Weekend van 14 oktober

Verslagen van deze week zijn van:

Dames 2 loopt achter de feiten aan

Vandaag speelt Virtus VSE-2 tegen de dames van Leiderdorp en al vanaf de eerste minuten lopen we achter de feiten aan. De tegenstander pakt veel rebounds en weet ook van buiten de bucket makkelijk te scoren. Verdedigend staan ze sterk, er is weinig ruimte voor het schot en ook de 1 tegen 1 acties kosten veel moeite. Er wordt goed gefloten waardoor we regelmatig op de vrijeworplijn staan maar met 3 uit 8 hebben we daar geen voordeel van. Het 2e kwart staat onze eigen verdediging beter maar scoren blijft een dingetje waardoor we met rust 13 punten achter staan (35-22).

Wanneer we een press gaan spelen weten we een aantal steals te pakken en daar ook uit te scoren maar even vaak wordt de press gebroken en is het resultaat beperkt. Doordat het spel wat chaotischer wordt maken met name de centers van Leiderdorp meer fouten wat ons in de bucket en rebounds wat meer lucht geeft. Aanvallend profiteren Josefien en Anne-Fleur hier van en we zien aantal leuke acties in de bucket. Een aantal keer lijkt de wedstrijd onze kant komt op te komen maar iedere keer dat we een paar punten inlopen is er weer een mindere periode en weet Leiderdorp het verschil rond de 12 punten te houden.

Het 4e kwart wordt hard gewerkt, we zien Lotte net als in de 1e kwart een paar "mid range" schotjes te scoren maar het zit er helaas niet in, we verliezen 9 punten (61-52).

Topscores: Lotte (14pnt), Anne-Fleur (12pnt) en Zoë (9pnt)
homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right