Logo 2 Taken on

Het takenschema t/m 21 sept. staat online.
klik op taken image, schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

Heren 1

Heren 1 (56)

Afgelopen zaterdag speelde Virtus haar eerste wedstrijd die recht geeft op promotie naar de op een na hoogste landelijke afdeling van de NBB: de promotie-divisie tegen racing uit Beverwijk.

Vergezeld door een volle supportersbus en vele auto’s vertrok de Werkendamse colonne richting Beverwijk. In de dagen, voorafgaand aan dit eerste beslissingsduel, kwamen er tal van vragen bij spelers en staf van virtus: wat voor team is het? Hoe spelen ze? Zijn ze fysiek sterk en beschikken ze over veel lengte en power? Normaliter zijn spelers en coach goed op de hoogte van hun tegenstander, maar nu niet. Racing speelt in de eerste Divisie A en Virtus in B.

Na het eerste fluitsignaal was de wedstrijd onmiddellijk in evenwicht en ging gelijk op. Het eerste kwart eindigde dan ook in een gelijke tussenstand: 18 - 18. Verdedigend en aanvallend hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. In het tweede kwart leek Virtus de controle te verliezen. Via een onverwachte tussensprint met maar liefst 4 driepunters nam de thuisploeg bij rust een ruime voorsprong: 40-32.

Reden genoeg om in de theepauze de puntjes op de i te zetten voor de Werkendammers.

Patrick en Martijn Both voelden de situatie perfect aan en scoorden al heel snel na de hervatting, waardoor Virtus terugkwam tot 40-36. In de resterende speeltijd van dit derde kwart golfde het spel op en neer. Beide ploegen wisten geen kloof te slaan. Virtus liep tegen te veel p’s aan, maar de stand gaf nog geen reden voor paniek: 51-46..

In het laatste kwart weet ook Niels Plieger enkele keren het netje te vinden en zijn scores brengen Virtus tot op 2 punten: 54-52. De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten en droomden al bijna van promotie. Om onduidelijke redenen stokte het spel van Virtus vrij resoluut. Door een aantal individuele fouten dreigde de wedstrijd verloren te gaan.

Persoonlijke fouten zorgden voor een regen aan vrije worpen voor de thuisploeg. Dit bleek een supersterk wapen. Van de 18 vrije worpen benutten zij er maar liefst 16! Virtus daarentegen faalde op de vrije worplijn met slechts 2 punten uit 11 pogingen.

Ook het onnodige balverlies brak de bezoekers op. Om het tij te keren ging de ploeg individueel te werk om het gat te dichten i.p.v. als team te blijven spelen. De productie stokte zienderogen en in de resterende speeltijd wist Virtus nog maar 2 keer te scoren. De totaal onverwachte, ruime nederlaag: 64-54 kwam hard aan in het Werkendamse kamp.

Ondanks deze duidelijke nederlaag hoeft Virtus nog niet te wanhopen. De spelers hebben een week om zich te herstellen en zich vooral goed te focussen op de “problemen” uit deze wedstrijd: geen regelmatige scores, te veel balverlies, het schotpercentage en de vrijeworpen moeten veel beter en zeker niet onbelangrijk, gezien het gebeuren in Beverwijk: 2 neutrale scheidsrechters.

Topscoorders: Patrick Both 14p; Niels Plieger 11p; Jasper v Houwelingen 10p; Martijn Both 7p; Jimmy v Leeuwen 5p; Peter vd Stelt 4p; Arjen vd Wiel 3p.

A.s. zaterdag is dus de alles beslissende thuiswedstrijd in de crosser. Het zal een zeer zware klus worden om te winnen met minimaal met 11 punten verschil, maar een kolkende Crosser heeft in het verleden vaak als 6de man de doorslag gegeven door de spelers fanatiek te ondersteunen.

De aanvang is vervroegd naar 19.00 uur. De spelers rekenen op jullie steun.

