Heren 1

Heren 1 (72)

BC Virtus heeft zich afgelopen zaterdag geen dienst bewezen door thuis te verliezen van Almere Pioneers. Uit werd er nog net verloren en was Virtus zeker niet kansloos. Thuis kon het verzwakte Virtus team geen vuist maken en verloren het met 65-87. Het zit Virtus dan ook niet mee, in het smalle team was ook nog eens center Cas Vos geblesseerd, een rug blessure hield hem aan de kant.

Van een grote nederlaag was in de eerste helft nog geen sprake, Virtus startte goed en kwam dankzij Gavin van den Wall en Ton Visser op een 15-9 voorsprong. Deze voorsprong werd de eerste helft niet afgestaan, mede door Peter van der Stelt kon Virtus druk op de verdediging van Almere zetten. Jeugdtalent Matas Magila (17jr) viel sterk in en scoorde 8 punten. In deze fase was Virtus de boven liggende partij. Ruststand 36-32.

Wat er in de rust gebeurd is in de kleedkamer van Almere Pioneers is een raadsel, feit is dat er opeens een heel ander team stond. In no time stond Virtus met 40-47 achter. Virtus knokte zich nog terug en bleef kans houden op resultaat 57-62, maar het waren vooral de schutters Michaelsjenko Osepa (23pt) en Edwin Richmond (33pt) die van buiten alles raak schoten en Virtus uiteindelijk kansloos maakte. Eindstand  65 - 87

Komende zaterdag 15-02 speelt Virtus uit tegen de nummer 3 van de Promotie Divisie het Katwijkse Sportiff Company Grasshoppers aanvang 20.30 uur.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 19-13 / 17-19 / 17-28 / 12-27
Rust: 36 - 32
Eindstand: 65 - 87

Gavin van den Wall 18, Ton Visser 13, Peter van der Stelt 9, Matas Magila 8, Martijn Both 8, Niels Plieger 7 en Stijn Cornet 2

Verslag: Theo Vos
Foto's: Ron Dekker

De wedstrijdfoto's taan in het online fotoalbum

20200208 Virtus almere pioneers

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van BC Virtus weer een belangrijke uitwedstrijd tegen Uball uit Utrecht. Nog niet zo lang geleden wist Virtus de thuiswedstrijd tegen Uball om te zette in een overwinning 92-78. Beide teams spelen onderin de Promotie Divisie en zijn aan elkaar gewaagd, de uitslag kan voor beide teams cruciaal zijn.

Virtus speelde zonder meer een van haar betere wedstrijden, vanaf jumpbal was het spannend. Virtus won drie van de vier kwarten, maar een slecht derde kwart zorgde ervoor dat na het eindsignaal Uball uiteindelijk 2 punten overhield 77-75. Deze eindstand wordt nu door Virtus aangevochten, Niels Plieger scoorde in het 2e kwart 2 punten die niet geregistreerd zijn, de scheidsrechters zijn daarop gewezen, maar weigerde het VAR-tablet systeem zelf na te lopen. De verkeerde telling staat genoteerd, waardoor Virtus zich gesterkt voelt om een officieel protest te gaan aantekenen naar de Basketbal Bond.

BC Virtus startte met de volgende basis 5; Niels Plieger, Gavin van den Wall, Ton Visser, Peter van der Stelt en Martijn Both. Het 1e kwart ging gelijk op getuigen de 24-26 tussenstand, in het 2 e kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd, scores jeugdtalent Matas Magila en Cas Vos hielden Virtus in de race 39-38, na het incident met de niet getelde punten van Niels Plieger was Virtus het even kwijt. Uball profiteerde, kreeg vat op de man-to-man verdediging van Virtus, waardoor er een gat geslagen werd van 13 punten met de rust. 

Coach Dusan liet Virtus na de rust een zone verdediging spelen waarop Uball geen enkel antwoord had, hun afstandsschot viel weg, twijfel sloop in het team en Virtus voelde zicht gestrekt door deze sluitende verdediging. In de gehele 2e helft scoorde Uball slechts 23 punten tegenover 55 punten in de eerste helft. Onder het bord heerste Niels Plieger (12 rebounds) en Cas Vos (9 rebounds), samen met de ongrijpbare Gavin van der Wall (19pt) speelde dit trio ijzersterk. Vooral Niels Plieger verdient extra lof, met zijn 33 jaar speelde de Werkendammer als in zijn beste dagen en nam heel het team op sleeptouw.

In een nagel bijtende slotfase kwam Virtus nog op 3 punten voorsprong 72-75 in de laatste minuut, maar 2 scores van Imme van der Brug gooide de lichten uit aan Virtus kant. Eindstand 77-75.

Komend weekend kan Virtus sportief revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers, de uitwedstrijd werd met slechts 1 punt verloren, zaterdag 8 februari, aanvang 19.30 uur.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

 

Periode standen: 24-26 / 31-16 / 14-18 / 8-15

Rust: 55 - 42
Eindstand: 77 - 75

Gavin van den Wall 19, Cas Vos 18, Niels Plieger 17, Martijn Both 7, Peter van der Stelt 6, Matas Magila 4 en Ton Visser 4

Verslag Theo Vos
Foto Ron Dekker, Gavin van den Wall in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Ubal.

