Heren 1

Heren 1 (72)

Dat het weer een spektakel stuk ging worden in Amsterdam stond eigenlijk al vast, de talrijke meegereisde Werkendamse supporters zo’n 120 in getal werden vanaf het begin getrakteerd op een geweldige topwedstrijd. Virtus won in Amsterdam de eerste van de dubbel voor promotie tegen BV Amsterdam met 58-59. Onder leiding van coach Dusan had Virtus zich goed voorbereid op de nieuwe confrontatie met de Amsterdammers, voor de beker werd er immers nog nipt verloren. In een bijna gelijk opgaande strijd moest Virtus in het 2e kwart de Amsterdammers even laten gaan. De Amsterdammers kregen steeds meer vat op de man-to-man verdediging van de Werkendammers met als gevolg een achterstand van 11 punten met de rust. Het ervaren team van Amsterdam beschikt tevens over Matthias Runs een 210 cm lange center, die met powerdunks scoorde, zonder meer spectaculair. Zijn alley-oop dunk kreeg alle Amsterdammers van de banken.

 

Rebounden, Dunken, Blocken en Stofzuigen

Na de rust waren de rollen omgedraaid, Virtus startte met een zoneverdediging waarin volop, in de bucket, double-teaming werd gespeeld en tussendoor gewisseld werd naar een man-to-man verdediging. De Amsterdammers raakten voor het eerst de controle over de wedstrijd kwijt. In deze fase speelde Cas Vos sterk onder het bord, zijn dunks en blocks kwamen door. Alle losse ballen werden weer door Martijn Both “onze stofzuiger”opgepikt. Peter van der Stelt speelde een gecontroleerde wedstrijd. Beide teams miste de gekste ballen, simpele lay-ups en vrije-worp schoten werden gemist, maar dit paste weer in het beeld van de wedstrijd. Eind 3e kwart was de score weer in evenwicht 48-46, het laatste kwart bleef gelijk opgaan totdat Niels met een belangrijke 3-punter afdrukte. Eindstand 58-59. Gezegd moet worden dat de scheidsrechters de moeilijke wedstrijd goed leidinggaven. Virtus werd de morele winnaar, van het eerste bedrijf, maar is er nog lang niet!

 

Gedenkwaardige stilte in Amsterdam

De NBB schoot duidelijk te kort met het organiseren van deze Final Four wedstrijd zo laat in de middag op 4 mei. Gedenkwaardig en zonder meer indrukwekkend waren de 2 minuten stilte na afloop van de wedstrijd in de volle kantine, je kon een spelt horen vallen!

Komende zaterdag 11 mei, 20.00 uur in Sporthal de Crosser valt de beslissing.

Volgens coach Dusan heeft Virtus heel diep moeten gaan, al weken wordt er 4 keer in de week getraind. Amsterdam hadden wij goed geanalyseerd. Het gemis van de geblesseerde Daan van de Pol liet zich ook gelden, hopelijk is het team zaterdag weer compleet. Coach Dusan sprak zijn waardering uit over de grote groep meegereisde supporters die ons ondersteunden, dat is toch ook weer Werkendam waar een kleine club groot in kan zijn. Amsterdam gaat in de Crosser wat beleven. Wij rekenen op een volle hal en op de 6de-man. Dat het gaat spoken is zeker. Ik denk niet dat mijn spelers zich deze promotie laten ontglippen.

 

Wij zijn Werkendam!... Wij zijn Werkendam!

Voor deze wedstrijd is er geen entree-kaartverkoop, ter compensatie en om de club te steunen worden er bij de ingang en in de zaal loten verkocht. Tijdens de wedstrijd gaan we er een feestje van maken, er kunnen mooie prijzen gewonnen worden, de verloting vindt plaats in de rust, tevens worden de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd, dit alles onder begeleiding van een DJ.

Afgelopen vrijdagavond heeft Virtus de laatste oefenwedstrijd gespeeld en verloren van de nummer 1 uit de Promotiedivisie, Lokomotief uit Rijswijk. Dit team was duidelijk een maatje te groot voor Virtus. Coach Dusan kon terugkijken op een nuttige oefenwedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend werden er nieuwe systemen uitgeprobeerd.

Tijdens de wedstrijd moest helaas Daan van de Pol uitstappen met een polsblessure, laatste nieuws is dat hij zaterdag niet kan meespelen, hopelijk is hij er met de thuiswedstrijd weer bij.

