Weekend van 27 januari

Verslagen van deze week zijn van:

Dames 2: Afscheid van Indy

De dames van Virtus VSE-2 spelen vandaag in de Crosser tegen Jump IJsselstein VSE-1, eerder werd gewonnen maar omdat we de laatste wedstrijden niet lekker hebben gespeeld is het toch spannend.

We starten met een press en ondanks dat we daar wat steals pakken is het Jump IJsselstein wat in de 1e helft eigenlijk steeds een paar punten voor staat. Beide teams missen veel en voor Virtus helpt 2 uit 10 vrije worpen ook niet echt, desondanks staat het met de rust gelijk (20-20).

Er wordt door het hele team hard gewerkt in de verdediging en onder het bord maar pas in het laatste kwart lopen we iets verder uit en met 8 uit 10 vrije worpen na de rust is het voldoende om de wedstrijd te winnen met 51-47.

In de laatste minuut is er nog ruimte om via een publiekswissel afgescheid te nemen van Indy die de komende tijd zich met andere zaken dan basketbal bezig gaat houden.

Topscores: Nienke (16pnt) en Anne-Fleur (10pnt)

Heren 2: Op vrijdag tegen de nummer 1

Vrijdagavond 26 januari 20:00 uur was De Crosser het strijdtoneel voor de wedstrijd Virtus Heren 2 – Black Eagles Heren 3. Eerder dit seizoen werd er met 3 punten verschil verloren door de Werkendammers. De mannen van Virtus waren gebrand om nu wél de overwinning over de streep te trekken. Met Joey Keppel, Rick Verhoeven, Max Verhoeven, Quint Keppel en Stijn Cornet begonnen de heren aan de wedstrijd.

Het ging er gelijk spannend aan toe. Over een weer werd er gescoord. Mede dankzij veel driepunters aan de kant van Virtus eindigde het eerste kwart met een nipte 20-18 voorsprong. Het was een verhit duel waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. In het tweede kwart stond de verdediging van de Werkendammers fantastisch. De ploeg uit Rosmalen wist in 10 minuten tijd maar 2 keer te scoren. Virtus liep hierdoor weg bij de tegenstander en met de rust stond en 32-22.

Waar het in het tweede kwart zo goed ging, was weinig meer over aan het begin van het derde kwart. In een mum van tijd had Black Eagles de achterstand weggepoetst. Het stond inmiddels 38-37 en Virtus had moeite om te scoren. Tóch wisten ze via een driepunter van Max Verhoeven weer terug in de wedstrijd te komen. Niet veel later wisten Rick Verhoeven en Jannick van Ballegooijen de voorsprong wat uit te breiden Met een stand van 45-37 gaat het laatste en beslissende kwart beginnen.

Virtus gaat vol voor de overwinning en met succes! De Werkendammers bleven aan de lopende band scoren en de verdediging stond uitstekend. Het team uit Rosmalen had weinig meer te vertellen. Een échte teamprestatie van Heren 2 zorgt voor een fantastische 66-44 overwinning. Black Eagles leidt hun tweede nederlaag van het seizoen, terwijl Virtus nog steeds thuis ongeslagen blijft.

Team: Max Verhoeven 19, Joey Keppel 17, Jannick van Ballegooijen 6, Stijn Cornet 6, Rens van Noorloos 6, Niels Baggerman 5, Rick Verhoeven 5 en Quint Keppel 2.

homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right