Heren 1

Heren 1 (74)

Afgelopen zaterdag kwam Uitsmijters uit Almelo op bezoek in Werkendam, een oude bekende voor Heren 1. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd in de laatste minuut verloren met 70-68. Virtus was niet ongeschonden uit de vorige wedstrijd gekomen, waardoor er een aantal spelers met blessures of pijntjes speelde. In de strijd tegen degradatie zijn de komende weken cruciaal voor het team van coach Dusan Bozic.

Virtus start met haar basis 5: Peter van der Stelt, Gavin van den Wall, Ton Visser, Niels Plieger en Cas Vos. Vanaf de tip-off schieten de teams in een razend hoog tempo uit de startblokken en aan beide kanten worden scores makkelijk gemaakt. Halverwege het tweede kwart maken de bezoekers een run en lopen ze uit naar een ruststand van 34-50.

Virtus lijkt geen schim van de gewonnen wedstrijd van afgelopen week tegen Harlemlakers. Er wordt te weinig energie en kracht gelegd in de befaamde Werkendamse defense en hierdoor blijft Uitsmijters ook na rust doorgaan met makkelijke scores, onder het bord en vanaf de 3-punterslijn. Vanwege de foutenlast en de kleine rotatie speelt Virtus de wedstrijd uit met een piepjong team met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Na 40 minuten staat er uiteindelijk een 74-106 einstand op het bord en wordt er kansloos verloren. 

De focus gaat nu naar de laatste vier wedstrijden van dit seizoen, waarbij er nog drie keer gespeeld wordt tegen concurrenten in de onderste regionen van de competitie. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Harlemlakers in Amsterdam.  

BC Virtus: Gavin van den Wall 24, Cas Vos 21, Ton Visser 10, Niels Plieger 7, Peter van der Stelt 6, Matas Magila 4, Stijn Visser 2 en Stijn Cornet.

Periode standen: 21-21 / 13-29 / 22-27 / 18-29

Verslag: Ton Visser
Foto's: Ron Dekker

Foto's van de wedstrijd BC Virtus - Uitsmijters staan in het online fotoalbum.

PB20200307 Virtus Uitsmijters

De wedstrijdfoto's van de  door Virtus gewonnen thuiswedstrijd tegen Harlemlakers staan in het online fotoalbum.

PB2020229 virtus halemlakers

Doelstelling van Virtus is duidelijk, ondanks een geringe selectie van 8 spelers wil het team er alles aan doen om als nieuwkomer in de Promotie Divisie een plaats voor te behouden. Dat het spannend gaat worden is zeker: met nog 5 wedstrijden te gaan en 5 teams in de gevarenzone die ook nog eens dicht op elkaar zitten, kan er nog van alles gebeuren! Zaak is wel dat Virtus blijft vechten voor lijfsbehoud, juist dat hebben de mannen van coach Dusan afgelopen zaterdag tegen Harlemlakers gedaan, toen ook nog eens het  Werkendamse publiek als 6de man achter het team ging staan kon Virtus vanuit een bijna verloren positie zich terug knokken in de wedstrijd en winnend afsluiten.

Virtus startte met een man-to-man verdediging, bijna de gehele 1e helft ging het gelijk op. Nadelig voor Virtus was wel dat het scheidsrechters corps veel floot, ook voor kleine fouten, met als gevolg een snelle fouten last voor Peter van der Stelt en Cas Vos. Ruststand 33-35.

Na de rust startte Virtus in een zoneverdediging, in de hoop de aanval van de Lakers te ontregelen, “dat lukte deels” De zone sloot niet geheel waardoor de schutters van de Lakers hun team naar een 40-48 voorsprong konden schieten, vanuit deze zone ging de aanval van Virtus wel steeds beter lopen. Ton Visser (17pt) was de grote aanjager, speelde een geweldige wedstrijd was overal en scoorde een belangrijke 3-punter via het bord. Gavin van den Wall (29pt) speelde weer eens sterk vrijuit, zijn (score) inbreng is intussen onmisbaar geworden.  

