Logo 2 Taken on

Het takenschema t/m 21 sept. staat online.
klik op taken image, schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

Heren 1

Heren 1 (56)

maandag, 10 december 2018 19:17

20181207 - BC Virtus behoudt ongeslagen status

Afgelopen weekend stond de traditioneel lastige uitwedstrijd in Vlissingen op het programma. Virtus reisde met 9 spelers af richting Zeeland en miste deze wedstrijd Sander Visser, die ziek thuis moest blijven. De tegenstander kampte ook met flink wat blessures en hierdoor hadden zij maar zes spelers beschikbaar.

Virtus startte niet scherp en de thuisploeg liep binnen twee minuten naar een 9-0 voorsprong. Dit hele kwart werden weinig goede opties genomen in de aanval en stond de verdediging niet op scherp. Uiteindelijk verliest Virtus het eerste kwart met 19-15. Ook het tweede kwart verloopt moeizaam al is de verdedigende druk, waar Virtus bekend om staat, al een stuk beter. De rust wordt gehaald met een kleine voorsprong voor Virtus 32-36.

Coach Dusan Bozic spreekt zijn mannen toe in de rust en geeft de opdracht nog meer verdedigende druk uit te oefenen en in de aanval meer te zoeken naar de makkelijke opties. Aan de hand van de makkelijk scorende Patrick Both, hij maakt dit kwart 13 punten, loopt Virtus uit naar een voorsprong van 50-62.

In het laatste kwart slaat de vermoeidheid toe bij Vlissingen en dendert Virtus door. Veel makkelijke scores in de fast-break en zo wordt de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. Alle spelers hebben minuten kunnen maken en werd er gewonnen met 58-84.

Kwartstanden: 19-15 / 13-21 / 18-26 / 8-22

Scores: Patrick Both 27, Jimmy van Leeuwen 17, Martijn Both 13, Ton Visser 12, Peter van der Stelt 5, Niels Plieger 4, Cas Vos 4, Daan van de Pol 2 en Stijn Visser.

Klik HIER voor de westrijdfoto's die gemaakt zijn door Theo Theune, fotograaf bij BC Vlissingen.

Komende week speelt Virtus in de 1/8 finale van de NBB Beker tegen BV Amsterdam voor een plek bij de beste 8 van Nederland. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in Amsterdam en het zou voor Virtus een fantastische prestatie zijn om dit bekeravontuur een vervolg te geven. Er is nog enige onduidelijkheid over de datum, maar waarschijnlijk wordt dit zaterdag 15 december om 20:30 uur.

Een heerlijk Beker-basketbal avondje afgelopen zaterdag in Sporthal de Crosser tegen een Divisie hoger spelend BS Leiden, BC Virtus strooide met passes en liet Leiden in het 4e kwart alle hoeken van het veld zien.  BS Leiden was gewaarschuwd naar Werkendam gekomen, Virtus staat niet voor niets ongeslagen bovenaan in de 1e divisie. Beide teams begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd, het scoreverloop ging dan ook over en weer, de 1e helft was met sterk systeemspel wel bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. BS Leiden beschikt over snelle guards en grote sterke bord spelers, het basisteam van Virtus gaf Leiden gelijk goed partij. De jonge Cas Vos pakte in deze fase 8 rebounds en zorgde voor rust onder het bord, aanvallend werden spelletjes goed gelopen en ervaren spelers als Patrick Both en Niels Plieger konden zo krachten sparen voor de 2e helft. Ruststand van 35-37. In het 3e kwart kreeg Virtus steeds meer grip op de tegenstander en nam langzaam de leiding over.

Stofzuiger Martijn.
Het was Martijn Both die met goed getimede acties in het 4e kwart het startschot gaf met het bekende Virtus Run and Gun spel, een spel waar weinig teams antwoord op hebben, zijn 5-stofzuiger steals waren bepalend, waarna werkelijk alles lukte bij Virtus.

Jimmy swooooeeetssshh.
Al snel haakte Jimmy van Leeuwen ook aan en schoot met scherp 5 driepunters binnen (swoooooeeetssshh alleen maar net. Het gehele team walste in deze fase over Leiden heen, er werd geen bal gemist, toen de rook eindelijk was opgetrokken stond er een 90-67 eindstand op het bord, Leiden scoorde in het 4e kwart slechts 15pt. tegen Virtus 36 pt.

Man van de wedstrijd
Grote man van de wedstrijd, Patrick Both (30 punten) was een plaaggeest voor de tegenstander, zijn (soms vals trage) spel is dit seizoen ijzersterk en goochelde gecontroleerd de mooiste ballen binnen. Er moet gezegd worden dat het hele team een pluim verdiende! Na afloop maakte de coach van Leiden een compliment, hij was onder de indruk van het snelle basketbal spel van Virtus en heeft dit nog niet eerder gezien in de Promotie Divisie.