 

Han vd Akker

Kan het nog spectaculairder voor “youngster” Max Verhoeven in de kampioenswedstrijd van zijn Virtus ? Er is maar 1 antwoord mogelijk: “Nee”. 3 seconden voor het einde van het derde kwart kreeg Max de bal in zijn handen, dribbelde 3 passen voorwaarts en met nog 1 seconde te spelen vuurde hij VER op eigen helft een kanonbal op de vijandelijke basket. Toen het publiek al aan de koffie zat, of buiten moest roken, plofte de bal door het netje. Het overgebleven publiek veerde als 1 man op en zijn teamgenoten maakten allerlei rare capriolen op het veld. Zelden is er zo’n score gemaakt in het basketbal. Heel jammer voor Max, dat a) Studio Sport er niet bij was. Zijn actie was ongetwijfeld de hele wereld over gegaan en b) Max dit niet deed in Amerika. Zo’n actie had hen zeker 100.000 dollar opgeleverd. Nu alleen: tientallen felicitaties en een kampioenschap.

Dat Virtus deze avond kampioen zou worden van de eerste divisie B stond al bij voorbaat vast. Tegenstander Jumpers stond eenzaam en alleen op de laatste plaats en met schrikbarend negatief doelsaldo.

Virtus had de basis een week eerder gelegd door het onderlinge treffen in Veghel tegen medekoploper Attacus spectaculair te winnen.

De organisatie had er alles aan gedaan om de avond te doen slagen.

Tijdens het voorstellen zat de sfeer er al goed in. De spelers werden voorgesteld via bekende NBA-klanken, een volgspot en hand in hand met een flink aantal van de Peanuts, Virtus jongste basketballertjes.

De gedoodverfde kampioen begon goed aan de wedstrijd. Met snelle aanvallen werd er vaak een bres geslagen in de Haagse verdediging.

Patrick en Martijn Both, Jasper v Houwelingen, Peter v d Stelt en Rick Groeneveld maakten het eerste kwart bekwaam af: 21-14.

Het 2de kwart liet totaal onverwachts een kentering zien, iets wat Virtus enige weken geleden ook parten speelde. Wat er ook werd geprobeerd, de bal wilde niet door het netje. Zelfs eenvoudige inleggers werden gemist. Niet dat de thuisploeg er met de pet naar gooide, maar het lukte gewoon niet. Een time-out van coach Dekkers was even nodig om het vertrouwen terug te krijgen. Dit pakte goed, mede omdat Jumpers er slechts sporadisch van profiteerde. Zij kwamen wel terug in de wedstrijd door op 2 punten te komen:31-29. Verder liet Niels Plieger hen niet komen. Hij pakte rebound na rebound en scoorde 5 punten op rij. De ruststand bracht rust in de Werkendamse gelederen: 43-34.

Of de mannen van coach Edwin Dekkers extra gemotiveerd waren door de demonstratie van de Peanuts in de rust, zal wel altijd een vraagteken blijven, maar vanaf de eerste balwisseling liet Virtus overduidelijk zien waarom zij kampioen konden worden. Zij zette de bezoekers van meet af aan onder zware druk met een full court press, waar de bezoekers vaak geen raad mee wisten. Vele steals volgden elkaar op, gevolgd door supersnelle fast-breaks . Spectaculair waren de 2 no-look passes van Niels Plieger op ploeggenoten Jasper v Houwelingen en Rick Groeneveld. Zij maakten “lachend” gebruik van zo’n pass. Verdedigend gaf Virtus geen cm. ruimte weg. Ook de swingende help-defense van vooral Arjen v d Wiel, Jimmy v Leeuwen Mark Bierhof en Ton Visser zorgde er mede voor, dat de Jumpers pas na 8 !! minuten hun eerste punt scoorde. Eigenlijk alleen maar, omdat dit een vrije worp was. Virtus heerste op alle fronten en er kon niets meer fout gaan. De laatste seconde van dit kwart is al beschreven in de opening en bracht de tussenstand op 69-38.

Heel knap bleef Virtus bij de les ondanks de grote voorsprong en de geringe tegenstand. Zeer snel roulerend probeerde Virtus keer op keer de constante zoneverdediging van de Jumpers te omzeilen. De hekkensluiter werd kapot gespeeld. Rick Groeneveld en Niels Plieger konden zich lekker uitleven onder het bord. Messcherpe inside passings van Jerome de Vries leverde mooie scores op.

