Logo 2 Taken on

Het takenschema t/m 21 sept. staat online.
klik op taken image, schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

Heren 1

Heren 1 (56)

Nooit eerder in de lange geschiedenis van het Werkendamse basketbal heeft een Heren 1 team tijdens het gehele seizoen een ongeslagen status kunnen behouden! Virtus maakt nu met nog 4 wedstrijden te gaan serieus kans om dit huzaren stukje te klaren. Met 8 punten voorsprong op de nummer 2 Black Eagles kan Virtus komend weekend thuis tegen Pendragon al kampioen worden.

Afgelopen zaterdag speelde Virtus uit tegen Den Dungk weer zeer geconcentreerd naar een stevige overwinning. Virtus was immers gewaarschuwd de thuis wedstrijd was zeker niet gemakkelijk tegen Den Dungk. Coach Dusan had zijn mannen weer goed voorbereid, de Big 3 van Virtus; Patrick Both, Martijn Both en Niels Plieger waren alleen al goed voor 63 punten.  De gehele wedstrijd hield Virtus het team van Den Dungk op gepaste afstand en is de overwinning niet echt in gevaar geweest, tussen standen als 19-26 / 41-55 / 58-72 en 77-85 zegt genoeg!

In de eerste divisie A is het intussen spannend geworden, koploper Uitsmijters heeft afgelopen wedstrijd verloren, waardoor BV Amsterdam tot op 2 punten genaderd is, met de wedstrijd Uitsmijters –Amsterdam in het verschiet maakt Amsterdam nog kans om kampioen te worden. Met de Playoffs in zicht waarin Virtus uit gaat komen tegen de nummer 2 van deze divisie, zal het sowieso een lastige opgave worden wie het ook wordt. 

Aanstaande zaterdag 23-03 kan Virtus kampioen worden in de landelijk eerste divisie B. BC Virtus – TSBV Pendragon, aanvang 19.00 uur Sporthal de Crosser.

Wilt u ook eens met eigen ogen dit ongeslagen team zien spelen, kom dan as zaterdag naar Sporthal de Crosser. Voor laatste updates en competitie standen zie: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 19-26 / 22-29 / 17-17 / 19-13

Rust: 41-55
Eindstand: 77-85

Niels Plieger 23, Martijn Both 22, Patrick Both 18, Peter v.d. Stelt 10, Daan van de Pol 4, Ton Visser 4, Cas Vos 2 en Sander Visser 2

Attacus uit Veghel staat al jaren bekend als een lastige tegenstander voor de Werkendammers, maar halverwege het 2e kwart staat er al een stand van 33-11 op het wedstrijdbord. Daarna geloofde Virtus het wel en werd de wedstrijd via een ruststand 41-22 simpel uitgespeeld.

Grote vraag is of het ongeslagen Virtus niet een maatje te groot geworden is voor de Eerste Divisie B, het team neemt tegen alle verwachtingen in elke hobbel op weg naar het kampioenschap. Immers voor het seizoen werd Virtus “met 4 vertrokken spelers” een middenmoot positie toegeschreven. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in Werkendam. Het team bestaat nu uit slechts 9 spelers die keihard trainen onder Coach Dusan. De smalle basis maakt het team kwetsbaar voor blessures ed. Met de finale in zicht gaat Virtus zo goed als zeker uitkomen in de Playoffs tegen de nummer 2 van de Eerste divisie A, In deze 2-strijd (uit en thuis) wordt beslist wie er naar de Promotiedivisie gaat. Opvallend detail is dat Virtus dit seizoen slechts 1 bekerwedstrijd heeft verloren uit tegen het ervaren BV Amsterdam, er is een grote kans dat Virtus deze ploeg weer gaat treffen.

Aanstaande zaterdag speelt Virtus uit tegen het lastige Den Dungk uit Den Dungen

Zaterdag 16 maart, aanvang 18.45 uur Eerst volgende thuiswedstrijd is tegen Pendragon zaterdag 23 maart, aanvang 19.00 uur Sporthal de Crosser.

