Logo 2 Taken on

Het takenschema t/m 21 sept. staat online.
klik op taken image, schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

Heren 1

Heren 1 (56)

20161119 Virtus H1 CobraNova H2ArjenIn een goed bezette sporthal de Crosser behaalde Virtus opnieuw een belangrijke zege, waardoor het koploper blijft in de eerste divisie B.

De Werkendammers krijgen week in, week uit met tegenstanders te maken die extra gemotiveerd zijn om te winnen van de lijstaanvoerder.

Met deze instelling was ook Cobra Nova uit Den Haag vertrokken. Zij maakten het Virtus vanaf het beginsignaal erg lastig en wisten ook al eerste tot scoren te komen. Zij anticipeerden erg snel bij balbezit, terwijl zij verdedigend probeerden om Virtus het zo moeilijk mogelijk te maken.

Toch lukte het de thuisploeg om met enkele scherpe aanvallen een paar maal het netje te vinden en in dit eerste kwart aan de goede zijde van de score te blijven: 21-16. Martijn Both met 3 scores en Peter v d Stelt met 2 scores maakten mede het verschil.

In het 2de kwart had Virtus het juiste antwoord gevonden op de aanvallen van de Hagenezen. Met grote inzet werd de verdediging aangescherpt en attaqueerde Virtus in een vroeg stadium de bezoekers. Dit leverde een aantal steals op, die helaas niet altijd werden verzilverd, ondanks een reële kans daarop. De koploper bleef fanatiek de tegenstander bestrijden, zodat zij nauwelijks tot scoren kwamen in dit 2de kwart. Slechts 10 punten wist Cobra Nova te maken. Een bijzonder goede prestatie van het gehele Virtus-team. Aanvallend scoorden Patrick Bot en opnieuw Martijn Both en Peter v d Stelt enkele malen, waardoor Virtus met een gerust gevoel mocht gaan rusten: 40-26. Erg leuk voor het publiek was de eerste driepunter van Virtus gescoord door “youngster” Max Verhoeven.

Het zal wel altijd een raadsel blijven, wat er in de thee heeft gezeten, maar dat het iets stimulerends was, zeker niet ! Virtus begon slordig aan de 2de helft. De concentratie, waarschijnlijk mede ingegeven door de tussenstand, was in de kleedkamer achter gebleven. Veel onnodig balverlies en dito missers maakten het spel er niet beter op. De scherpte was er enigszins uit en slechts door enkele, overigens zeer mooie acties, van Martijn Both en ook weer Peter v d Stelt wist Virtus te scoren. Helaas voor Peter waren dit ook zijn laatste daden, want door een felle woordenwisseling met de scheidsrechter moest hij het speelveld voortijdig verlaten. Erg jammer, juist nu hij 1 van zijn beste wedstrijden speelde. In deze fase wisten de bezoekers ook niet vaak tot scoren te komen. Een time-out aan Virtus-kant was hard nodig. Coach Erwin Dekkers zette zijn spelers op hun nummer en eiste weer inspiratie. Toch verloor Virtus dit kwart met 1 punt: 16-17.

De woorden van hun coach denderde nog na in de koppies en in het vierde kwart was dat erg goed te merken. Arjen van de Wiel, de teruggekeerde guard, eiste een hoofdrol op. Hij dirigeerde als vanouds zijn teammakkers richting basket en vormde een serieuze bedreiging voor de bezoekers. Zeker toen hij ook nog begon met scoren via driepunters en met niet te missen assists voor zijn ploeggenoten, werd Cobra Nova overklast. Arjen werd topscorer met 16 punten, terwijl ook Mark Bierhof in de dubbele cijfers belandde. Dit gaf de brede selectie van Virtus aan. Waar normaal andere spelers de scores voor hun rekening nemen en omdat zij dit keer minder dominant aanwezig waren, stonden nu andere spelers aan de basis van weer een zege. Iedereen wist te scoren; Ton Visser liet ook mooie dingen zien en bekroonde dat met 3 punten. Jimmy van Leeuwen en Rik Groeneveld lieten duidelijk zien, waarom zij ook in de succesvolle selectie zitten: keihard werken, niet zeuren en scoren: beiden maakten 4 punten.

Het slotakkoord van dit laatste enerverende kwart kwam op naam van Arjen v d Wiel en Mark Bierhof. Zij scoorden in de laatste minuut beide een prima driepunter. Virtus zegevierde afgetekend met 78-55 en blijft door deze zege de trotse lijstaanvoeder.

