Eerste speelweekend in de boeken

Het eerste speelweekend van het seizoen 2023-2024 zit erop. Dit seizoen worden er weer verslagen gemaakt! Hou het nieuws in de gaten.

Verslagen van deze week zijn van:
Dames 2, Heren 2 en U12-2

Dames 2 gaat nazomeren in Leiden

Dit seizoen speelt VSE-2 zonder Romy en Annelotte die VSE-1 mogen versterken maar met Jasmijn, Naomi en Quinty van V22. In deze nieuwe samenstelling en met de geplande roadtrips van diverse dames verwachten we best een lastig seizoen met wisselende bezetting bij de wedstrijden.

Zo ook deze zaterdag, met 7 vertrekken we naar Leiden en zoals vaker zijn we maar net op tijd in de sporthal. Dit keer hielpen werkzaamheden A27 en A4 niet mee en ook de parkeergarage vinden én uitkomen blijkt een hele uitdaging 😊

De wedstrijd begint onrustig, in de verdediging maken onnodige fouten, creΓ«ren we niet de beste kansen en binnen een paar minuten staan we 8-2 achter. Een time out helpt, we verdediging wat voorzichtiger en zien Nienke, Anne-Fleur en Indy een paar keer lekker naar het bord gaan en na 10 minuten staan we weer gelijk (11-11).

In het 2e kwart zien we sterk spel in de bucket van de dames van LUSV en ze pakken een voorsprong van 8 punten. Ook die achterstand werken we weg en met rust staan we nog wel 3 puntjes achter (26-23) maar lijkt alles nog mogelijk.

Na de rust is de adrenaline van de eerste helft uitgewerkt en binnen 4 minuten loopt LUSV uit naar een voorsprong van 14 punten en is de wedstrijd gedaan. Met 2 wissels op de bank is er te weinig ruimte om op adem te komen en wat we ook proberen, het lukt gewoon niet meer. Het 3e kwart verliezen we met 11 punten, het 4e met 20 wat uiteindelijk leidt tot een eindstand van 76-42.

Topscores: Nienke (14pnt), Anne-Fleur en Indy (8pnt)

Heren 2 uit de startblokken

Zaterdag 16 september is de competitie voor Heren 2 van start gegaan. EVBV Octopus MSE 2 was de eerste tegenstander voor de mannen van B.C. Virtus. 

De Werkendamse basketbalclub begon met haar basis 5: Joey Keppel, Lennart Visser, Sander Visser, Quint Keppel en Jannick van Ballegooijen. In het begin van de wedstrijd gingen de twee teams nog gelijk op, maar dankzij 2 driepunters van Joey Keppel aan het einde van het eerste kwart, ging Virtus met een kleine voorsprong het tweede kwart in.

De twee teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Lang blijft het nog spannend om te bepalen welk team in de rust op voorsprong staat, maar Lennart Visser had andere plannen. In de laatste 2 minuten van het tweede kwart besluit hij even gas te geven en scoort 10 punten. Virtus ging met een comfortabele voorsprong van 14 punten de rust in.

In de tweede helft van de wedstrijd werd de goede lijn van het einde van het tweede kwart doorgezet. Heren 2 zat goed in de wedstrijd en stond zowel verdedigend als aanvallend goed opgesteld. Octopus probeerde nog wat terug te doen, maar kwam niet meer in de buurt van de Werkendammers. Na een goede derde en vierde kwart aan de kant van Virtus werd uiteindelijk de eindstand bepaalt met 52-77 in het voordeel van B.C. Virtus.

Team: Quint Keppel 14, Rens van Noorloos 14, Lennart Visser 14, Jannick van Ballegooijen 12, Ruben van Berchum 7, Joey Keppel 6, Sander Visser 6 en Max Verhoeven 3.

High Five maatje te groot voor U12-2

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover! De eerste wedstrijd in een nieuwe competitie voor onze Virtus-basketballers uit Woudrichem. Na een paar weken lekker trainen, keken we met zijn allen uit naar de start van de competitie. Met een jong team, het merendeel is 9 jaar Γ©n we hebben zelfs nog een 8-jarige in de groep, wisten we dat het geen gemakkelijk seizoen in de U12-competitie zou gaan worden.

Tijdens de warming-up zagen we het al gauw: de basketballers uit Tilburg zijn een stuk groter dan dat wij zijn. In het veld merkten we ook het leeftijds- en fysieke verschil. Dat was echt even wennen zeg! De uitslag van de wedstrijd zegt echter helemaal niets over de strijd die onze kanjers geleverd hebben. Waar we in de eerste periode nog β€˜cadeautjes’ weggaven door de bal zomaar uit handen te geven, lieten we tijdens het verloop van de wedstrijd steeds meer vuur en strijd zien! Alle handen gingen in de lucht toen Zara de eerste score maakte voor ons. Wat een feest en wat een mooie bal! Ook Lieve maakte nog een prachtige score en Lieke knalde er een driepunter in!

Ga er maar aan staan: spelen tegen oudere, grotere en sterkere kinderen die ook nog eens heel gemakkelijk kunnen scoren. Ik ben ontzettend trots op het team. Wat een vechtlust en motivatie. Dit is met opgeheven hoofd het veld verlaten! Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen nog hele mooie dingen gaan laten zien. En daarnaast: wij hebben nog twee seizoenen om te groeien in deze leeftijdscategorie. Dat belooft wat voor de toekomst!

Op 30 september spelen we de volgende wedstrijd in De Crosser, wij hebben er zin in!
homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right