Voor laatste updates en competitie standen zie: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 15-7 / 26-15 / 11-9 / 19-20

Rust: 41-22
Eindstand: 71-51

Martijn Both 18, Cas Vos 14, Niels Plieger 10, Daan van de Pol 7, Ton Visser 6, Peter v.d. Stelt 6, Jimmy van Leeuwen 5, Patrick Both 4 en Sander Visser 1

Afgelopen zaterdag werkte Virtus de inhaalwedstrijd tegen het onderaan bengelende Blauw-Wit uit Roosendaal wel erg plichtmatig af. Het tijdstip van 13.30 uur was voor sommige spelers te vroeg. Blauw-Wit was met alles een maatje te klein en de inspiratie om er een aantrekkelijke pot van te maken was ver te zoeken. Eigenlijk gebeurde alles zo’n beetje in het 2e kwart, de stand ging van 18-11 naar een 40-16 ruststand.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de platvoetse rebound van Patrick Both, meerdere spelers van Blauw-Wit probeerde de bal springend te pakken, maar de ervaren Both had positie, hield met zijn rechter arm een speler sterk af en liet de bal platvoets in zijn linker hand ploffen,… prachtig! De rest van de wedstrijd gaan we voor het gemak maar even snel vergeten! Eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Attacus MSE op zat. 9 maart om 19.00 uur in Sporthal de Crosser.

Ongeslagen met nog 6 wedstrijden te gaan en 8 punten voor op de nummer 2 is Virtus zo goed als zeker deelnemer van de playoff wedstrijden. Het programma tegen betere tegenstanders als Attacus, Pendragon thuis, Den Dungk uit en Basketbal Academie Limburg uit, geeft Virtus mooi de gelegenheid om zich goed voor te bereiden op de finale!

Periode standen: 18-11 / 22-5 / 27-14 / 10-14

Rust: 40-16, Eindstand: 77-44

Martijn Both 23, Niels Plieger 19, Ton Visser 7, Cas Vos 7, Peter v.d. Stelt 7, Daan van de Pol 7, Patrick Both 5 en Jimmy van Leeuwen 1.

Afgelopen zaterdag speelde Virtus in Bergen op Zoom tegen WWB Giants, dit jonge team kwam geweldig uit de startblokken. Met opportunistisch basketbal probeerde Giants de ongeslagen koploper van meet af aan te ontregelen, voor Virtus het wist stonden ze met 15-8 achter. Toen Giants uitgeraasd was schakelde Virtus juist een tandje bij. Coach Dusan kwam weer met een tactische oplossing door een ouderwetse “box and one” op een Giants speler die met veel individuele acties aan banden gelegd moest worden. En dat gebeurde dan ook! De ijzervreters Ton Visser, Martijn Both en Sander Visser wisselde elkaar goed af, vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en kon Virtus door wisselen. Virtus speelde vrijuit naar de grootste overwinning dit seizoen 50-90, iedereen kwam aan scoren toe. 

Het spelplezier straalt van dit team af, de verre 3-punter van Stijn Visser was daar ook weer een goed voorbeeld van. Virtus blijft gefocust en sterk spelen. Enige smet op deze wedstrijd waren 3 D-fouten die de scheidsrechters gaven na een opstootje, een goed spelende Sander Visser moest het veld verlaten inclusief 2 spelers van Giants. Jammer want de wedstrijd was toen al gespeeld en sportief.

Komend weekend zijn er geen wedstrijden, de week daarop 23-02 speelt Virtus zaterdagmiddag om 13.30 thuis tegen Blauw Wit. Voor laatste updates en competitie standen: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 22-17 / 8-23 / 9-21/ 11-29
Rust: 30-40, Eindstand: 50-90

Cas Vos 20, Patrick Both 12, Martijn Both 10, Niels Plieger 9, Ton Visser 9, Daan van de Pol 9, Jimmy van Leeuwen 8, Peter v.d. Stelt 5, Sander Visser 5 en Stijn Visser 3.

PB20190202 Virtus Black EaglesMet minder dan 1 seconde te gaan, 1 punt voorsprong en balbezit tegen nummer twee. Black Eagles leek het een gelopen wedstrijd afgelopen vrijdagavond in de Crosser maar dat pakte bijna anders uit, Black Eagles speelde full court press. Niels Plieger kon de bal niet kwijt en besloot om de bal naar de andere kant van het speelveld te gooien, met 0,8 sec. Niks mis mee zou je denken, opeens bleek dat de Gemeente Werkendam tijdens de laatste verbouwing vergeten was de zaalhoogte aan te passen. Gevolg bal tegen het dak! Waardoor Black Eagles nog 1 schotkans kreeg om Virtus de eerste competitie nederlaag te bezorgen. “it ain’t over til it’s over!”

