendam!

Harder Cassie,… Harder Pat…!

Grote man achter dit succes, met zijn geijkte uitspraken, is zonder meer coach Dusan Bozic, het aantrekken van de Servisch geschoolde basketbal coach aan het begin van dit seizoen bleek een gouden greep. Zijn ervaring was maatgevend en heeft met een beperkte spelersgroep een hecht team gesmeed, die bereid waren hard te trainen en voor elkaar te gaan.

Voor je het weet staat Virtus met 4-17 achter

In een afgeladen Sporthal de Crosser (± 600 toeschouwers) begon Amsterdam ijzersterk, voor Virtus er goed en wel erg in had en de rook was opgetrokken stond Virtus in de 6e minuut met 4-17 achter! De timeout van coach Dusan bracht Virtus terug in de wedstrijd. De 3-punter van Peter van der Stelt en de mokerdunk van Cas Vos vielen dan ook op het juiste moment en waren het startsein van de inhaalrace. Het einde van het 1e kwart werd met 16-21 afgesloten. In het 2e kwart drukte Virtus verder door, ruststand 36-32.

Martijn Both schiet de beslissende driepunter binnen

Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Amsterdam knokte voor wat het waard was en bleef in de wedstrijd mede dankzij een sterkt spelende nummer 9 Esat Figengul. Het bleef spannend tot op het eind. De Crosser kolkte. De sfeer was Eredivisie-niveau waardig. Aan het eind 4e kwart, schoot Martijn Both met een beslissende driepunter de wedstrijd naar een veilige 6 punten voorsprong 62-59. In een rommelige eindfase werd uiteindelijk de 65-62 bereikt. Het feest kon losbarsten voor Virtus.

Kers op de taart!

Zaterdag spelen de Werkendammers in Zwolle tegen mede finalist Uitsmijters uit Almelo voor het Nederlands Kampioenschap Eerste divisie. De NBB Finals worden gehouden in het topsportcentrum van Landstede. De wedstrijd begint om 13.30 uur. Volgens Patrick Both is Virtus een team dat blijft knokken, ook voor deze laatste mooie prijs zal het team vol gaan.

Supportersbus naar Zwolle

Voor de NBB Finals in Zwolle zaterdag 18 mei as kunnen er buskaartjes gereserveerd worden. De bus vertrekt uiterlijk om 11.00 uur vanaf Sporthal de Crosser. Bus en tevens entreekaartje kosten 10 euro, kinderen t/m 16 jaar 5 euro. Graag aanmelden bij Bram van Eersel 06-43127133 of Theo Vos, 06-53692210 of mailen naar: 2xvos@hetnet.nl

 

Periode standen: 16-21 / 20-11 / 11-16 / 18-14

Rust: 36-32, Eindstand: 65-62

Martijn Both 19, Cas Vos 13, Patrick Both 12, Niels Plieger 8, Peter van der Stelt 7, Ton Visser 4 en Sander Visser 2

Dat het weer een spektakel stuk ging worden in Amsterdam stond eigenlijk al vast, de talrijke meegereisde Werkendamse supporters zo’n 120 in getal werden vanaf het begin getrakteerd op een geweldige topwedstrijd. Virtus won in Amsterdam de eerste van de dubbel voor promotie tegen BV Amsterdam met 58-59. Onder leiding van coach Dusan had Virtus zich goed voorbereid op de nieuwe confrontatie met de Amsterdammers, voor de beker werd er immers nog nipt verloren. In een bijna gelijk opgaande strijd moest Virtus in het 2e kwart de Amsterdammers even laten gaan. De Amsterdammers kregen steeds meer vat op de man-to-man verdediging van de Werkendammers met als gevolg een achterstand van 11 punten met de rust. Het ervaren team van Amsterdam beschikt tevens over Matthias Runs een 210 cm lange center, die met powerdunks scoorde, zonder meer spectaculair. Zijn alley-oop dunk kreeg alle Amsterdammers van de banken.