BEKERWEDSTRIJD.

a.s Vrijdag om 19.15 uur !!!! kan Virtus in de eigen thuishal opnieuw geschiedenis schrijven door in de 3de ronde van de nationale bekerstrijd te winnen van basketbalacademie Limburg. Gemakkelijk zal dit zeker niet zijn, maar een Virtus in vorm is tot veel in staat. Ook in de vorige 2 ronden werd er gewonnen van een hoger spelend team. En bij winst wacht een wel erg aantrekkelijke tegenstander uit de ere-divisie .

SP20161112 RiverTrotters H1 Virtus h1In een zeer goed bezette sporthal de Wielewaal, waaronder ook vele Werkendammers, behaalde Virtus een zwaar bevochte zege op de thuisploeg River Trotters.

Deze heuse derby, alleen de Merwede scheidt de beide gemeenten, wordt nu al een paar seizoenen gespeeld. In de beginfase had Virtus de overhand, mede door haar jarenlange ervaring op dit niveau, die de nieuwkomer uit Hardinxveld logischerwijs nog ontbeerde. De laatste jaren ontwikkelde de ploeg zich steeds beter, waardoor de derby’s steeds interessanter werden.

Oud-Virtus coach van vorig seizoen Arjan Bruystens zwaait nu de scepter in Hardinxveld en kende Virtus natuurlijk op z’n duimpje en met die kennis wist hij het spel van de Werkendammers goed te bestrijden. Virtus zou dus gewaarschuwd aan de start moeten staan, maar daar bleek in de openingsfase niets van. De thuisploeg startte met een 9-0 run. Gelukkig herpakte Virtus zich en vooral door een soms onnavolgbare Patrick Bot knokte de bezoekers zich terug in de wedstrijd. De Hardinxveldse coach begon met een “laffe” zone-verdediging. Hij wist natuurlijk, dat Virtus daar vaak moeite mee heeft en dat lukte gedeeltelijk. Na het eerste kwart had Virtus de schade terug gebracht tot 6 punten: 23-17.

In de volgende 10 minuten sluipt Virtus langzaam naar de thuisploeg toe door o.a. 2 driepunters van Martijn Both en een aantal belangrijke rebounds van Rik Groeneveld. Door nu evenals de zone-defense te gebruiken werd River Trotters het scoren moeilijk gemaakt en zolang de driepunters aan Hardinxveldse kant niet vielen, liep Virtus behoorlijk in. De ruststand gaf nog niets prijs: 39-37.

Na de thee zakte het speelpijl enigszins af. Mede oorzaak hiervan waren de beide scheidsrechters die nogal inconsequent gingen fluiten. Alle spelers ondervonden hier hinder van, wat resulteerde in veel fouten en te veel balverlies, bang om weer een fout te krijgen. Virtus bleef gelukkig hard werken, maar kon niet voorkomen, dat het nog steeds op achterstand stond: 55 – 53.

Het vierde kwart liet een heel ander beeld zien: een heuse thriller met pas in de allerlaatste seconde de terechte winnaar . 2 Minuten voor tijd leek Virtus een bres te slaan door scores van Martijn Both en Niels Plieger: 64-68.In deze fase had Virtus de pot kunnen beslissen, maar er werden te veel vrije worpen gemist. De thuisploeg was de gehele wedstrijd op zoek geweest naar de driepunter als tegen-antwoord op de zone van Virtus. Gelukkig voor de koploper vielen ze niet allemaal, net zoals een week eerder Rotterdam presteerde. Maar..in de laatste seconden viel toch hun driepunter: 67-68. Virtus had balbezit en kreeg 2 vrije worpen. Opnieuw en tot schrik van iedere Virtus-supporter werden beide vrije worpen weer gemist. River Trotters rook haar kans met nog 3 seconden te spelen. Een razendsnelle aanval werd opgezet en binnen de tijd vloog de bal naar de ring. Zou Virtus weer tegen een nederlaag oplopen. De spanning in de uiterst sfeervolle sporthal steeg naar het hoogtepunt.Iedereen hield z’n adem in en tot grote opluchting van alles en iedereen uit Werkendam ketste de bal via de ring weer in het veld.

Door deze zwaarbevochten zege blijft Virtus mede-koploper in de 1ste divisie.