 

Periode standen: 16-23 / 16-17 / 18-24 / 11-24

Rust: 32-40, Eindstand: 61-88

Patrick Both 24, Niels Plieger 16 en Martijn Both 10

 

Virtus het echte kampioenschap is promoveren

Komende zaterdag is het zover. Virtus speelt dan de wedstrijd tegen BV Amsterdam. Hier hebben ze zich een maand lang op voorbereid. De uitwedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Hogendorphal, aanvang 17.30 uur. Dat het een interessant treffen gaat worden is zeker, beide teams hanteren eenzelfde agressieve speelstijl, het team met de langste adem gaat naar de Promotiedivisie. De beslissing gaat uiteindelijk vallen in Werkendam op zaterdag

11 mei, aanvang 20.00 uur, Sporthal de Crosser.

Supportersbus naar Amsterdam

Op moment van schrijven was de gewone 50 persoons bus al vol, door een verlengde bus te huren zijn er 12 extra zitplaatsen beschikbaar gekomen, wees er snel bij want vol=vol. De bus vertrekt uiterlijk om 16.00 uur vanaf Sporthal de Crosser. Verwachte thuiskomst 21.00 uur. Graag aanmelden bij Rik Cornet of Theo Vos, 06-53692210 of mailen naar: 2xvos@hetnet.nl

Virtus zit midden in de voorbereiding van de playoffs de uit (4 mei) en thuis (11 mei) wedstrijden tegen BV Amsterdam met als inzet, promoveren naar de promotiedivisie!

Dat het spannend gaat worden is zeker, Virtus heeft eerder dit seizoen voor de NBB beker verloren van BV Amsterdam met 8 punten verschil. Met de finale ronde in zicht traint het team 4x in de week keihard en dat was te zien afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Dreamfields Dolphins uit Bemmel. Dit team was 3e geworden in de Promotiedivisie en hadden ook baat bij deze oefenwedstrijd.

Virtus – Dolphins 62-57

Virtus kwam sterk uit de startblokken en voor Dolphins er erg in had stonden ze al met 10-0 achter. “Uit defence begint alles” zegt coach Dusan altijd en dat was te zien. Opvallend was ook dat Virtus een betere conditie had. Patrick Both speelde alleen de 1e helft en kreeg daarna vrijaf van coach Dusan.

Periode standen: 21-9 / 13-13 / 16-15 / 12-20

Rust: 34-22, Eindstand: 62-57

Niels Plieger 16, Martijn Both 16, Cas Vos 15 en Patrick Both 8

 

Virtus – Lokomotief as vrijdagavond

Komende vrijdagavond 26-04 speelt Virtus thuis de laatste oefenwedstrijd tegen het sterke Lokomotief uit Rijswijk, dat 1e is geworden in de Promotiedivisie.

Aanvang 20.00 uur Sporthal de Crosser.

 

bus virtus

 

Reserveren van bus kaartjes voor de triller tegen BV Amsterdam

Voor de 1e uitwedstrijd tegen BV Amsterdam op 4 mei, kunnen er buskaartjes besteld worden! Graag aanmelden bij Rik Cornet (sc@bcvirtus.nl) of Theo Vos, 06-53692210 of mailen naar: 2xvos@hetnet.nl

Afgelopen zaterdag 13 april stond de lastige uitwedstrijd in en tegen Weert op het programma. De Werkendammers hebben deze wedstrijd gewonnen met 62-68.

Het eerste kwart verloopt moeizaam aan beide kanten. Verdedigend zit het goed, want Weert maakt pas na vier minuten haar eerste score. Virtus weigert ver weg te lopen, al staat er aan het eind van dit kwart 7-17 op het bord. Onder aanvoering van vooral Martijn Both loopt Virtus in het tweede kwart verder uit en is de ruststand 25-42.

In de tweede helft worden de scores soms te makkelijk weggegeven en zo komt Weert steeds dichterbij. Uiteindelijk wordt de wedstrijd wel goed uitgespeeld en staat er een verdiende overwinning op het scorebord.

Scores: Martijn Both 22, Patrick Both 16, Niels Plieger 8, Sander Visser 5, Daan van de Pol, 4, Max Verhoeven 4, Cas Vos 4, Peter van der Stelt 3 en Ton Visser 2.

Kwartstanden: 7-17 / 18-25 / 17-12 / 20-14

Alle ogen zijn nu gericht op de Final4 die over ruim twee weken beginnen. Aanstaande zaterdag staat er een oefenwedstrijd gepland tegen Dreamfields Dolphins, een team wat uitkomt in de Promotiedivisie. De wedstrijd begint om 17:00 uur in sporthal De Crosser.