 

Rebounden, Dunken, Blocken en Stofzuigen

Na de rust waren de rollen omgedraaid, Virtus startte met een zoneverdediging waarin volop, in de bucket, double-teaming werd gespeeld en tussendoor gewisseld werd naar een man-to-man verdediging. De Amsterdammers raakten voor het eerst de controle over de wedstrijd kwijt. In deze fase speelde Cas Vos sterk onder het bord, zijn dunks en blocks kwamen door. Alle losse ballen werden weer door Martijn Both “onze stofzuiger”opgepikt. Peter van der Stelt speelde een gecontroleerde wedstrijd. Beide teams miste de gekste ballen, simpele lay-ups en vrije-worp schoten werden gemist, maar dit paste weer in het beeld van de wedstrijd. Eind 3e kwart was de score weer in evenwicht 48-46, het laatste kwart bleef gelijk opgaan totdat Niels met een belangrijke 3-punter afdrukte. Eindstand 58-59. Gezegd moet worden dat de scheidsrechters de moeilijke wedstrijd goed leidinggaven. Virtus werd de morele winnaar, van het eerste bedrijf, maar is er nog lang niet!

 

Gedenkwaardige stilte in Amsterdam

De NBB schoot duidelijk te kort met het organiseren van deze Final Four wedstrijd zo laat in de middag op 4 mei. Gedenkwaardig en zonder meer indrukwekkend waren de 2 minuten stilte na afloop van de wedstrijd in de volle kantine, je kon een spelt horen vallen!

Komende zaterdag 11 mei, 20.00 uur in Sporthal de Crosser valt de beslissing.

Volgens coach Dusan heeft Virtus heel diep moeten gaan, al weken wordt er 4 keer in de week getraind. Amsterdam hadden wij goed geanalyseerd. Het gemis van de geblesseerde Daan van de Pol liet zich ook gelden, hopelijk is het team zaterdag weer compleet. Coach Dusan sprak zijn waardering uit over de grote groep meegereisde supporters die ons ondersteunden, dat is toch ook weer Werkendam waar een kleine club groot in kan zijn. Amsterdam gaat in de Crosser wat beleven. Wij rekenen op een volle hal en op de 6de-man. Dat het gaat spoken is zeker. Ik denk niet dat mijn spelers zich deze promotie laten ontglippen.

 

Wij zijn Werkendam!... Wij zijn Werkendam!

Voor deze wedstrijd is er geen entree-kaartverkoop, ter compensatie en om de club te steunen worden er bij de ingang en in de zaal loten verkocht. Tijdens de wedstrijd gaan we er een feestje van maken, er kunnen mooie prijzen gewonnen worden, de verloting vindt plaats in de rust, tevens worden de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd, dit alles onder begeleiding van een DJ.

Afgelopen vrijdagavond heeft Virtus de laatste oefenwedstrijd gespeeld en verloren van de nummer 1 uit de Promotiedivisie, Lokomotief uit Rijswijk. Dit team was duidelijk een maatje te groot voor Virtus. Coach Dusan kon terugkijken op een nuttige oefenwedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend werden er nieuwe systemen uitgeprobeerd.

Tijdens de wedstrijd moest helaas Daan van de Pol uitstappen met een polsblessure, laatste nieuws is dat hij zaterdag niet kan meespelen, hopelijk is hij er met de thuiswedstrijd weer bij.

 

Periode standen: 16-23 / 16-17 / 18-24 / 11-24

Rust: 32-40, Eindstand: 61-88

Patrick Both 24, Niels Plieger 16 en Martijn Both 10

 

Virtus het echte kampioenschap is promoveren

Komende zaterdag is het zover. Virtus speelt dan de wedstrijd tegen BV Amsterdam. Hier hebben ze zich een maand lang op voorbereid. De uitwedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Hogendorphal, aanvang 17.30 uur. Dat het een interessant treffen gaat worden is zeker, beide teams hanteren eenzelfde agressieve speelstijl, het team met de langste adem gaat naar de Promotiedivisie. De beslissing gaat uiteindelijk vallen in Werkendam op zaterdag

11 mei, aanvang 20.00 uur, Sporthal de Crosser.

Supportersbus naar Amsterdam

Op moment van schrijven was de gewone 50 persoons bus al vol, door een verlengde bus te huren zijn er 12 extra zitplaatsen beschikbaar gekomen, wees er snel bij want vol=vol. De bus vertrekt uiterlijk om 16.00 uur vanaf Sporthal de Crosser. Verwachte thuiskomst 21.00 uur. Graag aanmelden bij Rik Cornet of Theo Vos, 06-53692210 of mailen naar: 2xvos@hetnet.nl

Pagina 1 van 6