Volgende week zaterdag om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen CobraNova en 6 dagen later, vrijdag 25 november, de zeer belangrijke bekerwedstrijd in nu al de 3de ronde van de Nederlandse beker, tegen Limburg United. Let op de vreemde aanvangstijd: 19.15. Bij winst bereikt Virtus de laatste 16 van de nationale bekerstrijd.

 

(foto van River Trotters, JWvG)

zondag, 06 november 2016 14:30

20161105 - Virtus verliest in de Crosser

Tegen de verwachting in verloor Virtus afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen het op de 4de plaats staande Rotterdam.

Je zou mogen verwachten, dat de thuisploeg, in normale doen, dit varkentje wel zou wassen. Dat dit een utopie bleek, had te maken met 3 essentiële wedstrijdsituaties. Allereerst was Rotterdam van “buiten” erg trefzeker met maar liefst 10 !! driepunters. Tel daarbij op, dat Virtus, ondanks de hoge inzet, toch ook wel enige makkelijke scores liet liggen. Desondanks bleef Virtus lang in de wedstrijd en voerde vaak de boventoon, zei het met miniem verschil. Tot 3 minuten voor tijd stond Virtus nog aan de goede score van de wedstrijd:55-54. De hoop om wederom zegevierend af te kunnen sluiten, werd door de Rotterdamse center aan flarden geschoten. Deze langste man in het veld scoorde 3 maal op rij en noteerde enige seconden later weer een treffer. Dit werd het dappere Virtus te veel. Rotterdam verraste Virtus al in de openingsfase met een wervelend start. De Virtus-defense verzaakte te veel, waardoor er na 2 minuten al een 4-11 tussenstand te zien was. Virtus vluchtte in een time-out en coach Edwin Dekkers probeerde zijn team weer op de rails te krijgen. Dat lukte aardig en na het eerste kwart had Virtus de schade teruggebracht tot 2 punten: 17-19.

Gewaarschuwd nam Virtus in het 2de kwart direct het heft in handen. Patrick Bot scoorde aan aantal keren zeer fraai en een driepunter van Niels Plieger zette de thuisploeg op een kleine voorsprong. Nu vluchtte Rotterdam in een time-out, maar dat mocht niet baten. Virtus paste een nieuwe verdedigingstactiek toe, waardoor de bezoekers nu moeilijk tot scoren kwamen. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van Martijn Both: een super-steal, een snelle dribbel en een score in de “buzzerd” (zoemer).De ruststand was nog wel in Rotterdams voordeel, maar gaf hoop voor het restant van de wedstrijd.: 28-33. Zo te zien aan het 2de kwart gloorde er weer hoop voor de thuisploeg. voor de trotse koploper. Rotterdam dacht daar echter anders over. Binnen 2 minuten vielen de eerste driepunters. De Werkendammers keken elkaar aan en even later zag het weer ruim opgekomen publiek een Virtus met inzet, power en strijd de spannende strijd vervolgen. Virtus ging aanzienlijk beter spelen. Weinig balverlies en foute passes leidde tot een overwicht voor de trotse koploper na het derde kwart:50-47.

In het laatste kwart ging het om onbegrijpelijke redenen mis. Virtus ging weer eenvoudige scores missen, terwijl Rotterdam opnieuw enkele driepunters produceerde. Virtus wankelde en ontbeerde nu de steun van het fanatieke deel van de supporters. Het bleef akelig stil in de Crosser. Virtus gaf zich gewonnen en verloor enigszins geflatteerd met 65-74. Bij de thuisploeg zaten 4 spelers in de dubbele cijfers: Patrick Both( 17p), Niels Plieger(16p),Jimmy v Leeuwen(15p.) en Martijn Both ook 15p. Ondanks deze nederlaag blijft Virtus koploper alleen nu wel gedeeld met het Nijmeegse Wyba. Volgende weer wacht Virtus de zeer zware uitwedstrijd tegen streekgenoot River Trotters en een week later( 19 nov.) volgt de thuiswedstrijd tegen Costra Nova. Aanvang: 20.00 uur.

Klik HIER voor de wedstrijdfoto's.