Toen de scheidsrechters voor het einde floten ( 87-50) barstte het feest los op het veld en later in het restaurant. Dit prachtige resultaat komt zeker ook op het conto van de staf: Edwin Dekkers en Bram v Eersel.

Scores: Rick Groeneveld 15 p; Niels Plieger 15 p; Peter v d Stelt 12 p; Jerome de Vries 8 p; Jimmy v Leeuwen 7 p; Patrick Both en Mark Bierhof: 6p; Max Verhoeven 5p; Ton Visser 4p; Arjen v d Wiel en Martijn Both: 2p.

Het seizoen zit er voor Virtus nog niet op. Op 22 en 29 april staan de kruisfinales op het programma. Virtus speelt eerst uit in Almere of Beverwijk en daarna thuis. De winnaar van deze wedstrijden speelt om het landelijke kampioenschap van de eerste divisie. Waarschijnlijk in Zwolle.

Han v d Akker

In een zinderend spektakelstuk, bolstaand van de spanning en rondvliegende emoties is een grandioos Virtus erin geslaagd om afgelopen zaterdag in het hol van de leeuw bij mede-koploper Attacus het bijna onmogelijke te presteren: 76-78.  

Door deze knappe winstpartij heeft Virtus zich verzekerd van deelname aan de Final-Four. Bovendien kunnen de Werkendammers bij winst a.s. zaterdag thuis , aanvang 20.00 uur, de champagnefles ontkurken.

Het hele seizoen heeft Virtus de ranglijst aangevoerd in de landelijke eerste divisie van de NBB en verdient daarom bij winst de titel na een superseizoen, inclusief een 3 weken durend dipje en kan zo de kroon op het werk zetten : de terechte kampioen.

In aanloop van deze topper werd er besloten om bij voldoende belangstelling een bus te laten rijden. Binnen no- time was de bus volgeboekt, waardoor vele trouwe supporters de auto namen om maar niets van het spektakel te hoeven missen.

De fanatiek meelevende fans lieten duidelijk horen, dat zij er ook “waren” en overstemde regelmatig het in grote getale opgekomen thuispubliek.

Iedereen was er zich ter degen van bewust, dat er gewonnen moest worden om alle kansen in eigen hand te houden . Een pittige opgave, die echt alle kanten op zou kunnen draaien. Was het coach Edwin Dekkers gelukt om de weer stijgende lijn van de laatste weken te continueren binnen zijn goed gemotiveerd team? Natuurlijk dacht de thuisploeg daar net zo over. Ook zij streden voor hun laatste kans op succes.

Vanaf de eerste balwisselingen waren de spanningen duidelijk voelbaar.

Het aftasten was begonnen en beide coaches keken met grote interesse welke speelwijze de opponent uitvoerde om dan direct de eigen speelwijze aan te passen. Het eerste kwart ging gelijk op al wist Attacus 1 keer meer te scoren: 13-11. Nog geen man overboord voor Virtus alleen werd er toch te veel gemist, zowel bij de schoten als bij vrije worpen.

Dit probleem bleek zich in het tweede kwart te herhalen. De opgezweepte thuisploeg rook haar kans en demarreerde naar een 9 punts voorsprong: 36-27. Voor Virtus was gelukkig Jasper van Houwelingen goed bij de les en wist zich aan de druk te onttrekken, waardoor hij tot aan de rust 11 punten wist te maken. Omdat ook Patrick Both regelmatig wist te scoren, bereikte Virtus bij rust toch een minimale voorsprong: 37-38. Reden genoeg om in de rust alles weer op een rijtje te krijgen. De thuisploeg opende fanatiek en zette Virtus onder grote druk. De Werkendammers hadden toch wel enige moeite om zich onder die druk uit te spelen, waardoor ook het scorend vermogen minder werd. Gelukkig profiteerde Attacus niet optimaal vanwege enkele missers. Toch lukte het de thuisploeg wederom om een flink gat te slaan en de paniek in het Werkendamse kamp flink aan te wakkeren: 50-40. Het werd stil in het uitvak en men vreesde het ergste: verlies zou het einde van de droom van Virtus zijn !

