Weekend van 13 april

Verslagen van deze week zijn van:

Heren 1: Klipperstars uit

Afgelopen zaterdag trad BC Virtus Heren 1 aan tegen Klipperstars in Nieuw Lekkerland. Het team moest het doen zonder Cas Vos (vakantie) en Ryan van Russel (blessure), ook Cas de Vries was niet in de gelegenheid om minuten te maken door een blessure.

In een warme sporthal wordt er begonnen aan de wedstrijd door Bas, Peter, Warner, Ton en Julian. Het spel gaat snel op en neer, maar vooral door 5 stuks 3-punters (Bas 3x en Jerome 2x) wordt het kwart winnend afgesloten. Door afwezigheid van Cas laat Julian zich gelden als grote man onder de borden, het thuisteam heeft namelijk geen antwoord op de acties en aanvallende rebounds van hem.

Begin 2e kwart maakt Virtus maakt meteen een snelle run en zo loopt het uit naar een tussenstand van 21-36. Ook Warner maakt z'n scores door een paar sterke drives en Ton is ouderwets op de brommer en maakt meerdere scores op de fast break. Door een score in de buzzer van Peter komt de ruststand op 34-47.

In het 3e kwart is er andermaal een run van Virtus en loopt het redelijk simpel uit naar 46-64. Ook in deze wedstrijd weet de scheidsrechter zijn stempel te drukken, aangezien ze niet toelaten om ons onze 'agressieve' verdedigingsstijl te laten spelen. Op deze manier komen we snel in foutenlast, waardoor het thuisteam langzaamaan zich terug in de wedstrijd knokt.

Bij de start van het 4e kwart is dit andermaal het geval en Klipperstars schiet een paar verre schoten erin en zo is het verschil nog maar 7 punten (67-74). Virtus raakt niet in paniek en komt door scores van Julian, die deze wedstrijd topscorer wordt met 23 punten, niet meer in de problemen. De Werkendammers spelen de wedstrijd zakelijk uit en zo eindigt de wedstrijd in een eindstand van 74-91

Scores:
Julian Schrijvers 23
Bas van der Stelt 19
Jerome de Vries 17
Ton Visser 14
Warner Janszen 11
Gavin Ouwerkerk 5
Peter van der Stelt 2
Stijn Visser
Cas de Vries

Volgende week zaterdag 20-04 staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Barons uit Breda komt op bezoek in Werkendam en de wedstrijd start op een ongebruikelijk tijdstip, namelijk om 15:30uur. Als Virtus deze wedstrijd winnend weet af te sluiten, dan is het kampioen Tweede Divisie. Als dit het geval is, dan gaat Virtus play-offs spelen voor promotie (terug) naar de Eerste Divisie.
homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right