SP20161019 Virtus H1 Punch BekerBC Virtus blijft in het lopende seizoen vriend en vijand verbazen met zeer spectaculaire zeges verkregen via aantrekkelijk en soms flitsend basketbal. Ook het publiek onderkent dit verschijnsel en was afgelopen woensdagavond in groten getale naar de Crosser gekomen in de hoop op weer een nieuwe stunt van hun club. Nu voor de 2de keer tegen een divisie hoger spelende vereniging na loting voor de nationale beker: het legendarische Punch uit Delft, een voormalig grootmacht uit het Nederlandse basketbal.
Vooraf heerste er rust en ontspanning bij de Werkendammers, mede door het ludieke voorstellen samen de Peanuts. Verliezen is geen schande en winnen betekent een nieuwe boost voor het zelfvertrouwen.
Coach Edwin Dekkers startte met Martijn Both, Arjan v d Wiel, Jimmy v Leeuwen, Jasper v Houwelingen en Patrick Bot. Met dit vijftal hoopte hij in de beginfase overeind te blijven tegen de fysiek sterkere tegenstander. Hoe anders pakte het uit? Virtus nam onmiddellijk het heft in handen en via razendsnel uitgevoerde aanvallen, afgerond met een “eenvoudige” back-door pass, stond Punch erbij en keek ernaar. Binnen no-time liet het scorebord een zeer verrassende stand zien: 13-3.
Nu zegt zo’n voorsprong in de beginfase bij het basketbal niet alles, maar toch bleek dit achteraf een beslissende kloof, die Punch niet meer te boven kwam. De Delftenaren bleven vanaf dit moment constant achter de feiten aanlopen. Door een razendsnelle balcirculatie wist Virtus persoonlijk contact met de sterkere tegenstanders te vermijden. Verdedigend zocht Virtus haar man wel op. Fanatiek zaten de Werkendammers hun tegenstanders op de huid, waardoor Punch moeizaam tot scoren kwam. Het eerste kwart gaf dan ook een verrassende tussenstand te zien:24-11.
Door enkele noodzakelijke mutaties stokte de Virtus-motor. Toen ook in aanvallend opzicht de ring niet vaak werd gevonden, rook Punch haar kans. Virtus wist 5 minuten niet te scoren en de bezoekers kropen dichterbij (29-24) om vol elan de wedstrijd te vervolgen in de hoop er een echte wedstrijd van te maken.
Niels Plieger, de met veel ervaring teruggekeerde center, zag het gevaar goed in. Met 3 !! driepunters op rij en een normale score maakte hij persoonlijk het gat met Punch weer een stuk groter. Toen Niels even later in de wedstrijd ook nog eens 3 keer een tegenstander blokte, stond het publiek op de banken. Was het dan Niels alleen? Zeker niet !
Martijn Both pakte weer een aantal belangrijke steals. Gevoelsmatig reageerden Jasper v Houwelingen en Jimmy v Leeuwen op deze situatie door al razendsnel te vertrekken richting Delftse basket. Die actie bracht de Werkendammers in duidelijk numeriek overwicht met de daarbij behorende punten. Virtus ging weer wisselen en nu pasten Ton Visser en Max Verhoeven zich uitstekend aan, waardoor Virtus kon gaan rusten met een ruime voorsaprong:45- 32.
Na de hervatting keerde een getergd Punch uit de kleedkamer terug. De legendarische coach Jan Sikking had z’n team op scherp gezet in de hoop het tij te doen keren. Virtus werd al vroeg onder druk gezet. Daardoor ontwikkelde zich een boeiend gevecht. Virtus moest heel diepgaan. Door een energieke inzet van Mark Bierhof en het slimme, snelle spel van beide aanjagers Arjan v d Wiel en Peter v d Stelt wist Virtus overeind te blijven, alhoewel dit kwart wel verloren werd: 17-21.
Het laatste kwart zou dus de beslissing brengen. Kon Virtus het hoge niveau en tempo volhouden? De spanning was ook bij het publiek voelbaar. Zoals vaker dit seizoen stond technicus Patrick Bot op en via enkele onnavolgbare acties voor de Punch-verdedigers, ontnam hij hen de laatste hoop. Dit werd nog verstrekt door een verre driepunter en een supersterk blok van Mark Bierhof. Punch gaf zich gewonnen en voelde, dat er vanavond in Werkendam niets te halen viel. Knap en leuk voor de statistieken waren nog de driepunter van Ton Visser en de energieke inzet van de “jonge” Max Verhoeven, die van het publiek een warm applaus kreeg, toen ook hij scoorde.
Topscorer was Niels Plieger met 20 punten, terwijl Patrick en Martijn Both ieder 15 punten hadden gescoord.
Virtus was er dus opnieuw in geslaagd om te winnen van een hoger spelend team (80 -60) tot grote vreugde van het publiek. Door deze bekerzege behoort Virtus tot de laatste 16 teams voor de nationale beker. Een zeer memorabel feit, bereikt door een team met grote vechtlust en ook zeker bereid om voor elkaar te vechten.
De loting heeft Virtus gekoppeld aan de basketbal academie Weert, in kracht te vergelijken met de andere 2 tegenstanders. Dus…wie weet ?
De eerstvolgende competitiewedstrijd in de Crosser is op 5 november.