Komende vrijdag speelt Virtus voor de competitie uit tegen Vlissingen.Het vervolg van de 4e bekerronde zal waarschijnlijk thuis plaats vinden op donderdag 20 december tegen en dat is zeker: BV Amsterdam. Door deze overwinning komt het beker bezoek van Donar - Groningen een stapje dichterbij!

Periode standen: 14-15 / 21-22 / 19-15/ 36-15
Rust: 35-37
Einstand: 90-67

Patrick Both 30, Martijn Both 17, Niels Plieger 15, Jimmy van Leeuwen 15, Peter van der Stelt 6, Daan van de Pol 5, Ton Visser 2, Cas Vos, Stijn Visser en Sander Visser.

PB20181201 Virtus Leiden

 

Als je al wat jaartjes in de top speelt van de landelijke 1e divisie dan weet je onderhand wel voor welke tegenstanders je op moet passen. Pendragon op vrijdagavond in Tilburg is er zo een, dankzij de tactisch sterke coach Dusan neemt Virtus elke hobbel en weet hij zijn team elke keer goed weg te zetten, Hij leest de tegenstander goed en durft jonge spelers een kans te geven. Virtus begon dan ook weer ijzersterk, als een speer schoot de guardlijn met Peter van der Stelt en Martijn Both uit de start blokken via snelle steals en drives. Gevolg was dat er al gelijk een stevige voorsprong op het bord stond: 8-24, 1e kwart.

Het 2e kwart begon uiterst rommelig, dankzij scheidsrechters die niet bij de les waren kon Pendragon terug komen in de wedstrijd, tot 4 punten naderde Pendragon. In deze fase werd Peter van der Stelt onterecht op een onsportieve fout getrakteerd waardoor hij het speelveld moest verlaten. Toch pakte het mentaal sterke Virtus direct weer de draad op en kon het 2e kwart toch nog worden afgesloten met een 28-40 voorsprong. Na de thee is Virtus niet meer in gevaar gekomen en kon er doorgewisseld worden. De ervaren spelers Partick Both en Niels Plieger zijn bezig met een sterk seizoen en weten elkaar blindelings te vinden. Sander Visser speelde een sterke wedstrijd en kleefde aan zijn tegenstander. Via een 36-60 3e kwart werd er uiteindelijk een 55-76 eindstand bereikt.

Komende zaterdag speelt Virtus thuis voor de beker tegen BS Leiden (Promotie Divisie), aanvang 19.30 uur

Kijkerstip: kom eens naar De Crosser en moedig dit team aan, want dat zal nodig zijn tegen het sterke BS Leiden uitkomend in de hogere Promotie Divisie. Bij winst bestaat er een goede kans dat er een Eredivisie team (misschien wel Donar-Groningen?) naar Werkendam komt!

Periode standen: 27-19 / 14-13 / 5-18 / 12-23

Rust: 41-32, Einstand: 55-76

Niels Plieger 22, Martijn Both 17, Patrick Both 15, Jimmy van Leeuwen 9, Daan van de Pol 6, Cas Vos 3, Ton Visser 2 en Peter van der Stelt 2.

Na een reeks knappe overwinningen stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Den Dungk op het programma. Na een goede trainingsweek verscheen Virtus fris aan de tip-off. De basis 5 bestond uit Peter van der Stelt, Martijn Both, Patrick Both, Niels Plieger en Cas Vos. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en de gasten uit Den Dungen bleven in het spoor van Virtus. Aan de hand van de scorende Patrick Both en Cas Vos loopt Virtus aan het eind van het 1e kwart toch uit naar 20-13. Dit wordt voortgezet in het 2e kwart, waarin Virtus verder uitloopt. Dit resulteert in een ruststand van 38-27.

 

Na de rust gooit Virtus een schepje erboven op en loopt het dankzij mooie aanvallen en een sterke verdediging naar een voorsprong van maximaal 23 punten eind 3e kwart. Toch komen de gasten nog terug tot een verschil 11 punten. Na een time-out van coach Dusan Bozic wordt de winst veilig gesteld en wordt de eindstand op 72-55 gezet.

Met 7 overwinningen uit 7 wedstrijden gaat Virtus ongeslagen aan kop in de Eerste Divisie. Het team heeft zelfs een gat geslagen van 4 punten, aangezien naarste belager Black Eagles dit weekend haar wedstrijd verloor. Aanstaande vrijdag speelt het team voor de beker in en tegen Delft. De vrijdag erop staat de lastige uitwedstrijd tegen Pendragon in Tilburg op het programma. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 1 december om 19:30 uur tegen Blauw-Wit.