Juist op tijd stonden nu 2 andere spelers aan de basis van het herstel. Jimmy van Leeuwen flitste regelmatig door de Veghelse defensie. Ook Martijn Both liet duidelijk zien, hoe je moet scoren. Coach Edwin Dekkers liet zijn ploeg een andere defense spelen, waardoor nu de thuisploeg in de problemen kwam. Virtus naderde snel met uitstekend opgezette aanvallen en wist dit kwart zelfs dichbij te komen: 55-52.

In het laatste kwart zou het dus moeten gaan gebeuren. Maar voor wie ? De belangen gierden door de sporthal en de spanning bij spelers en publiek groeide langzaam naar een hoogtepunt. Het werd stuivertje wisselen: dan Attacus de leider en dan weer Virtus. Regelmatig liet het scorebord ook een gelijke tussenstand zien.

De beslissing viel tijdens een time-out, aangevraagd door Virtus. De coach gaf zijn team de opdracht om de 2 beste schutters van de thuisploeg aan te pakken met een triangle and two defense. Dit bleek een gouden greep. Beide schutters wisten in de laatste kwart slechts 1 keer te scoren. Virtus liep dus weer niet tegen een grote achterstand op en bleef in het spoor van de thuisploeg. De tijd tikte weg, de spanning steeg naar een kookpunt. Niemand in de kolkende sporthal hield het nog droog. Om beurten aan de leiding en het zou afhangen van de laatste seconden van deze enerverende topper. Martijn Both, de razendsnelle guard, voltrok het vonnis voor Attacus. Met 2 perfect uitgevoerde scores legde hij de druk bij de thuisploeg. Zij kregen nog 1 kans om gelijk te komen. Heel Virtus, zowel de bank als het publiek, veerde opgelucht op, toen de bal gemist werd. De zege was binnen en het feest kon beginnen.

Scores Virtus: Patrick Both 18 p; Jasper v Houwelingen 17 p; Jimmy v Leeuwen 16p; Martijn Both 15 p; Niels Plieger en Jerome de Vries 5p; en Rick Groeneveld 2 p.

a.s Zaterdag om 20.00 uur de kampioenswedstrijd van Virtus in de Crosser tegen HBV de Jumpers.

zondag, 26 maart 2017 21:54

20170325 - Superclimax voor Virtus H1

De basketballers van Virtus hebben net op tijd hun vorm van de eerste 6 maanden van de competitie teruggevonden. Tot medio februari was Virtus de trotse koploper van de landelijke eerste divisie B met een ruime voorsprong van 6 punten. Totaal onverwacht haperde de Werkendamse aanval en werden er 3 wedstrijden tot grote teleurstelling van het hondstrouwe publiek verloren. Verdedigend lukte het allemaal nog wel, maar aanvallend haperde de Virtus-machine in hoge mate. In de verliespartijen kwam Virtus rond de 60 punten uit. Een aantal, Virtus in goeden doen, onwaardig.

De concurrentie maakte dankbaar gebruik van de misstappen. Attacus nestelde zich naast Virtus op de bovenste positie, terwijl ploegen als Wyba, Rotterdam 2 en River Trotters ook akelig dichtbij kwamen. Het eerste lichtpuntje kwam 1 ½ week geleden, toen Virtus in de uitwedstrijd tegen Cobra Nova weer een beetje haar eigen niveau benaderde:40-70.

Afgelopen zaterdag stond er een zware wedstrijd op het programma in de Crosser. Wyba uit Wijchen kon bij winst ook nog kans maken om in de prijzen te vallen. Een topper dus.