Han v d Akker

zondag, 02 oktober 2016 20:24

20161001 - BC Virtus behoudt koppositie

De kop van het artikel doet denken aan weer een gemakkelijke overwinning voor de trotse koploper van de eerste divisie van de NBB.

Wie, echter afgelopen zaterdagavond in de Crosser is geweest, weet dat de zaken echter geheel anders lagen.

Het was een wedstrijd met een sterk golvend spelverloop, vaak een bovenmatige inspanning aan beide zijden en een zeer gelijk opgaande strijd. Tot de laatste seconden bleef het onduidelijk, wie aan het langste eind zou trekken. Tegenstander Trajanum uit Nijmegen was een grote onbekende voor Virtus. Normaliter spelen zij in de andere divisie.

Coach Edwin Dekkers startte met Arjan v d Wiel, Jimmy v Leeuwen, Jasper v Houwelingen, Niels Plieger en Patrick Bot. Vanaf de eerste sprongbal werd onmiddellijk duidelijk, dat dit geen gemakkelijke avond voor Vitus zou worden. De Nijmegenaren verdedigden heel sterk, gaven nauwelijks ruimte weg en waren in staat om 1 van Virtus sterkste wapens> de fast-break< regelmatig te elimineren. Was Virtus dan de onderliggende partij? Totaal niet! De ploeg ging mee in het hoge tempo en door een prima uitgevoerde man-to-man defense kwamen ook de Nijmegenaren moeilijk tot scoren. Dankzij de driepunters van Jimmy v Leeuwen, Mark Bierhof en Jasper v Houwelingen bleef de spanning in de wedstrijd: 19-20 na het eerste kwart.

In het tweede kwart startte Virtus overdonderend, mede door steals van Martijn Both.( 26-22) De Nijmeegse coach vluchtte in een time-out om zijn team weer op de rails te krijgen. Dit lukte vooral in verdedigend opzicht. Enkele keren werden de Virtus-aanvallers op spectaculaire wijze onder het bord afgestopt. Deze enerverende wedstrijd bleef op een neer golven met alles wat basketbal zo spectaculair maakt.

De ruststand liet nog alles open: 35-35.

Het lukte Virtus opnieuw om in het begin van het nieuwe kwart een kleine voorsprong te nemen: 44-41. De bezoekers raakten niet in paniek en bleven hun eigen spel spelen: de bal razendsnel laten circuleren op zoek naar de vrije man. Virtus verdedigde met man en macht, maar kon toch niet voorkomen, dat Trajanum via enkele dunks een kleine voorsprong realiseerde na het derde kwart: 48-50.

Zou het Virtus lukken om in het laatste kwart haar ongeslagen status te bewaren? De strijd werd nog intenser. Beide teams gaven geen krimp en deden er verdedigend nog een schepje bovenop. Het trouwe thuispubliek, opgezweept door de speaker, ging weer massaal achter hun club staan en diende zo als 6de man. Virtus kreeg hierdoor nog meer spirit en zij knokten zich helemaal leeg en de inzet was formidabel. Door het hoge niveau konden beide coaches slechts sporadisch wisselen tot teleurstelling van de bankspelers. Een supersteal en een razendsnelle fast-break gaf Virtus 1 minuut voor tijd wat lucht: 65-61.

Trajanum ging uiteraard over tot een full- court- press om de wedstrijd te doen kantelen. Virtus gaf echter geen krimp en knokte zich helemaal leeg. De verdediging gaf geen millimeter ruimte meer weg en eenmaal in balbezit klaarde Virtus deze zware klus door het balbezit vakkundig tot het eind toe door te voeren. De stand bleef ongewijzigd. Topscorer aan Virtus-zijde werd Patrick Bot met 17 punten.