Periodestanden: 20-13 / 18-14 / 23-11 / 11-17

Scores: Patrick Both 25, Martijn Both 13, Cas Vos 12, Jimmy van Leeuwen 8, Niels Plieger 7, Peter van der Stelt 5 en Daan van de Pol 2.

Afgelopen zaterdag werkte BC Virtus in een goed bezochte sporthal de Crosser een plichtmatige wedstrijd af tegen het gepromoveerde WBB Giants. Wie dacht “dat doen we  even”, kwam bedrogen uit! WBB Giants is niet voor niets gepromoveerd, een sterk team met louter jonge spelers uit eigen jeugdopleiding bleef rennen en vechten voor elke bal! Coach Dusan Bozic heeft met zijn smalle basis van slechts 9 inzetbare spelers wekelijks een probleem om zijn mannen voor elke wedstrijd klaar te krijgen. Na de 2 zwaarbevochten uit overwinningen was de blessure / zieke boeg dan ook overvol afgelopen week!

Toch startte BC Virtus goed. Via goed lopend teamspel stond er al snel een 28-14 score op het bord! Deze voorsprong is niet echt meer in gevaar geweest, ondanks het terugkomen van WWB Giants in het 4e kwart, maar dat lag meer aan gemakzucht bij BC Virtus. Opvallend waren de individuele acties van de jonge Giants spelers met meer team spel hadden ze het ervaren Virtus team wel lastiger kunnen maken, toch is dit team een aanwinst voor 1e divisie.

In het 3 en 4 kwart was er weinig te genieten aan BC Virtus kant, alleen een 3-tal fraaie onnavolgbare acties van Patrick Both kreeg het publiek van de banken. Niels Plieger weer goed voor de nodige 3 punts flappers van buiten en een ouderwets jagende Martijn Both en Ton Visser waren de hoofdrol spelers. Cas Vos (griep), Peter v.d. Stelt en Ton Visser (blessures) waren genoodzaakt om de 2e helft uit te stappen.

Komende zaterdag speelt BC Virtus uit voor de beker in Leiden


Periode standen: 28-14 / 19-16 / 21-15 / 10-23
Rust: 47-30, Einstand: 78-68

Niels Plieger 20, Martijn Both 14, Patrick Both 12, Jimmy van Leeuwen 11, Cas Vos 8, Peter v.d. Stelt 8, Ton Visser 3 en Daan van de Pol 2.

Het BC Virtus Heren 1 team, bestaande uit een mooie mix van geroutineerde- en nieuwe jonge spelers, begint de competitie sterk.Voor de streekderby tegen River Trotters Hardinxveld had BC Virtus coach Dusan Bozic zijn mannen goed voorbereid. Immers, River Trotters is een titelkandidaat en de puntjes even pakken aan de overkant zou niet gemakkelijk worden.

In een goed bezette sporthal De Wielewaal was het dan ook spannend vanaf de 1e minuut. BC Virtus begon sterk met verdedigen waardoor direct de aanval van River Trotters werd ontregeld, aangevuld met sterk reboundwerk en een goed lopende aanval met drives en 3 punters. In tegenstelling tot de voorgaande wedstijd was het scoringspercentage vanaf de vrijeworplijn nu gestegen naar 70 %.  Al snel in de 2e kwart stond er een goede tussenstand op het bord 17-21. Ruststand 29-42.

In de 3e kwart met een stand van 44-49 liep het digitaal systeem vast en ontstond er een oponthoud van 20 minuten. Deze break kwam River Trotters goed uit, na de spelhervatting slopen de Trotters dichterbij, in het vierde kwart bij een stand van 59-64 zette coach Dusan Bozic zijn basisteam weer in, waarna Peter van der Stelt en Niels Plieger 8 belangrijke punten scoorde op het juiste moment. Deze tik kwamen de Trotters niet meer te boven, waardoor het verschil weer opliep naar 18 punten. Eindstand werd uiteindelijk 70-79.

Volgens coach Dusan Bozic was zijn volledige team 100% gemotiveerd en geconcentreerd en is dit duel puur op mentaliteit gewonnen. Door het wegvallen van het digitale scorebord waren er helaas geen individuele scores bekend.

Komend weekend speelt BC Virtus weer een belangrijke uitwedstrijd tegen het tevens ongeslagen Black Eagles uit Rosmalen, aanvang 14.45 uur Sporthal Hazelaar!

PB20180929 Virtus RiverTrotter Archief2017 l

Archieffoto van de thuiswedstrijd tegen River Trotters uit 2017

Pagina 3 van 6