Coach Edwin Dekkers had zijn spelers in het veld opdracht gegeven om de gevaarlijke schutter Corstiaan Kan uit de wedstrijd te houden. Deze speler is 1 van de topscoorders uit de competitie met gemiddeld 25 punten. Het lukte Virtus voortreffelijk om via een heel goed afgestemde teamdefense op Kan zijn scoringsdrift in te tomen. Hij maakte “slechts”11 punten. Dit gegeven bleek gedurende de gehele wedstrijd een sterke impuls voor de thuisploeg. Virtus liet prima , opgezette aanvallen zien en scoorde regelmatig. Na het eerste kwart leidde Virtus met 21-18.

Door een 6-10 run van de bezoekers kwamen zij in het tweede kwart op voorsprong: 27-28. De Crosser hield angstvallig haar adem in, maar kon weer opgelucht adem halen, toen Virtus een run neerzette van 9-0.

De ruststand werd daardoor: 45-34. Coach Dekkers liet duidelijk merken erg blij te zijn met deze hoge ruststand.

Het derde kwart liet van 2 kanten matig basketbal zien: veel balverlies, turn-overs en missers. De wedstrijd zakte naar een matig niveau. Gelukkig voor de thuisploeg deelde de bezoekers mee in de malaise. Na het derde kwart was er niet veel veranderd in de onderlinge situatie: 54-44.

In het laatste kwart stelde Virtus meteen orde op zaken en liep via enkele, heerlijke fast-breaks uit naar 62-44. Wyba gaf zich gewonnen.

Door deze comfortabele voorsprong kregen alle spelers speelminuten en tot grote vreugde van het publiek wisten zij allemaal het netje te vinden.

Virtus had de opdracht uitstekend uitgevoerd, alleen kon het driepuntspercentage wel wat beter. De eindstand was: 73-58. Door dit resultaat bleef Virtus in ieder geval medekoploper.

De scores: Jimmy v Leeuwen:14 p/ Martijn Both:12p/ Patrick Bot:11p/ en Niels Plieger ook 11p.

Een pikant detail was het “debuut” van Jerome de Vries bij Virtus. Hoewel natuurlijk van debuut geen sprake is, Jerome speelde jarenlang in diverse eredivisie clubs en trok maar liefst 50 !! keer het oranje-shirt aan, was hij toch een zeer bruikbare- en waardevolle nieuwe kracht.

DE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

a.s Zaterdag wacht Virtus een bijzonder zware opgave. Alsof het van tevoren zo gepland stond, speelt Virtus dan de uitwedstrijd tegen medekoploper Attacus uit Veghel. De inzet is een eventueel kampioenschap en de deelname aan de Play Offs. Bij verlies dreigt Virtus alles mis te lopen. Is het verlies met minder dan 9 punten en verliest Attacus dan haar laatste wedstrijd, dan is er toch feest in Werkendam. Bij winst is Virtus natuurlijk de grote spekkoper en heeft dan in de laatste thuiswedstrijd alles nog in eigen hand.

De spelers roepen zoveel mogelijk supporters op om hen te steunen in Veghel. Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid, dat er een supporters bus zal rijden. Meer info hierover: www.bcvirtus.nl

Patrick en Martijn Both dwingen in slotseconde verlenging af.

Of het aan het zeer vroege tijdstip ( 12.30 uur) of aan de entourage lag in de Nijmeegse sporthal ( geen publiek, muziek en speaker), zal nooit duidelijk worden, maar in ieder geval staat wel vast, dat Virtus tegen het op de 2de plaats staande Trajanum begon met haar slechtste kwart uit dit seizoen. De blessures van Rick Groeneveld, Ton Visser en Mark Bierhof speelden natuurlijk wel een rol, maar als je als trotse koploper na 10 minuten met 13-9 achterstaat, zegt dat genoeg. Tot groot geluk van Virtus bleef de thuisploeg ook ver verwijderd van haar normale vorm. Typerend waren de vele turn-overs aan beide zijden, die het niveau danig beïnvloedde en een scala aan missers deed daar nog een schepje bovenop.

In het 2de kwart herstelde Virtus zich enigszins en kon nu aanvallend wel geregeld een vuist maken. De aanvalsopzet verliep beter en ook het afronden ging wat makkelijker. De lijstaanvoerder bereikte een kleine voorsprong met de rust: 27-31.

