Verslagen van 2 december

Verslagen van deze week zijn van:

Dames 2: Code oranje

Eindelijk, na 4 weken geen wedstrijd op het programma mogen de dames van VSE-2 weer. Beetje jammer dat het om 9 uur 's avonds in Zoetermeer is en er een code oranje is afgegeven maar dat mag de pret niet drukken.
Nadat Zoebas de eerste punten op het scorebord zet pakken de dames van Virtus het initiatief en lopen uit naar 2-8. Helaas is dit van korte duur, Zoebas doet er verdedigend een schepje bovenop waardoor de meeste 1 tegen 1 acties in een muur van verdedigers eindigen en we ook geen ruimte krijgen voor schoten. Met rust staan we dan ook 10 punten (32-22).

Na de rust wordt de fanatieke verdediging van Zoebas wat slordiger waardoor ze niet alleen in foutenlast komen maar Zoë, Sanne en Jaida via 1 tegen 1 acties wel weten te scoren. Verdedigd vinden we zelf nog energie om een tandje bij te doen en via scores van Nienke staan we nog maar 2 punten achter (44-42) aan het eind van het 3e kwart.

In het 4e kwart pakken we de voorsprong maar pakt Zoebas de via een 3-punter meteen terug. Met nog 2 minuten te spelen zien we Nienke en Jaida via breaks de voorsprong terug pakken maar helaas is daar opnieuw een 3 punter van Zoebas. Zoebas pakt met 1 punt voorsprong een time-out om de bal op de aanvalshelft te mogen innemen maar weten niet te scoren. Met nog minder dan een minuut op de klok neem we zelf ook een time-out om de bal op de aanvalshelft uit te mogen nemen. Snel wordt er een plan getekend, goed uitgevoerd(!) en moet Zoebas een fout maken om Zoë van een score af te houden. Helaas worden beide vrije worpen gemist en maken we aan de andere kant een fout, Zoebas mag naar de vrijeworplijn waar ze er 1 scoren.

We staan nu 2 punten achter met nog 14 seconden te spelen en zonder time-outs is het chaos in het veld. Een schot van afstand door Nienke wordt gemist, de rebound is voor Zoebas en Zoë trekt aan de noodrem door een fout te maken. Met nog 6 seconden op de klok krijgt Zoebas weer vrije worpen die ze allebei missen! Vanuit de rebound een snelle dribbel naar de middellijn, een lange pass naar links waar Quinty met verdediger staat. Ze weet de bal te vangen en in de buzzer een schot te nemen, de 3-punter gaat er via het bord in, de ogen zijn gericht op de scheidsrechter of hij hem goedkeurt…. Wanneer er 2 handen de lucht in gaan is het feest, we winnen met 1 punt!! (61-62).

Topscores: Nienke (20pnt), Jaida (16pnt) en Zoë (8pnt)

U10: Knappe teamprestatie

Zaterdag 2 december mocht de U10 van Virtus weer een thuiswedstrijd spelen. De tribune stond vol en om 12 uur werd de wedstrijd gestart met de jumpbal die door Virtus werd gewonnen. We namen direct de leiding en liepen in de eerste periode uit naar een 8-2 voorsprong. In de tweede periode leek de spanning wat terug te komen toen de stand naar 12-9 ging, maar uiteindelijk gingen we met 33-9 de rust in.

In de rust werd het doel gesteld de score vergroten en daar werd direct gehoor aan gegeven door de stand uit te bouwen met 18 punten in de 5de periode. Het team bleef ook in de laatste 3 periodes goed verdedigen, waar bij een verovering van de bal snel werd omgeschakeld en de eindstand op 78-11 op het scorebord kwam.

Een knappe prestatie van het hele team en volgende week zal worden gestreden om de 2de plaats in de competitie veilig te stellen.
homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right