In het beslissende 4e kwart speelde Virtus met Niels Plieger, Gavin van den Wall, Ton Visser, en de jonge spelers Matas Magila en Stijn Cornet. Beide spelers wisten zich staande te houden in deze spannende slotfase op hoog niveau. Bankspeler Stijn Cornet greep zijn kans met de fouten last bij Virtus, zijn inbreng maakte wel degelijk verschil, sterke rebounds en 6 punten waren belangrijk. Eindstand 79 - 69.

Komende zaterdag 07-03 speelt Virtus thuis tegen oude bekende: Uitsmijters uit Amelo.

Uit werd er in de slotfase verloren met 2 pt verschil, ondanks de uitgedunde selectie weet je het bij Virtus nooit, met steun van Werkendamse publiek is er van alles mogelijk. Aanvang 19.30 uur, Sporthal de Crosser

Houd de Virtus site in de gaten voor de laatste updates. www.bcvirtus.nl

Gavin van den Wall 29, Ton Visser 17, Niels Plieger 13, Cas Vos 9, Stijn Cornet 6, Matas Magila 3 en Peter van der Stelt 2.

Periode standen: 22-19 / 11-16 / 18-21 / 28-13

Rust: 33 - 35
Eindstand: 79 - 69

Foto, topscorer Gavin van den Wall

BC Virtus heeft zich afgelopen zaterdag geen dienst bewezen door thuis te verliezen van Almere Pioneers. Uit werd er nog net verloren en was Virtus zeker niet kansloos. Thuis kon het verzwakte Virtus team geen vuist maken en verloren het met 65-87. Het zit Virtus dan ook niet mee, in het smalle team was ook nog eens center Cas Vos geblesseerd, een rug blessure hield hem aan de kant.

Van een grote nederlaag was in de eerste helft nog geen sprake, Virtus startte goed en kwam dankzij Gavin van den Wall en Ton Visser op een 15-9 voorsprong. Deze voorsprong werd de eerste helft niet afgestaan, mede door Peter van der Stelt kon Virtus druk op de verdediging van Almere zetten. Jeugdtalent Matas Magila (17jr) viel sterk in en scoorde 8 punten. In deze fase was Virtus de boven liggende partij. Ruststand 36-32.

Wat er in de rust gebeurd is in de kleedkamer van Almere Pioneers is een raadsel, feit is dat er opeens een heel ander team stond. In no time stond Virtus met 40-47 achter. Virtus knokte zich nog terug en bleef kans houden op resultaat 57-62, maar het waren vooral de schutters Michaelsjenko Osepa (23pt) en Edwin Richmond (33pt) die van buiten alles raak schoten en Virtus uiteindelijk kansloos maakte. Eindstand  65 - 87

Komende zaterdag 15-02 speelt Virtus uit tegen de nummer 3 van de Promotie Divisie het Katwijkse Sportiff Company Grasshoppers aanvang 20.30 uur.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 19-13 / 17-19 / 17-28 / 12-27
Rust: 36 - 32
Eindstand: 65 - 87

Gavin van den Wall 18, Ton Visser 13, Peter van der Stelt 9, Matas Magila 8, Martijn Both 8, Niels Plieger 7 en Stijn Cornet 2

Verslag: Theo Vos
Foto's: Ron Dekker

De wedstrijdfoto's taan in het online fotoalbum

20200208 Virtus almere pioneers

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van BC Virtus weer een belangrijke uitwedstrijd tegen Uball uit Utrecht. Nog niet zo lang geleden wist Virtus de thuiswedstrijd tegen Uball om te zette in een overwinning 92-78. Beide teams spelen onderin de Promotie Divisie en zijn aan elkaar gewaagd, de uitslag kan voor beide teams cruciaal zijn.