PB20200203 Gavin vd Wall

Wonderen zijn de wereld nog niet uit, afgelopen zaterdag verbaasde Virtus vriend en vijand door met een gehavend team in Den Helder het onmogelijke te presteren, winnen van nummer 4,  MSV Zeemacht 71-77. Sinds de winterbreak heeft Virtus serieuze problemen. Thomas Guldenaar en Sander Visser hebben zich moeten afmelden, Patrick Both kon helaas niet mee naar Den Helder en Martijn Both heeft nog niet kunnen trainen door blessure, speelde toch knap mee, maar kon niet voluit gaan!

Met slechts 9 spelers maakte Virtus de verre reis langs het Noord Hollands Kanaal, nog nooit heeft het Werkendamse basketbal in haar bestaan een wedstrijd in Den Helder gewonnen. Het team van coach Dusan was gebrand op een goed resultaat en speelde als vanouds met veel strijd en goed verdedigend werk. Virtus startte met Niels Plieger, Cas Vos, Gavin van der Wall, Peter van der Stelt en Ton Visser. Vanaf sprongbal nam Virtus direct de leiding, Niels Plieger rammelde een 3 punter binnen en de toon was gezet. Gavin en Cas scoorde uit fraaie drives. Virtus speelde een geweldig 1e kwart en Zeemacht liet zich verrassen. 1e kwart 18-26.

In het 2e kwart kwam Zeemacht iets terug, maar Virtus hield de opgebouwde voorsprong in stand, Coach Dusan wisselde door met Stijn Visser, Matas Magila en Martijn Both, ook
deze mannen hielden stand tegen Zeemacht. Niels Plieger (18pt) speelde een dijk van een wedstrijd, was overal en stuurde zijn team aan, Cas Vos reboundden en scoorde sterk (14pt)
en hield tevens hun beste lange man Mickey Kolhorn op 7 punten. Ruststand 39-43

Na de rust ging Virtus verder met waar het gebleven was: de eerste uitwedstrijd winnen in de Promotie Divisie. Man van de wedstrijd was zonder meer Gavin van der Wall, was niet te stoppen, zijn penetraties in de bucket maakte Zeemacht gek, dan weer een assist, dan weer een steal en als ze te dicht op hem kropen pakte hij de drive en bij te veel ruimte rammelde hij de 3 punters binnen. Gavin drukte 28 punten af.

Het laatste kwart speelde Virtus ervaren uit, met nog 3 minuten te gaan kwam Zeemacht nog wel op voorsprong 68-67 maar scores van Niels, Cas en Gavin gooide de wedstrijd op winst. Na afloop was de vreugde groot en werd er fluitend langs het kanaal naar huis gereden.

Komend weekend 25-01 wil Virtus zijn goede vorm doorzetten en wel tegen koploper Dreamfields Dolphins, Aanvang 19.30 uur Sporthal de Crosser.

Voor laatste updates en competitie standen houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl
 
Periode standen: 18-26 / 21-17 / 19-17 / 11-17
Rust: 39 - 43
Eindstand: 71 - 77
Gavin van den Wall 28, Niels Plieger 18, Cas Vos 14, Ton Visser 7, Matas Magila 5, Peter van der Stelt 3 en Martijn Both 2

Hieronder Gavin op archieffoto.

PB20200118L archieffoto

De eerste wedstrijd na de winterstop werd afgelopen zaterdag thuis tegen Lokomotief uit Rijswijk gespeeld, de uitwedstrijd werd na goed spel met 10 punten verloren en Virtus was toen zeker niet kansloos. Beide teams bleken ook nu weer aan elkaar gewaagd. Met 5 spelers in de dubbele cijfers kon coach Dusan goed doorwisselen. Virtus speelde gedreven, de verdediging stond goed en aanvallend waren flarden te ziens van een ouderwets run en gun – passing game, waarin het balletje werd rondgespeeld naar de vrijstaande man. Opvallend was het het aantal driepunters verspreid over vier spelers: Niels Plieger3x ,Ton Visser 3x, Gavin van der Wall 2x en Martijn Both 1x.

Na de rust startte Virtus niet goed, en viel de aanval stil, slordige passes aan Virtus kant zorgde ervoor dat Lokomotief kon uitlopen naar 55-61 stand. In het vierde kwart herpakte Virtus zich en kon het spelen voor de wedstrijd. In de dying seconds van viel de 3 punter (gelijkmaker) niet, waarna Lokomotief enigszins gelukkig als winnaar van het veld kon stappen. Eindstand 78-81.

Komende zaterdag 21-09 speelt Virtus uit tegen MSV/Zeemacht, Den - Helder om 18.00 uur.

