Weekend van 17 december

Verslagen van deze week zijn van:

Dames 2: Uit naar Dordrecht

Na een aantal verrassende overwinningen bevindt Virtus VSE-2 zich in de bovenste helft van de ranglijst en mogen ze het vandaag opnemen tegen de dames van Rowic. Helaas zonder Nienke en Indy waardoor het een lastige opgave zal worden.

Net als voorgaande wedstrijden zijn we in de eerste minuten niet scherp en laten we Rowic breaks lopen. Nog een geluk dat ze er 2 missen anders hadden we na anderhalve minuut al met 8-0 achter gestaan. Het blijft bij 4-0 en na een time-out brengt Jaida ons weer langszij en lijkt het dat we wakker zijn.

Helaas loopt het anders, Rowic speelt fysiek basketbal waar we aanvallend veel moeite mee hebben. Met rust staan we 15 punten achter en er gaat (weer) een wondertje nodig zijn om deze nog te winnen.

Het 3e kwart brengt hoop wanneer Josefien en Quinty onder het bord laten zien wat ze waard zijn en Anne Fleur en Lotte via 3 punters het gat kleiner maken. Via een leuke “coast to coast” actie van Lotte komen we terug tot 7 punten en moet Rowic een time out nemen om orde op zaken te stellen.

De onderbreking pakt voor de dames van Virtus niet goed uit, ondanks verwoede pogingen wil het scoren niet meer en loopt Rowic in no-time weer uit naar 15 punten. In het laatste kwart weten we onder andere via scores van Zoë en Quinty nog een beetje in te lopen maar meer dan 59-49 zit er vandaag niet.

Topscores: Anne Fleur (16pnt) en Zoë (10pnt)
homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right