Virtus speelde zonder meer een van haar betere wedstrijden, vanaf jumpbal was het spannend. Virtus won drie van de vier kwarten, maar een slecht derde kwart zorgde ervoor dat na het eindsignaal Uball uiteindelijk 2 punten overhield 77-75. Deze eindstand wordt nu door Virtus aangevochten, Niels Plieger scoorde in het 2e kwart 2 punten die niet geregistreerd zijn, de scheidsrechters zijn daarop gewezen, maar weigerde het VAR-tablet systeem zelf na te lopen. De verkeerde telling staat genoteerd, waardoor Virtus zich gesterkt voelt om een officieel protest te gaan aantekenen naar de Basketbal Bond.

BC Virtus startte met de volgende basis 5; Niels Plieger, Gavin van den Wall, Ton Visser, Peter van der Stelt en Martijn Both. Het 1e kwart ging gelijk op getuigen de 24-26 tussenstand, in het 2 e kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd, scores jeugdtalent Matas Magila en Cas Vos hielden Virtus in de race 39-38, na het incident met de niet getelde punten van Niels Plieger was Virtus het even kwijt. Uball profiteerde, kreeg vat op de man-to-man verdediging van Virtus, waardoor er een gat geslagen werd van 13 punten met de rust. 

Coach Dusan liet Virtus na de rust een zone verdediging spelen waarop Uball geen enkel antwoord had, hun afstandsschot viel weg, twijfel sloop in het team en Virtus voelde zicht gestrekt door deze sluitende verdediging. In de gehele 2e helft scoorde Uball slechts 23 punten tegenover 55 punten in de eerste helft. Onder het bord heerste Niels Plieger (12 rebounds) en Cas Vos (9 rebounds), samen met de ongrijpbare Gavin van der Wall (19pt) speelde dit trio ijzersterk. Vooral Niels Plieger verdient extra lof, met zijn 33 jaar speelde de Werkendammer als in zijn beste dagen en nam heel het team op sleeptouw.

In een nagel bijtende slotfase kwam Virtus nog op 3 punten voorsprong 72-75 in de laatste minuut, maar 2 scores van Imme van der Brug gooide de lichten uit aan Virtus kant. Eindstand 77-75.

Komend weekend kan Virtus sportief revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers, de uitwedstrijd werd met slechts 1 punt verloren, zaterdag 8 februari, aanvang 19.30 uur.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

 

Periode standen: 24-26 / 31-16 / 14-18 / 8-15

Rust: 55 - 42
Eindstand: 77 - 75

Gavin van den Wall 19, Cas Vos 18, Niels Plieger 17, Martijn Both 7, Peter van der Stelt 6, Matas Magila 4 en Ton Visser 4

Verslag Theo Vos
Foto Ron Dekker, Gavin van den Wall in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Ubal.

PB20200203 Gavin vd Wall

Wonderen zijn de wereld nog niet uit, afgelopen zaterdag verbaasde Virtus vriend en vijand door met een gehavend team in Den Helder het onmogelijke te presteren, winnen van nummer 4,  MSV Zeemacht 71-77. Sinds de winterbreak heeft Virtus serieuze problemen. Thomas Guldenaar en Sander Visser hebben zich moeten afmelden, Patrick Both kon helaas niet mee naar Den Helder en Martijn Both heeft nog niet kunnen trainen door blessure, speelde toch knap mee, maar kon niet voluit gaan!

Met slechts 9 spelers maakte Virtus de verre reis langs het Noord Hollands Kanaal, nog nooit heeft het Werkendamse basketbal in haar bestaan een wedstrijd in Den Helder gewonnen. Het team van coach Dusan was gebrand op een goed resultaat en speelde als vanouds met veel strijd en goed verdedigend werk. Virtus startte met Niels Plieger, Cas Vos, Gavin van der Wall, Peter van der Stelt en Ton Visser. Vanaf sprongbal nam Virtus direct de leiding, Niels Plieger rammelde een 3 punter binnen en de toon was gezet. Gavin en Cas scoorde uit fraaie drives. Virtus speelde een geweldig 1e kwart en Zeemacht liet zich verrassen. 1e kwart 18-26.

