Verslagen van de week

Verslagen van deze week zijn van:
U12-1, U12-2Heren 1, Dames 2 en U16
Bekijk de foto's

U12-1: De eerste is binnen!

U12-1 waren maar met 6. Vanaf het begin hadden ze de overhand en al snel liepen ze uit door een driepunter en gewone score van de snelle Matthias. Stijn nam het stokje over en bij de eerste wissel was het 9-3.

Blauw wit had geen antwoord op het snelle spel van Virtus en zo lopen ze in de eerste helft uit tot 30-11.

Na de rust ging er nog een stapje bovenop. Lucas en Daniël profiteerde volop van de gaten in de verdediging waarbij Lucas de ene layup naar de andere maakte en Daniël met een paar mooie schoten het doelsaldo opkrikte

Daan en Jasmijn zorgde voor de lengte in de verdediging en Blauw wit kwam er dan ook niet aan te pas. Door een driekwart press te spelen wist de tegenstander zich geen raad.

Met een eindstand van 85-22 voor Virtus was de eerste overwinning van dit seizoen een klinkende.

Wedstrijdverslag Quick Lions – BC Virtus Heren 1

Na overtuigende winst in en tegen Den Bosch in de eerste competitiewedstrijd, staat de tweede wedstrijd op het programma. Tegenstander is Quick Lions uit Bussum, gelegen in Het Gooi, en zij zijn nog ongeslagen na twee gespeelde wedstrijden.

Virtus reist af met 8 spelers, aangezien Gavin (enkelblessure) en Stijn (vakantie) niet mee kunnen spelen. De Werkendammers starten met haar basis 5 (Bas, Ryan, Peter, Cas en Julian) sterk aan de wedstrijd 3-10. Langzaam komt het thuisteam in haar eigen spel en door 3-punters komen ze terug in de wedstrijd. De ruststand wordt bereikt met een tussenstand van 43-45.

Na de rust speelt Virtus slordig en kan het de scores van Quick Lions niet tegenhouden. De aanvallende ‘plays’ worden niet goed gelopen en daarom verliest Virtus haar voorsprong en kijkt het eind 3e kwart tegen een achterstand van 9 punten verschil aan.

In het laatste kwart van de wedstrijd geeft speler/coach Jerome nogmaals aan dat er meer energie in de verdediging gelegd moet worden. Het team geeft hier gehoor aan en Jerome geeft ook aanvallend het goede voorbeeld door twee belangrijke driepunters loepzuiver binnen te schieten. Ook Cas Vos, die de gehele wedstrijd al niet te stoppen was door de thuisploeg, blijft zich met de scores bemoeien. Hierdoor blijft het tot de laatste minuut een close game.

Virtus gaat de laatste minuut in met een voorsprong 79-83, waarbij Ryan na een belangrijke aanvallende rebound zorgt voor 79-85. De winst lijkt binnen, maar Quick Lions schiet daarna haar 12e 3-punter van de wedstrijd binnen 82-85. De aanval erop wordt er snel een fout gemaakt door het thuisteam om de tijd te stoppen en op deze manier krijgt Virtus twee vrije worpen. Deze worden beide gemist en met nog 9 seconden op de klok kan Quick Lions nog één keer een aanval opzetten. In onze ogen een goede verdediging van Jerome wordt bestraft met een fout op een 3-punterspoging, wat resulteert in drie vrije worpen met een stand van 82-85 met nog één seconde op de klok. Een verlenging hangt in de lucht. De speler gooit de eerste erin, de tweede ook, maar de derde en beslissende vrije worp draait uit de ring. Cas pakt de belangrijke rebound en daarmee is de tijd voorbij en wint BC Virtus ook haar tweede wedstrijd. Een zwaarbevochten 84-85 overwinning die is binnengehaald als teamprestatie.

Zaterdag 07 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Blauw-Wit uit Roosendaal. Aanvang van deze wedstrijd 19:00uur in sporthal De Crosser.

Scores BC Virtus:
Cas Vos 29
Jerome De Vries 16
Ryan van Russel 15
Ton Visser 7
Warner Janszen 6
Bas van der Stelt 5
Peter van der Stelt 4
Julian Schrijvers 3

Dames 2 speelt sterk 4e kwart

Verslag van 30 september door Alexander

Met 7 reizen de dames van Virtus VSE-2 af naar IJsselstein. Zoë was nog even een onzekerheidje maar we waren toch erg blij dat ze mee kon spelen. Vooraf wordt er nog druk in de basketbal app gekeken of we iets kunnen leren over deze onbekende tegenstander maar zo aan het begin van de competitie levert dat nog weinig op.

De 1e punten zijn van Anne-Fleur gevolgd door Lotte met een score vanuit een tekstboek pick&roll actie. Josefien laat zich zien onder het bord wat ook wel nodig omdat de tegenstander een aantal lange dames heeft die stevig in de bucket staan. Scores gaan gelijk op en na 10 minuten staat het 18-18. De foutenlast gaat helaas wat minder gelijk op met 3 fouten voor IJsselstein en 8 voor Virtus wat aanleiding is om anders te gaan verdedigen, we besluiten zone te gaan staan.