Na afloop vielen de Virtus-spelers elkaar juichen in de armen. Nog 1 opmerkelijk feit uit deze hoogstaande wedstrijd: geen enkele speler was in de foutenlast gekomen. Een compliment voor alle spelers en de scheidsrechters.

a.s. Zaterdag speelt Virtus opnieuw een thuiswedstrijd. Nu tegen Barons uit Breda. Dat wordt weer een pittige opgave voor de Werkendamse koploper.

zaterdag, 24 september 2016 23:31

20160917 - Seizoensstart BC Virtus “eitje”.

Voor aanvang van de eerste competitiewedstrijd die Virtus ging spelen in de vernieuwde sporthal de Crosser vroeg de speaker aan alle aanwezigen 1 minuut stilte vanwege het trieste overlijden op slechts 60 jarige leeftijd van oud-bestuurslid en speler Aad Nieuwstraten.

Virtus was het seizoen uitstekend gestart met een bekerzege over het 1 divisie hoger spelende New Stars uit Nieuwegein. Ook deze wedstrijd werd gewonnen, alhoewel er van een echte wedstrijd geen sprake was. Het was meer een veredeld trainingspotje. De oorzaak lag natuurlijk aan de tegenstander, maar dat is te expliciet gesteld. De bezoekers uit Dordrecht, spelend onder de naam Rowic, een zeer bekende naam in het basketbal, hadden grote personele problemen. Tot 3 dagen voor de wedstrijd was het nog onzeker of het door zou gaan. Dankzij de inzet van het JU20 lukte het toch om een team te formeren en kon de wedstrijd gelukkig gespeeld worden.

Virtus, toch beduidend sterker door de terugkeer van Niels Plieger, Arjen v d Wiel, Peter v d Stelt en nieuwkomer Mark Bierhorst, stelde onmiddellijk orde op zaken en in no time stond er een 18-4 score op het bord. De thuisploeg combineerde naar hartenlust en bijna iedere aanval leverde een score op, ondanks het dappere verzet van Rowic, maar het niveauverschil was eenvoudig te groot. Na het eerste kwart was de score opgelopen tot 35-13

In het 2de kwart bleef Virtus geconcentreerd spelen. Zeer snel uitgevoerde fast-breaks, het handelsmerk van Virtus, werden afgewisseld met sterke individuele acties. Rowic probeerde wel tegengas te geven, maar stond toch machteloos, ondanks enige knappe acties, tegen een veel beter Virtus.

De thuisploeg gebruikte al haar ervaring om de Dordtenaren het vuur aan de schenen te leggen. Mooi was om te zien, dat het Virtus veelvuldig lukte om via slimme steals razendsnel te counteren en te scoren.

De ruststand maakte alles duidelijk: 58 - 21

In de rust kreeg Virtus van de teruggekeerde coach Edwin Dekkers de opdracht mee om verdedigend de touwtjes sterk aan te halen. Deze opdracht lukte uitstekend en Rowic kwam nauwelijks meer tot scoren. Kwamen zij wel in de buurt van de basket, dan werden de missers een prooi voor Mark Bierhorst of Rik Groeneveld. Duidelijk was ook te zien, dat de vermoeidheid bij Rowic nu al grote vormen begon aan te nemen, waardoor Virtus haar snelle spel optimaal kon benutten. Na 3 kwarten gaf het scorebord 90 – 27 !!  aan.

Bij het begin van het 4de en laatste kwart kwam de 100-punten grens al snel in zicht voor de thuisploeg. Jimmy van Leeuwen werd de “ongelukkige” speler, die die eer te beurt viel>hij moet daardoor het gehele team van een rondje voorzien<

Ondanks de geringe en steeds slapper wordende tegenstand bleef Virtus goed bij de les. Het bleef als team spelen, waardoor er liefst 7 spelers in de dubbele cijfers eindigde.

Het laatste vermeldenswaardige feit kwam op naam van jeugdspeler Max Verhoeven: ook hij belande in de dubbele cijfers: 10 punten. Mede daardoor kwam er een eindstand van 120 – 39 op het scorebord. Een eerste-divisie uitslag onwaardig.

Virtus had de eerste 2 punten binnen, maar meer ook niet.

a.s Vrijdag kan Virtus op veel meer tegenstand rekenen en zal het erg hard moeten werken om te winnen in Tilburg van Pendragon.

 

Pagina 6 van 6