Voor laatste updates en competitiestanden houdt de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 22-25 / 19-13 / 14-23 / 23-20

Rust: 41 - 38
Eindstand: 78 - 81

Patrick Both 16, Gavin van den Wall 16, Niels Plieger 15, Ton Visser 13, Martijn Both 12, Cas Vos 4 en Peter van der Stelt 2

 

PB20200111L Virtus lokomotief Foto Ron Dekker

SP20200104 virtus landstede beker

Vooraf wist BC Virtus dat de bekerwedstrijd tegen landskampioen Landstede Hammers een onmogelijke opgave zou worden. Helaas had Virtus weinig tot niets in te brengen, waardoor het verschil wel erg groot uitpakte; BC Virtus 48 - Landstede Hammers 111. Afgelopen zaterdag werd in een goed bezochte Sporthal de Crosser (± 600 bezoekers) stilletjes gehoopt dat Virtus zo nu en dan wat mooie dingen kon laten zien, dat viel tegen!

Virtus heeft in heel de wedstrijd maar 2 wapenfeiten aangetekend.  Dat waren de eerste  minuten van de wedstrijd met het basis team Martijn Both, Patrick Both, Peter van der Stelt, Cas Vos en Niels Plieger, waarin de score even gelijk opging en dat zelfde basis team zorgde ook voor een kleine opleving na een tussenstand van 37-66, Virtus scoorde in 4 minuten tijd 9 punten tegenover Hammers 8 punten, na de time-out van coach Herman van den Belt, ging bij Landstede Hammers de handrem eraf en was er geen houden meer aan! Zonder meer mooi was het moment dat coach Dusan de geblesseerde Virtus speler Daan v/d Pol de gelegenheid gaf om een vrije worp te laten nemen.

Toch kan Virtus terugzien op een geslaagd evenement, spelend voor een volle zaal tegen het beste prof-team van Nederland, versterkt met 4 USA-spelers is iets wat niet veel amateur basketbal verenigingen kunnen zeggen.

Komend weekend 11-01 speelt Virtus een thuiswedstrijd tegen de amateur Kampioen van afgelopen jaar; Lokomotief uit Rijswijk, aanvang 19.30 uur, Sporthal de Crosser. Weer een belangrijke wedstrijd, in uitwedstrijd was Virtus zeker niet kansloos en werd op het laatst verloren.

Voor laatste updates en competitie standen: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 10-24 / 18-34 / 14-28 / 6-25
Rust: 28-58
Eindstand: 48-111

Niels Plieger 10, Gavin van den Wall 9, Ton Visser 7, Patrick Both 7, Martijn Both 6, Cas Vos 6, Peter v/d stelt 2, Daan v/d Pol 1, Thomas Guldenaar, Sander Visser, Stijn Cornet, Stijn Visser en Matas Magila.

Verslag: Theo Vos
Foto's: Ron Dekker

Wedstrijdfoto's staan in het online fotoalbum.

zondag, 22 december 2019 12:37

20191221 - BC Virtus verdedigend naar winst

20191221 Virtus UBALL

 

Afgelopen zaterdag speelde Virtus de belangrijke thuiswedstrijd tegen Uball uit Utrecht. Er moest gewonnen worden en dat deden de Werkendammers dan ook: 92-78 Opvallend was dat Virtus, na de gevoelige nederlaag in Groningen vorige week, zich in korte tijd kon herpakken. Bij Virtus weet je het nooit, het grillige team lijkt soms geheel niet mee te doen, maar is zomaar in staat om het koplopers lastig te maken. In een gezellige goed gevulde Sporthal de Crosser ging het ook nu weer niet van een leien dakje, nog altijd is Daan van de Pol geblesseerd en Cas Vos speelde licht geblesseerd.

Het net boven Virtus staande Uball had vorige week een knappe overwinning behaald tegen Harlem Lakers en kwam met vertrouwen naar Werkendam. Virtus speelde geconcentreerd en in een gelijk opgaande wedstrijd bleef het tot het laatst toe spannend. Langzaam bouwde Virtus, puntje voor puntje, een kleine voorsprong uit. Bijna het gehele team kwam aan score toe en Coach Dusan kon goed door wisselen en sommige spelers sparen voor de finale. Ruststand 44-37.

Na de rust in het 3e kwart bleven de teams dicht bij elkaar. In het 4e kwart kon Virtus definitief afstand nemen dankzij de aanvallende inspiraties van Martijn Both en Gavin van den Wall. Maar zeker zo belangrijk en misschien wel beslissend was de rebound kracht van Patrick Both en Cas Vos. De Virtus defence was zonder meer een team effort en heeft uiteindelijk deze wedstrijd gewonnen. Eindstand 92-78.

Komend weekend zijn er geen wedstrijden, de week daarop in het nieuwe jaar 04-01 speelt Virtus zaterdagavond thuis om 19.30 uur voor de beker tegen Landskampioen Landstede Hammers, een wedstrijd die u niet mag missen!

Voor laatste updates en competitie standen: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 23-18 / 21-19 / 19-19 / 29-22

Rust: 44-37
Eindstand: 92-78

Martijn Both 21, Gavin van den Wall 16, Patrick Both 14, Niels Plieger 12, Cas Vos 11, Peter v.d. Stelt 8, Ton Visser 7 en Thomas Guldenaar 3.

 

De wedstrijdfoto's van de door Virtus gewonnen thuiswedstrijd tegen UBALL staan in het online fotoalbum.

Pagina 1 van 8