Na de hervatting veranderde het spelbeeld helaas weinig: onrustig basketbal met turn-overs, misverstanden en “airballs” wisselden elkaar aan beide kanten regelmatig af .

Als leek zou je denken bij het zien van het gebodene spelbeeld, dat hier 2 degradatie kandidaten aan het werk waren i.p.v. de nummers 1 en 2 van de competitie. Viel er dan helemaal niets positiefs te vermelden ?

Gelukkig wel. Coach Edwin Dekkers had zijn huiswerk goed gedaan en liet zijn ploeg bijna de gehele wedstrijd in zone verdedigen. Met deze strijdwijze voorkwam Virtus, dat de thuisploeg makkelijk kon penetreren in de bucket en gedwongen werd om schoten van buiten te nemen, die vaak gemist werden. Aanvallend liet Virtus enkele mooie acties zien. Fast-breaks werden prima afgerond door Niels Plieger, Jasper v Houwelingen, Jimmy v Leeuwen en Patrick Both. Na het 3de kwart viel er nog weinig verschil te constateren: 35-41.

Het laatste en 4de kwart zou uitgroeien tot een super spannend spektakel , wat het schamele niveau in het vergeethoekje plaatste. Beide teams bleven in elkaars spoor, zowel qua balverlies, missers en tot ontzetting van beide coaches>het missen van vele vrije worpen<.

Spannender werd het we. 30 Seconden voor tijd, leek Virtus tegen een nederlaag op te lopen: 54-52 Trajanum stond 2 punten voor en kreeg 2 vrije worpen. Tot grote opluchting van heel Virtus zette de negatieve tendens zich door: beiden werden gemist. Razendsnel nam Virtus de bal uit, maakte geen fout , liep een prima fast-break. Martijn Both gaf zijn broer Patrick een niet te missen scoringskans: 54-54 en dus 5 minuten verlenging.

Beide teams leken bevangen door de zenuwen. Er werd niet gescoord. Na bijna 3 minuten verbrak Jimmy v Leeuwen deze negatieve spiraal.

Hij benutte alle 4 zijn vrije worpen en gaf Virtus lucht: 54-58. De thuisploeg ging voor haar laatste kans en scoorde 9 seconden voor tijd na een dubbel balverlies een enigszins gelukkige driepunter, maar die telde wel: 61-62. Virtus had dit geroutineerd moeten uitspelen, maar maakte een domme fout, waardoor de nederlaag weer op de loer lag. 2 vrije worpen voor de Nijmegenaren. Gelukkig werd er slechts eentje benut. Opnieuw verlengen ? Virtus had cruciaal balbezit en hield het hoofd nu koel. De bal werd snel uitgenomen, de vrije man gezocht en heel kort balbezit. Hierdoor kon Trajanum de zo gewenste fout niet maken om in balbezit te komen. Alleen een duidelijke fout op Jimmy van Leeuwen in de bucket resteerden hen nog. Jimmy benutte 1 vrije worp: 62-63.

Voor de derde keer wankelde Virtus. Trajanum had balbezit en bij een score zou Virtus de verliezer zijn. Hierdoor ontstond hetzelfde scenario als tijdens de wedstrijd tegen runner-up River Trotters van een paar weken geleden: het Nijmeegse schot ketste op de ring weg en Virtus had een zeer benauwde, maar zeker ook een zeer waardevolle zege op zak. De reële voorsprong bedraagt nu 6 punten op Trajanum en 6 punten op Attacus, River Trotters en Rotterdam maar met 1 wedstrijd minder gespeeld op deze 3 ploegen.

Willen de Werkendammers deze comfortabele voorsprong niet verspelen, dan moet er de komende weken beter gespeeld gaan worden. Te beginnen a.s. zaterdag tegen Barons in Breda.

SP20170121c Virtus H1 Pendragon H1Een prima gespeelde wedstrijd tegen het Tilburgse Pendragon leverde Virtus extra winst op. De koppositie werd verstevigd door deze overwinning en de voorsprong op de ranglijst op de naaste belagers River Trotters, Rotterdam en Trajanum groeide. De minimale voorsprong, enigszins vertroebeld door het onderlinge wedstrijdverschil, bedraagt 4 punten en kan bij het verdere verloop van de competitie makkelijk uitgroeien tot 6 punten of meer.