De eerste wedstrijd van de Final4 is op 4 mei om 17:30 uur in Amsterdam. Een week later volgt de thuiswedstrijd op 11 mei om 20:00 uur in sporthal De Crosser. Tijdens deze wedstrijden heeft het team uw support nodig!

 

Verslag Ton Visser

SP20190406a Virtus H1 Vlissingen H1Een week na de eerste nederlaag van het seizoen trad Virtus aan tegen BC Vlissingen, het team wat de laatste plek in de competitie bezet. De laatste weken staan in het teken van de voorbereiding voor de Final4 die op 4 en 11 mei worden gespeeld. Daarom werd ook deze wedstrijd serieus genomen door de selectie van coach Dusan Bozic.

Virtus startte met haar basis 5: Peter van der Stelt, Martijn Both, Patrick Both, Niels Plieger en Cas Vos. De wedstrijd begon in een razend temp en aan beide kanten werden veel scores gemaakt. Aanvallend werd er veel snelheid en sterke acties gemaakt. In het tweede kwart zien we hetzelfde beeld, maar Virtus weet hierin nog niet ver weg te lopen van de gasten uit Vlissingen. De ruststand is 52-42.

In de tweede helft gaat Virtus nog een paar tandjes sneller en beter spelen. De ene driepunter volgde na de andere en door een run van 30-7 aan het eind van het derde kwart is de wedstrijd gelopen. Het laatste kwart wordt onder meer gebruikt om nog een aantal dingen op tactisch gebied uit te proberen. De grens van 100 punten wordt al snel bereikt door een score van Daan van de Pol. Alle spelers hebben hun minuten en punten kunnen maken en vooral de intensiteit was zeer goed tijdens de gehele wedstrijd. De einstand komt uiteindelijk neer op 122-78.

Komende zaterdag wordt de laatste competitiewedstrijd afgewerkt in en tegen Weert. Op 11 mei wordt de thuiswedstrijd in de Final4 gespeeld, dus zet deze datum alvast in uw agenda om het team te kunnen aanmoedigen.

Kwartstanden: 29-26 / 23-16 / 36-15 / 34-21

Scores: Martijn Both 29, Daan van de Pol 20, Ton Visser 17, Peter van der Stelt 12, Niels Plieger 12, Max Verhoeven 10, Cas Vos 10, Patrick Both 8 en Sander Visser 4.

In een goed bezochte sporthal de Crosser speelde Virtus zich eenvoudig langs Pendragon uit Tilburg en kan zich nu al met nog 3 competitie wedstrijden te gaan al gaan opmaken voor het eggie; Playoffs - Final 4, voor een plek in de Promotie divisie en bij winst spelen voor het overall kampioenschap 1e divisie A + B.

De succesvolle oud-Virtus coach Arnoud Dorpmans coacht Pendragon al jaren en hoopte met een zone verdediging Virtus te ontregelen. Het basisteam; Patrick en Martijn Both, Niels Plieger, Cas Vos en Peter van der Stelt hadden weinig moeite met deze verdedigingstactiek. Scherpe intercepties van oa Martijn Both en snel overschakelen van verdedigen naar aanval pakte weer eens goed uit. Coach Dorpmans bleef maar door wisselen en zijn jonge team kon het eigenlijk niet meer bijbenen. Juist het verdedigen is dit seizoen bij Virtus erg sterk, gemiddeld krijgt het team maar 60 punten per wedstrijd tegen, wat bijzonder laag is! Coach Dusan kon de gehele wedstrijd probleemloos wisselen en met uitzondering van Stijn Visser die helaas geblesseerd was, kwam iedereen aan scoren toe. Na afloop konden de bloemen dan ook uitgereikt worden.

Op 4 en 11 mei speelt Virtus eerst uit tegen de nummer 2 van de 1e divisie A, deze tegenstander is nog niet bekend, bij voldoende belangstelling rijdt er een supporters bus. Houdt vooral de Virtus site in de gaten voor het laatste nieuws: www.bcvirtus.nl.

Periode standen: 21-12 / 22-13 / 30-18 / 16-18

Rust: 43-25
Eindstand: 89-61

Martijn Both 21, Niels Plieger 16, Cas Vos 16, Patrick Both 15, Peter van der Stelt 5, Max Verhoeven 4, Ton Visser 4, Sander Visser 5 en Daan van der Pol 3.

 

 

Pagina 3 van 8