In het 2e kwart kwam Zeemacht iets terug, maar Virtus hield de opgebouwde voorsprong in stand, Coach Dusan wisselde door met Stijn Visser, Matas Magila en Martijn Both, ook
deze mannen hielden stand tegen Zeemacht. Niels Plieger (18pt) speelde een dijk van een wedstrijd, was overal en stuurde zijn team aan, Cas Vos reboundden en scoorde sterk (14pt)
en hield tevens hun beste lange man Mickey Kolhorn op 7 punten. Ruststand 39-43

Na de rust ging Virtus verder met waar het gebleven was: de eerste uitwedstrijd winnen in de Promotie Divisie. Man van de wedstrijd was zonder meer Gavin van der Wall, was niet te stoppen, zijn penetraties in de bucket maakte Zeemacht gek, dan weer een assist, dan weer een steal en als ze te dicht op hem kropen pakte hij de drive en bij te veel ruimte rammelde hij de 3 punters binnen. Gavin drukte 28 punten af.

Het laatste kwart speelde Virtus ervaren uit, met nog 3 minuten te gaan kwam Zeemacht nog wel op voorsprong 68-67 maar scores van Niels, Cas en Gavin gooide de wedstrijd op winst. Na afloop was de vreugde groot en werd er fluitend langs het kanaal naar huis gereden.

Komend weekend 25-01 wil Virtus zijn goede vorm doorzetten en wel tegen koploper Dreamfields Dolphins, Aanvang 19.30 uur Sporthal de Crosser.

Voor laatste updates en competitie standen houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl
 
Periode standen: 18-26 / 21-17 / 19-17 / 11-17
Rust: 39 - 43
Eindstand: 71 - 77
Gavin van den Wall 28, Niels Plieger 18, Cas Vos 14, Ton Visser 7, Matas Magila 5, Peter van der Stelt 3 en Martijn Both 2

Hieronder Gavin op archieffoto.

PB20200118L archieffoto

De eerste wedstrijd na de winterstop werd afgelopen zaterdag thuis tegen Lokomotief uit Rijswijk gespeeld, de uitwedstrijd werd na goed spel met 10 punten verloren en Virtus was toen zeker niet kansloos. Beide teams bleken ook nu weer aan elkaar gewaagd. Met 5 spelers in de dubbele cijfers kon coach Dusan goed doorwisselen. Virtus speelde gedreven, de verdediging stond goed en aanvallend waren flarden te ziens van een ouderwets run en gun – passing game, waarin het balletje werd rondgespeeld naar de vrijstaande man. Opvallend was het het aantal driepunters verspreid over vier spelers: Niels Plieger3x ,Ton Visser 3x, Gavin van der Wall 2x en Martijn Both 1x.

Na de rust startte Virtus niet goed, en viel de aanval stil, slordige passes aan Virtus kant zorgde ervoor dat Lokomotief kon uitlopen naar 55-61 stand. In het vierde kwart herpakte Virtus zich en kon het spelen voor de wedstrijd. In de dying seconds van viel de 3 punter (gelijkmaker) niet, waarna Lokomotief enigszins gelukkig als winnaar van het veld kon stappen. Eindstand 78-81.

Komende zaterdag 21-09 speelt Virtus uit tegen MSV/Zeemacht, Den - Helder om 18.00 uur.

Voor laatste updates en competitiestanden houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 22-25 / 19-13 / 14-23 / 23-20

Rust: 41 - 38
Eindstand: 78 - 81

Patrick Both 16, Gavin van den Wall 16, Niels Plieger 15, Ton Visser 13, Martijn Both 12, Cas Vos 4 en Peter van der Stelt 2

 

PB20200111L Virtus lokomotief Foto Ron Dekker

Pagina 1 van 8