In haar eigen sporthal de Crosser liet Virtus afgelopen zaterdagavond duidelijk zien, dat er voor de bezoekers weinig eer viel te behalen.

De Werkendammers startten met Arjen v d Wiel, Jimmy v Leeuwen, Niels Plieger, Patrick Both en Jasper v Houwelingen. Vanaf de eerste balwisselingen nam dit vijftal de overhand. Verdedigend werd de tegenstander nauwelijks ruimte gegund en door zelf wel regelmatig te scoren, was de stand na het eerste kwart 20-12 in het voordeel van Virtus. Opvallend was de rol, die coach Edwin Dekkers had voorgelegd aan Jimmy v Leeuwen: aanvallend hoefde hij zich niet “druk” te maken. Zijn belangrijkste taak bestond uit het strak verdedigen en schaduwen van Pendragons topscorer. Jimmy kweet zich bijzonder goed van deze taak, getuige de matige scores en inside-dreiging van zijn directe tegenstander. Hoogtepunt in dit 2de kwart was de splijtende pass van Niels Plieger, die vanuit zijn eigen bucket de snel weg sprintende Ton Visser subliem aanspeelde ver op de helft van de bezoekers, waarna Ton dit buitenkansje prachtig verzilverde. Door driepunters van Jasper v Houwelingen en mooie inside scores van Patrick Both en toch ook Jimmy v Leeuwen zorgde voor een comfortabele voorsprong bij rust:39-27.

Onmiddellijk na de rust brandde Martijn Both los en toonde, tot grote enthousiasme van het publiek, zijn specialiteit: de supersnelle steal gevolgd door een vlekkeloze dribbel met dito afwerking. Maar liefst 8 punten op rij noteerde de Werkendamse guard. Toen daarna Niels Plieger een driepunter en een reverse-dribbel liet aantekenen, was het verzet van Pendragon gebroken: 62-40. De 2 zeer nuttige bankspelers Max Verhoeven en Ton Visser kregen veel speeltijd toebedeeld. Zij grepen die kans met beide handen en wisten het publiek op de banken te krijgen. De eerste daad van Max Verhoeven was een loepzuivere driepunter via het bord en toen hij daarna nog 2 maal op rij wist te scoren, stond het publiek op de banken. Wat een spectaculaire binnenkomer voor deze veelbelovende “youngster”.

Virtus bleef aanvallend goed bij de les, alleen haperde op sommige momenten de driepunter. Dit nam niet weg, dat het publiek getrakteerd werd op enkele schitterende aanvallen, die uiteraard in een score eindigden. Martijn Both op Max Verhoeven, Jasper v Houwelingen op Patrick Both en Jimmy v Leeuwen opnieuw op Jasper. Het publiek leit zijn waardering voor deze hoogstandjes duidelijk blijken.

De Werkendammers bereikten freewheelend het einde van deze wedstrijd en konden de Tilburgers net niet onder de 50 punten houden: 77-50. Bij Virtus eindigden 3 spelers in de dubbele cijfers: Niels Plieger:17 p + 14 !!! rebounds, Patrick Both: 15 p en Martijn Both: 14 p.

Jasper v Houwelingen onderscheidde zich nog met 3 driepunters.

a.s. Zaterdag speelt Virtus op een Peanuts-tijd in Nijmegen de topper tegen Trajanum: 12.30 uur. Deze zware klus tegen het op de 2de plaats staande team werd thuis maar nipt gewonnen en wordt zeker een beladen duel.

De week daarop speelt Virtus weer een uitwedstrijd. Nu in Breda tegen Barons en pas op 11 februari is weer de volgende thuiswedstrijd. Dan tegen bc. Vlissingen

Wedstrijdfoto's kunt u vinden onder menu-item "Foto's en Films" / "Foto's vanaf 2011" / "Seizoen 2016-2017"

Pagina 5 van 6