Ex prof Jeroen van Vugt (de Larry Bird van Black Eagles) stond helemaal open en kreeg de bal net buiten de bucket, maar zijn schot ketste af op de ring. Game over! De euforie was weer groot, ook bij het toegestroomde publiek.

Tegen Black Eagles speelde Virtus minder goed als vorige week tegen River Trotters, in de eerste helft startte Virtus nog sterk met beter reboundwerk en fraaie scores van Patrick Both, na de rust (35-31) ontregelde Black Eagles de aanval door in een zone verdediging te gaan staan. Cas Vos speelde een goede wedstrijd door rebounds en scores onder het bord, die op dat moment belangrijk waren. Ook Black Eagles kwam bijna niet meer aan scores toe!

Gevolg een gelijk opgaande wedstrijd, tot dat goudhaantje Martijn Both het wel welletjes vond, een 3 punter viel “weer” op het juiste moment binnen, iets waar Martijn patent op heeft aangevraagd. Black Eagles scoorde daarna nog 2 punten waarna zich de eerder genoemde eindfase voltrok. Virtus ontsnapt en won uiteindelijk met 64-63.

Komende zaterdag speelt Virtus uit om 20.00 uur tegen WBB Giants in Bergen op Zoom.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 16-15 / 20-16/ 15-11 / 13-21

Rust: 36 - 31
Einstand: 64-63

Patrick Both 22, Cas Vos 16, Niels Plieger 11, Martijn Both 7, Jimmy van Leeuwen 5 en Ton Visser 3.

Het voetveer Werkendam-Hardinxveld had het er maar druk mee. Wat wil je,… de Merwede derby staat al jaren garant voor spektakel en mag je als basketbal liefhebber niet missen. Ondanks de ongeslagen status kan Virtus geen enkele wedstrijd achterover leunen, zeker niet als nummer 3 het sterke River Trotters vanuit het Noorden de rivier oversteekt.

In een goed bezette Sporthal De Crosser gaven beide teams elkaar niets toe en was het spannend vanaf de eerste tipoff. De scheidsrechters hadden hun handen vol om de derby in goed banen te leiden, gevolg was dat beide teams al in de eerste helft te maken kregen met fouten last. De Trotters begonnen sterk 2-6, Virtus volgde, maar losse ballen werden meestal opgepikt door de Trotters die in deze fase iets feller waren dan de Werkendammers.

Ruststand 33-33. In het derde kwart namen de Trotters afstand en speelden in deze fase het beste basketbal, een voorsprong van 12 punten 40-52 verscheen op het bord.

Het leek een gelopen wedstrijd, maar een tactische beslissing van coach Dusan om aan het eind van het derde kwart in een zone-press te gaan staan deed de wedstrijd doen kantelen. De Trotters raakten van slag, hun aanval stokte en met ondersteuning van een kolkende De Crosser werd het billen knijpen voor de Trotters.

MVP Niels Plieger

Onder aanvoering van Niels Plieger die een dijk van een wedstrijd speelde werden de Trotters overal onder druk gezet. Niels scoorde vanuit alle standen maar liefst 29 punten. Zijn drives en jumpshots waren niet te stoppen, fraai waren vooral zijn midrange jumpers! Het beslissende moment viel dan ook in de laatste minuut, met een stand van 74-74 moest de MVP-er 2x naar de vrijeworp lijn, waarvan 1x een opzettelijk fout was gegeven. Niels schoot de beslissende 5 punten feilloos binnen,… game over!

Voor de mensen die deze wedstrijd gemist hebben, komend weekend wordt ons dorp vanuit het Zuiden aangevallen door het op de 2e plaats staande Black Eagles uit Rosmalen. Ook weer een wedstrijd die je niet mag missen. Vrijdagavond (01-02) aanvang 20.00 uur Sporthal De Crosser.

Voor laatste updates en competitie standen houd de Virtus site in de gaten: www.bcvirtus.nl

Periode standen: 16-13 / 17-20 / 16-10 / 16- 23

Rust: 33 - 33
Einstand: 79 - 76

Niels Plieger 29, Martijn Both 16, Patrick Both 13, Peter v.d. Stelt 11, Jimmy van Leeuwen 4, Ton Visser 3 en Cas Vos 3.

Pagina 2 van 6