Weekend van 6 april

Verslagen van deze week zijn van:

Heren 1: H1 verliest, maar behoudt zicht op kampioenschap

Afgelopen zaterdag stond een cruciale wedstrijd op het programma voor de basketballers van BC Virtus. Tegenstander was de nummer 2, BC Cangeroes uit Utrecht, terwijl Virtus al geruime tijd de koppositie in handen heeft. Virtus moest het stellen zonder de lange man Cas Vos, die op vakantie was.

De bezoekers begonnen fel en namen een vroege voorsprong van 2-12, terwijl Virtus niet scherp was in de verdediging. Na enkele minuten kwam Virtus echter ook op gang en ging het gelijk op. Het tweede kwart was een strijd om de voorsprong, en zo gingen beide teams de rust in met een stand van 34-34.

Virtus domineerde duidelijk de eerste 5 minuten van het derde kwart, waardoor ze uitliepen naar een voorsprong van 47-39. Maar Utrecht vocht terug en kwam weer in de wedstrijd. Het laatste kwart begon met een gelijke stand van 47-47.

De bezoekers waren groot en fysiek, en hier maakten ze gebruik van, mede dankzij de toegeeflijkheid van beide scheidsrechters, waardoor Virtus al snel in foutenlast kwam (12 tegenover 5 fouten in de tweede helft). De aanval van Virtus liep niet meer soepel en de bezoekers scoorden regelmatig. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in mineur voor Virtus met een eindstand van 61-73 in het voordeel van de bezoekers. Dit betekent dat Virtus nog geen kampioen is, maar als ze de komende twee wedstrijden winnen, mogen ze zichzelf kampioen noemen.

De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 13 april in Nieuw-Lekkerland, gevolgd door de laatste thuiswedstrijd van de competitie op zaterdag 20 april. Deze thuiswedstrijd begint om 15:30 uur.

Scores voor Virtus:
Warner Janszen: 14 punten
Jerome de Vries: 12 punten
Ton Visser: 8 punten
Ryan van Russel: 7 punten
Peter van der Stelt: 6 punten
Julian Schrijvers: 5 punten
Cas de Vries: 5 punten
Bas van der Stelt: 2 punten
Gavin Ouwerkerk: 2 punten
Stijn Visser
homepicturebookusercalendar-fullrocketcrossmenuarrow-leftarrow-right