Het 2e kwart begint goed wanneer we Zoë 2 van haar 4 vrijeworpen zien scoren (100%). Aan beide kanten wordt er hard gewerkt in de verdediging en alleen Josefien weet in dit kwart nog tot scoren te komen. Met de rust staan we 2 puntjes achter (26-24).

Na de rust beginnen we slordig te spelen, onrustig in de aanval, minder sterk in de rebound en de dames van IJsselstein lopen uit naar 8 punten. Een time-out wordt genomen, we stoppen met de zone verdediging en in de aanval moet de focus terug op de rebound en breaks. Nienke en Jaida schakelen een tandje bij en via steals komen we terug tot 4 punten (35-31).

Dit zetten we door in het laatste kwart, Josefien onder het bord, Jaida naar het bord, Nienke op de break, Anne-Fleur vindt een 3 punter, Zoë nog 2 vrije worpen en we lopen uit naar een voorsprong van 10 punten, Dit alles in een hectische 5 minuten waar Josefien nog tegen een T fout oploopt en er vanalles gebeurt maar we het hoofd cool weten te houden. De laatste 5 minuten zijn niet mooi maar gewoon ouderwets hard werken om de tegenstander bij het bord vandaan te houden. Dat lukt gedeeltelijk maar genoeg om de punten mee naar huis te nemen (45-51)

Topscores Jaida en Josefien (14pnt), Nienke (11pnt)


U12-2: De eerste punten zijn binnen!

Opnieuw een thuiswedstrijd voor U12-2. Voor een goed gevulde tribune namen de talenten uit Woudrichem het op tegen een nieuwe tegenstander: WBB Giants uit Bergen op Zoom. Geen bekende gezichten dit keer, dus best wel spannend! We weten dat de Giants al twee keer hadden gespeeld en twee keer gewonnen. Wat kunnen we verwachten?!

Al gauw blijkt dat we tegen dit team een stuk beter opgewassen zijn dan tegen High Five. We komen gelijk goed uit de startblokken met drie mooie scores op rij en we houden dit goed vast de eerste paar perioden. Ook verdedigend staan we heel goed te spelen, waardoor na de eerste helft met 21-12 voor staan. Wat een fijn gevoel!

De tweede helft komen de Giants echter ook beter in hun spel. Met nog een paar minuten te spelen, stonden we ineens nog maar 5 puntjes voor. Even een peptalk, top aanmoediging van de spelers op de bank en alles geven in het veld. Dit bleek een gouden combinatie! We winnen deze wedstrijd met 38-28, inclusief een ware buzzerbeater op het einde! Feest voor U12-2!

Er werd bij vlagen prachtig gespeeld, waarbij zelfs al wat positiespel werd uitgeprobeerd. Daarnaast stond de verdediging als een huis en hebben maar liefst 9 van de 11 spelers gescoord! Een hele mooie teamprestatie. Op naar volgende week, dan spelen we uit tegen Vossenberg!

U16: Winst in de doelen

Met het complete team en wat extra publiek werdt er afgereisd richting Breda voor alweer de 3e wedstrijd van het seizoen. Al snel opende Sanne de score waarna het de beurt was aan Isa en vervolgens Tessa alvorens de meiden van de Barons met een vrije worp van de 0 af kwamen. Bente en Melina sloten het eerste kwart af met beide 2 scores en een tussenstand van 3-18.

In het tweede kwart gingen ze op dezelfde voet door met sterke aanvallen en een strakke verdediging. Halverwege het tweede kwart verslapte de aandacht een beetje en wisten de meiden van de Barons het gat wat kleiner te maken. Nadia en Loes wisten nog wat scores te maken en zo gingen ze de rust in met een ruime voorsprong van 11-36.

Na de rust werd de sfeer wat grimmiger en ging het er stevig aan toe. De meiden van de Barons hadden duidelijk een opdracht meegekregen. Met een zeer felle en strakke verdediging wisten de de Virtus meiden te ontregelen. Virtus kreeg er bijna niets meer in terwijl de Barons de nodige punten wisten te scoren. Eva wist één van de slechts 3 Virtus scores te maken en de Barons wisten de voorsprong tot 25-42 te verkleinen.

De Barons probeerde dit spel ook in het vierde kwart te spelen maar coach Marc Schouwenaars had zijn meiden hier duidelijk op voorbereid. Het spel werd harder en harder met blessures aan de hand voor zowel Isa als Sanne maar beide wisten niet van opgeven. Tessa liet haar kracht het laatste kwart gelden en wist in dit kwart 8 punten te scoren. Met een eindstand van 29-59 wisten ze de Barons te dubbelen.

Top scorers: Tessa (21 punten) en Sanne (10 punten)
homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right